Actueel in het magazine

Versnelling hoger: de voordelen van intervaltraining

Sneller worden, je conditie verbeteren en je fitter voelen. Het zijn slechts enkele voordelen van intervaltraining. Maar wat gebeurt er eigenlijk in je lichaam tijdens een intervaltraining en wat zijn de effecten ervan op lange termijn? We spraken sportarts dr. Kasper Janssen en twee hardlopers over hun ervaring met intervaltraining.

Lees verder »

Slim omgaan met suikers als sporter

Suikers. Weinig voedingstermen die zo veel weerstand oproepen. En al helemaal bij sporters, want hoewel je weet dat je energie nodig hebt tijdens inspanningen, wil je daarnaast ook gewoon gezond eten en je lichaam op de juiste manier voeden. Sportdiëtiste Inge De Ridder legt uit hoe je slim met suikers omgaat en wanneer je ze precies inzet om beter te presteren.

Lees verder »

Arjen Robben: “Ik maak me graag hard voor meer en beter bewegen”

Na een fabelachtige voetbalcarrière heeft Arjen Robben (39) een nieuwe passie omarmd: hardlopen. Trots en in euforie voltooide de Groninger in april de NN Marathon Rotterdam binnen drie uur. Nog altijd kan hij genieten van die prestatie. Een interview over zijn competitieve karakter, liefde voor de sport en het ‘loopvermogen’ van zijn gezin, inclusief de honden Cooper en Maxi.

Lees verder »

ASML Marathon Eindhoven: feestje voor topper en debutant

De ASML Marathon Eindhoven, de ultieme mix van Brabantse gezelligheid en sportieve ambitie, beleeft in het tweede weekeinde van oktober zijn 39ste editie. Het populaire evenement kent traditioneel op de verschillende onderdelen een grote diversiteit aan deelnemers. We stellen vier van de meer dan 25.000 verwachte sportievelingen aan je voor: een debutante, een snelle ‘thuisloper’, een vrijzinnige recreante en een bevlogen loopster voor het goede doel (KWF Kankerfonds).

Lees verder »

Wat zegt je DNA over je hardloopkwaliteiten?

“Hij heeft goede genen.” Een uitspraak die al snel valt bij uitzonderlijk topsporttalent. Alsof de atleet van in de wieg voorbestemd was om medailles te winnen en recordtijden te lopen. Klopt dat wel? Bepalen onze genen inderdaad onze aanleg voor straffe sportprestaties? Of kunnen we veel goedmaken met training? En waarnaar moeten we in ons DNA op zoek als we die ‘aanleg’ willen vaststellen? We trokken met een heleboel vragen naar twee genetici.

Lees verder »

Grossglockner Trail: Klauteren op en rond de hoogste berg van Oostenrijk

Wanneer een fluitje, een overlevingsdeken en een EHBO-kit tot de verplichte wedstrijduitrusting behoren, dan weet je dat het geen alledaagse tocht wordt. Met vijf wedstrijden, verdeeld over afstanden van 16 tot 110 km, heeft de Grossglockner Ultra-Trail (GGUT) zich in acht jaar tijd ontpopt tot een van de mooiste, maar ook meest veeleisende Alpentrails. Onze redacteur trok, met de steun van Dynafit, naar Oostenrijk en waagde zich aan de Grossglockner Trail (GGT), goed voor 57 ruige kilometers met 3500 verticale meters. Het werd een geweldige eerste ervaring in het hooggebergte en een ideale test voor het grotere doel in september: de Transalpine Run.

Lees verder »

EN VERDER

ABONNEER JE HIER OF HAAL HEM IN DE WINKEL

OF BESTEL RUNNINGNL EENVOUDIG IN DE WEBSHOP