Reviews

Nieuwe trailrunschoen van LOWA: beloop de gulden middenweg met deze alleskunner

Het merk LOWA associëren outdoorliefhebbers natuurlijk vooral met bergwandelschoenen. In dat segment staat het merk al sinds 1923 voor Duitse gründlichkeit: kwaliteit, duurzaamheid en comfort. Eigenschappen die je ook terugvindt in hun eerste drie trailschoenmodellen, die het vorig jaar lanceerde. De LOWA FORTUX is het model voor wie van lange afstanden op gevarieerde trails houdt. RunningNL deelt zijn ervaringen met de trailschoen en ging na voor wie de schoen een interessante partner kan zijn.
Daley van der Sande en Lieze Graven reageerden in januari op een winactie van RunningNL op Instagram. Zij waren een van de gelukkigen en kregen een gloednieuw paar Craft-hardloopschoenen opgestuurd. Na een maand testen delen zij hun ervaringen met de Craft Pro Endure Distance. "Ik heb mijn persoonlijk record verbeterd."  
Met de Glycerin 21 brengt Brooks een neutrale hardloopschoen op de markt met een hoog gehalte aan ‘cushioning’. Het resultaat? Een extreem zachte en comfortabele schoen, waarmee je kan én wil blijven lopen.
Na jaren van onderzoek en onder het motto ‘lichter, sneller, beter’ vernieuwde New Balance zijn snelle en prestatiegerichte carbonschoen. Enter de FuelCell SC Elite v4, de lichtste en snelste SC Elite tot nu toe.
Meer demping, responsiever en duurzamer. Dat zijn heel kort samengevat de USP’s van de On Cloudmonster 2, de opvolger van de in 2022 gelanceerde eerste versie. Deze kilometervreter combineert comfort met een responsieve afzet en richt zich zo voluit op de gepassioneerde en vooral frequente loper.
Demping, comfort, responsiviteit, stabiliteit: dit zijn de sleutelwoorden om de Genesis te beschrijven. Hoe presteert de nieuwe trailschoen op onze test?
“De onbetwistbare lichtgewichtkampioen.” COROS schuwt de mooie woorden niet bij de lancering van de nieuwe COROS PACE 3. En dat lijken geen loze woorden, want dit nieuwe prestatiegerichte horloge overtreft zijn voorganger, de PACE 2, op zowat alle fronten. Een sterkere gps, een betere batterij, een nog nauwkeurigere hartslagmeting, meer activiteitenmodi … En dat allemaal aan een betaalbare prijs. Onze redacteur onderwierp het nieuwe gps-horloge aan een test en vertelt wat je van de nieuwkomer mag verwachten.