Loopevents

Laatste deel Utrecht Marathon 2023 dwars door binnenstad

Het parcours van de 39e editie van de Utrecht Marathon is bekend. Op zondag 21 mei staat de Domstad in het teken van de marathon. De start- en finishlocatie van deze hardloopklassieker zijn op het Utrecht Science Park.
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de zesde aflevering vertelt Maxime van Kemenade (29) uit Vught over de Marathon van Tokio. Ze voltooide in de Japanse hoofdstad de Big Six. "De mensen klappen hier heel beleefd.”
De 8e editie van de Two Rivers Marathon in de Bommelerwaard heeft op zondag 26 maart een aantal records opgeleverd. Winnaar was David Bouman uit Rotterdam, die in een parcoursrecord van 2:37:15 over de finish kwam.
De Amerikaanse Camille Herron legde in 48 uur 435 kilometer en 336 meter af. Gemiddeld is dat 9,07 kilometer per uur. Een nieuw bizar wereldrecord.
Hardlopen door de Universiteitsbibliotheek en in volle vaart door de IKEA? Tijdens de KLM Urban Trail Groningen op zondag 2 april ontdekken de deelnemers al hardlopend zestien bijzondere locaties. Het nieuwe parcours van deze avontuurlijke run is bekend.
De Barkley Marathons kende in 2017 voor het laatst een finisher. Dit jaar slaagden er liefst drie deelnemers in, waaronder de Belg Karel Sabbe. De bekende ultraloper had slechts 7 minuten over om binnen de tijdslimiet aan te komen, maar hij deed het en mag zich nu bij het selecte groepje van 17 lopers voegen die sinds 1985 de genadeloze wedstrijd hebben voltooid.

LOOPKALENDER