Voeding

Dit moet elke loper in de kast hebben staan

Deze zeven voedingsmiddelen zorgen ervoor dat jij sneller, beter en makkelijker gaat hardlopen. En, niet onbelangrijk: het geeft je een goed gevoel. In dit artikel een overzicht van deze musthaves voor jouw voorraadkast.
Pompoen is dé herfstgroente bij uitstek. Ideaal dus om er dit seizoen je voordeel uit te halen!
Jolien Lewyllie, voedingsdeskundige bij Energy Lab, weet dat het niet altijd even makkelijk is om meteen na het hardlopen iets te eten of te drinken. “Toch doe je er goed aan om binnen het uur – ik streef zelfs naar een halfuur – na de inspanning te eten en te drinken. En dan bij voorkeur eiwitten en koolhydraten.” Maar wat gebeurt er als je die adviezen in de wind slaat?
De herfst is in aantocht en dat betekent dat je wel wat extra vitaminen kan gebruiken. Met deze voedingsbronnen blijf je als hardloper sterk en houd je ook je weerstand op peil.
In 'Vast wel!' geven Brenda en Marieke je praktische tips en down-to-earth informatie over periodiek vasten, je vetverbranding, hormonen, bewegen, je ademhaling en ontspanning. Ook vind je er meer dan 30 gluten- en zuivelvrije recepten terug. Hieronder delen ze alvast hun recept voor een Indonesische topper: gado gado!
Als je de laatste dieettrends moet geloven dan zijn koolhydraten uit den boze. Bij het ketodieet moet je bijvoorbeeld vaker brood, bananen of havermout links laten liggen. Maar is dat wel zo verstandig?
Wil je met dit warme weer even afkoelen met een gezond tussendoortje? Met dit recept maak je eenvoudig een heerlijk banenijsje. En dat is ook nog eens gezond!
Wanneer moet je nu snelle of trage suikers opnemen om goed te presteren? En hoe kan je je koolhydraatreserve opnieuw aanvullen?
Op warme dagen is het belangrijk om je vochthuishouding op peil te houden. Zeker als je ook nog wil blijven hardlopen moet je hier wat extra aandacht aan besteden. Dan denk je waarschijnlijk vooral aan voldoende water drinken. Het is daarnaast ook beter om specifieke voeding en drankjes wat vaker te laten staan, want dat zijn stiekeme ‘uitdrogers’.
Volgens onderzoek helpt dit populaire keukenkruid je lichaam af te koelen, waardoor je beter presteert in warme omstandigheden.
Op hete dagen kun jij na het hardlopen wel wat verkoeling gebruiken. Drink je graag een frisse ijsthee? Maak hem gewoon zelf: lekker, gezond én makkelijk!
Deze voeding is laag in kilocalorieën en geeft toch een verzadigend gevoel.
Heb jij moeite om na een avondtraining in slaap te vallen of gewoon een slechte slaper in het algemeen? Onderzoek toont aan dat kersen jouw problemen kunnen verhelpen.