Hilde Dosogne breekt wereldrecord: 151 marathons in 151 dagen

‘Marathon Woman’ Hilde Dosogne liep op donderdag 30 mei haar 151ste opeenvolgende marathon. Daarmee brak ze het Guinness World Record marathon lopen bij de vrouwen.
Aan de Watersportbaan in Gent startte Hilde aan haar 151ste marathon. Samen met een groep andere hardlopers die haar een hart onder de riem wilden steken, kwam Hilde om 20.03 uur over de meet.

Glas champagne

Het vorige record stond op naam van de Australische Erchana Murray-Barlett, die vorig jaar de teller op 150 zette. Met haar 151e opeenvolgende marathon, heeft ‘Marathon Woman’ Hilde in 2024 al 6.371 kilometer gelopen. En ze is nog niet klaar met marathons lopen. De ultraloopster uit Lochristi wil namelijk élke dag van het jaar een marathon lopen, als eerste vrouw ooit. En aangezien 2024 een schrikkeljaar is, worden dat dus 366 marathons. “Ik ga dit wereldrecord toch vieren met een glas champagne”, aldus Hilde nadat ze gisteren de finish bereikte. “Eéntje maar, want morgen ga ik gewoon door.”

Goede doel

Naast gezonde beweging aanmoedigen, wil Hilde met haar wereldrecordpoging zoveel mogelijk geld inzamelen voor het goede doel BIG against breast cancer.

Lees ook: Ultralopers Hilde Dosogne, Paul Musegaas en Matthieu Bonne: als een marathon niet ver genoeg is – RunningNL

Vierdaags loopfeest

Met haar 151e marathon zet Hilde een absolute historische topprestatie neer. En dat wil ze een heel weekend in de kijker zetten met een vierdaags loopfeest dat gisteren (30 mei) werd afgetrapt. Wil je nog meelopen en -vieren? Bekijk het programma op www.marathonwoman.be

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?