Gezondheid

Begin de dag met een ochtendwandeling

Wanneer je opstaat, heb je misschien niet de behoefte om meteen te bewegen. Maar je dag beginnen met een korte wandeling kan je veel - wetenschappelijk bewezen - voordelen opleveren!
Volgens een grootschalige wetenschappelijk studie is er een verband tussen je kofficonsumptie en je levensduur.
Het voorjaar is in volle gang. Al volgen er nog velen, maar de eerste grote hardloopevenementen zijn achter de rug. Duizenden lopers, beginners, gevorderden en professionals, wagen zich aan hele of halve marathons. Een sportmasseur kan veel betekenen in de voorbereiding en nazorg.
Voel jij je soms te futloos om te sporten? De 12 minuten-regel helpt je om te bepalen of je écht te moe bent om te gaan sporten.
Een recente studie toont aan dat de meerderheid van ultra- en trailrunners de sport beoefent omdat het mentale voordelen oplevert. 
Veel hardlopers krijgen te maken met hoofdpijn na het lopen. Vaak is er een goede verklaring voor te vinden. Te weinig gedronken, te weinig gegeten of te diep gegaan.
Bij zonsondergang begint morgen, woensdag 22 maart, de ramadan. Het vasten duurt dan tot en met donderdag 20 april. Moslims mogen in die periode tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken. Een intensieve tijd die invloed heeft op je fysieke gesteldheid. Toch betekent het niet dat je jouw rondje hardlopen moet laten schieten. Wij delen een aantal tips hoe je op een gezonde manier kunt hardlopen tijdens de Ramadan.
Kramp, tegensputterende spieren of overbelaste pezen. Iedere hardloper herkent het. Een massage helpt die pijn te verlichten én om goed te herstellen van een inspanning. Een belangrijk onderdeel van jouw trainingsprogramma.
Dagelijks 57 gram amandelen eten zorgt ervoor dat je na een zware sportieve inspanning minder spierschade hebt en dat je je minder vermoeid voelt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Appalachian State University.
Onderzoek van de University of Kent en University of Reading toont aan dat ons geluksniveau stijgt door de consumptie van fruit & groenten én door lichaamsbeweging. 
Lopersdiarree, ook wel bekend onder de Engelse naam runner's trot, is verschrikkelijk vervelend. Hoe krijg je het? En kan je er iets tegen doen?
Je bent verliefd op een hardloper. Proficiat! Volgens ons zijn het namelijk de leukste personen op aarde, maar ze hebben natuurlijk ook hun 'bijzondere' gewoontes. Dus als je een lange relatie wil, kun je vooraf beter een paar dingen weten. Daarom hebben we een paar 'gouden regels' voor je opgesteld. Een garantie om jouw favoriete loper gelukkig te maken en te houden. 
Onderzoek toont het verband tussen gewichtstoename en een slechte nachtrust.
Een maand zonder alcohol? Dit is waarom je het zou moeten doen én hoe je het vol houdt.
Hoe fitter je bent, hoe minder hard je zweet? Niet helemaal. Je zweetproductie stijgt juist als je beter in conditie bent.