Voeding

Wat eet je de avond voor de NN Marathon Rotterdam?

Nog een paar nachtjes slapen en dan staat de NN Marathon Rotterdam op het programma. Voor veel hardlopers hét hoogtepunt van het jaar. Om onderweg geen klachten te krijgen is het belangrijk dat je de avond vóór de marathon de juiste voeding neemt. Maar wat is dat precies? Deze richtlijnen helpen jou om de juiste maaltijd samen te stellen.
Wat en wanneer je het beste eet, hangt af van het type training dat je gepland hebt. Met deze tips voorzie je je lichaam van de juiste energie- en herstelbronnen voor en na elke loopsessie.
Dat slaap voor jou als hardloper essentieel is voor je herstel wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat je met bepaalde voeding nog meer uit je slaap kunt halen?
Waar moet je op letten als je een tussendoortje wil nemen, zonder dat het een effect heeft op je gewicht? Wij tippen 7 voedzame snacks die zorgen voor een verzadigd gevoel en de nodige energie.
Het is wetenschappelijk bewezen dat cafeïne de prestaties verbetert. Veel duursporters gebruiken cafeïne daarom als een energiebooster. Dit is vaak in de vorm van koffie of cafeïnepil voorafgaand aan een looptraining. Toch hebben deze oplossingen nadelen, waardoor ze minder geschikt zijn voor een optimale prestatie. In dit artikel onderzoeken we de voordelen van First Energy Gum, de cafeïnekauwgom die een krachtige energieboost biedt zonder nadelige effecten.
Wie dacht dat voeding enkel in energie voorziet, slaat de bal mis. Als je eet, krijg je het ook effectief warmer. Daarom deze lekkere, warme recepten om je beter te wapenen tegen koude wintertrainingen.
In de moderne sportwereld zijn supplementen niet meer weg te denken, maar heb je ze wel nodig? En hoe moet je ze gebruiken om er effectief voordeel uit te halen? Sportdiëtiste Leen Seminck schept helderheid en vertelt je wat je nodig hebt om (gezond) te kunnen presteren met de juiste basisvoeding en wanneer en hoe supplementen van pas kunnen komen.
Het is herfst en er wordt weer gesnotterd. Wist jij dat bepaalde kruiden je weerstand kunnen versterken? Zorg daarom dat je zeker deze specerijen in je keuken hebt staan.
Bij het lopen van lange afstanden kan de voedingsinname je race maken of breken. In dit artikel geven we je inzicht in hoe je jouw voedingsstrategie rondom je wedstrijd vorm kunt geven en hoeveel koolhydraten je moet innemen.
We weten dat voeding een cruciale rol speelt in onze gezondheid. Maar wat kunnen we nu het beste eten als we gezond ouder willen worden?
In de winkel heb je keuze tussen heel veel verschillende energierepen. Maar je kan zulke repen ook gewoon zelf maken. Dat doe je op deze manier...
Goed eten is minstens even belangrijk als correct en voldoende trainen. Toch gaan veel hardlopers met hun voeding in de fout en bereiken ze minder snel hun doel. We zetten enkele typische eetfouten op een rijtje én we geven je tips hoe je het wellicht beter kunt doen.
De zomer brengt heel wat verleidingen met zich mee, zoals overvloedige BBQ’s, verfrissende ijsjes en terrasjes met de nodige cocktails of biertjes. We hoeven je niet te vertellen dat deze niet bepaald goed zijn als je je gewicht op peil wil houden of gewicht wil verliezen. Gelukkig komt de zomer ook met gezonde alternatieven, rijk aan verzadigende voedingsvezels, eiwitten en water. Deze combinatie zorgt ervoor dat je minder snel weer honger (en trek) krijgt én dat je ook na de zomermaanden nog in je loopoutfit past. De volgende voedingsmiddelen zet je dus maar beter op je boodschappenlijstje!
Warm weer betekent onvermijdelijk... veel zweten! Met deze hydratatietips én eenvoudige formule om je zweetverlies te meten, weet je hoeveel je moet bijdrinken.
Lopen vereist heel wat energie van je lichaam. Om gezond en blessurevrij te blijven, is het belangrijk om voldoende te eten. Dat is makkelijk gezegd. Maar hoe herken je nu als je te weinig eet? Zes signalen waaraan je dat merkt.