Voeding

De vier meest voorkomende voedingsfouten die lopers maken

Je mag je trainingsschema nog zo nauwgezet volgen: als je voedingsstrategie niet klopt, blijft de gewenste progressie uit. Deze veelgemaakte voedingsfouten kun je voortaan dus beter vermijden.
Een lekkere pizza: daar zeggen wij geen nee tegen! Aan de hand van dit recept maak je de pizza zelf. Gezond en lekker. Zo hoef jij je nooit meer schuldig te voelen na het eten va een pizza.
Zie jij door de bomen het bos niet meer én stel je jezelf de vraag wat je nu écht het beste voor en na het sporten kan eten? Wij geven een handig overzicht met basisrichtlijnen en voedingsmiddelen om het perfecte (sport)boodschappenlijstje samen te stellen. Zowel voor duur- als krachttrainingen.
Van krampen tot misselijkheid of een opgeblazen gevoel: maag- en darmklachten zijn nooit aangenaam, en al helemaal niet tijdens je training of wedstrijd.
Genieten zonder schuldgevoel: pure chocolade heeft zowel positieve effecten op je sportprestatie als op je algemene gezondheid.
Om goed te kunnen hardlopen, is het belangrijk dat je gezond en evenwichtig eet. We bespreken vijf supervoedingsmiddelen voor hardlopers.
Koffie is erg populair in de sportwereld. Heel wat atleten zweren dan ook bij hun kopje(s) koffie als energiebooster. Hoe haal je er de meeste voordelen uit? En waar moet je rekening mee houden?
Na een flinke hardlooptraining heb je vaak geen honger. In dit artikel leggen we je uit hoe dat komt.
Deze zeven voedingsmiddelen zorgen ervoor dat jij sneller, beter en makkelijker gaat hardlopen. En, niet onbelangrijk: het geeft je een goed gevoel. In dit artikel een overzicht van deze musthaves voor jouw voorraadkast.
Pompoen is dé herfstgroente bij uitstek. Ideaal dus om er dit seizoen je voordeel uit te halen!
Jolien Lewyllie, voedingsdeskundige bij Energy Lab, weet dat het niet altijd even makkelijk is om meteen na het hardlopen iets te eten of te drinken. “Toch doe je er goed aan om binnen het uur – ik streef zelfs naar een halfuur – na de inspanning te eten en te drinken. En dan bij voorkeur eiwitten en koolhydraten.” Maar wat gebeurt er als je die adviezen in de wind slaat?
De herfst is in aantocht en dat betekent dat je wel wat extra vitaminen kan gebruiken. Met deze voedingsbronnen blijf je als hardloper sterk en houd je ook je weerstand op peil.
In 'Vast wel!' geven Brenda en Marieke je praktische tips en down-to-earth informatie over periodiek vasten, je vetverbranding, hormonen, bewegen, je ademhaling en ontspanning. Ook vind je er meer dan 30 gluten- en zuivelvrije recepten terug. Hieronder delen ze alvast hun recept voor een Indonesische topper: gado gado!
Als je de laatste dieettrends moet geloven dan zijn koolhydraten uit den boze. Bij het ketodieet moet je bijvoorbeeld vaker brood, bananen of havermout links laten liggen. Maar is dat wel zo verstandig?
Wil je met dit warme weer even afkoelen met een gezond tussendoortje? Met dit recept maak je eenvoudig een heerlijk banenijsje. En dat is ook nog eens gezond!