Loopevents

Sprintploegen zetten kroon op succesvolste EK ooit

Het kon dus nog mooier. De Nederlandse sprintploegen op de 4*400 meter haalden op de slotdag van de EK atletiek in Rome beiden het podium. Daarmee kwam het totaal aantal behaalde medailles op twaalf, een record.
De estafetteloopsters op de 4*400 meter zijn Europees kampioen. De regerend wereldkampioen, onder aanvoering van Femke Bol, kwam in 3,22,29 over de finish.
Femke Bol heeft zoals verwacht haar titel op de 400 meter succesvol verdedigd. Daarmee herhaalt ze haar prestatie van twee jaar geleden in München, waar ze zich ook tot Europees kampioen op deze afstand kroonde. Cathelijn Peeters werd op hetzelfde onderdeel derde. Diane van Es veroverde later op de avond verrassend zilver op de 10.000 meter.
De 25-jarige sprintster kwam na 50,08 over de finish. Een primeur, want ze won nog nooit eerder een individuele medaille op een outdoortoernooi.
Ultraloper Piet Wiersma heeft zijn mooiste zege uit zijn carrière geboekt. Bij de Comrades Marathon, een hardloopwedstrijd over 85 kilometer in Zuid-Afrika, kwam hij als eerste over de meet. "Ik wist dat ik goed voorbereid aan de start stond."
Maureen Koster heeft tijdens de 5.000 meter op de Europese kampioenschappen in Rome op een haar na de bronzen medaille misgelopen. Ze liep lange tijd op een derde positie, maar kwam uiteindelijk 0,42 seconde tekort. De Italiaanse Battocletti won het goud.