12.000 deelnemers aan de start bij de DSW Bruggenloop Rotterdam

De DSW Bruggenloop gaat zondag 11 december van start met zo'n 12.000 deelnemers. De traditionele hardloopwedstrijd over 15 kilometer, die geldt als afsluiter van de jaarlijkse hardloopkalender, is inmiddels alweer enige tijd uitverkocht.

De start en finish van de DSW Bruggenloop zijn bij stadion Feijenoord. Zes bruggen van Rotterdam, waaronder de iconische Erasmusbrug en Van Brienenoordbrug, zijn dit jaar onderdeel van het parcours. De organisatie sluit het hardloopseizoen samen met de deelnemers en bezoekers af met het feestelijk binnenhalen van de laatste loper op het voorplein bij Stadion Feijenoord.

 

Stichting Ambulance Wens

Het goede doel van DSW Bruggenloop is dit jaar Stichting Ambulance Wens. Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 270 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van immobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. In de afgelopen 15 jaar heeft Stichting Ambulance Wens al meer dan 16.500 wensen mogen vervullen. De deelnemers hebben bij hun registratie een donatie kunnen doen. De cheque met daarop het opgehaalde bedrag zal aan het einde van de dag aan Stichting Ambulance Wens worden uitgereikt.

Verlenging titelsponsor

Titelsponsor DSW heeft het contract met Bruggenloop Rotterdam met drie jaar verlengd. Directeur van DSW Zorgverzekeraar Jako Papac en Mario Kadiks, CEO van Golazo Nederland en organisator van de DSW Bruggenloop Rotterdam, verlengden onlangs de samenwerking tot en met 2025 en daarmee komt een bijzondere mijlpaal in zicht. Mario Kadiks: ”DSW is al lange tijd als titelsponsor verbonden aan de Bruggenloop. We zijn trots dat DSW voor nog eens drie edities haar naam wenst te verbinden aan dit unieke loopevenement. De uitstekende samenwerking en deze nieuwe overeenkomst zijn de basis om verder te bouwen aan een mooie toekomst voor dit grote, winterse sportevenement.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?