Actueel in het magazine

Zilveren madaillewinnaars Abdi Nageeye & Gerard Nijboer

Abdi Nageeye (35) en Gerard Nijboer (68) zijn de enige twee Nederlandse atleten met een zilveren olympische marathonmedaille. In de aanloop naar de Spelen van Parijs praten zij over hun ervaringen en verwachtingen. Over trainen in Kenia, een omgesmolten medaille, bijzondere voedingsgewoonten, vuile trucjes tijdens de race én de tranen van tv-coryfee Mart Smeets.

Lees verder »

Zomerspecial: trainings-, voedings- en materiaaltips

Extra tijd, langere dagen en hogere temperaturen. De zomer is voor velen hét seizoen om vaker de hardloopschoenen aan te trekken. Maar sporten in de zomer brengt ook uitdagingen met zich mee. Hoe blijf je de komende maanden verstandig en comfortabel lopen? Met thermofysioloog Koen Levels, materiaalexpert Eddy D’Hondt, trainer Aron Verhaeghe en sportvoedingsdeskundige en apotheker Marthe Lambrechts laten we vier experts aan het woord. Samen geven ze 24 tips om gezond en slim te blijven tijdens het lopen in de zomer van 2024.

Lees verder »

Epische loopbestemmingen

In ons zomernummer nemen we je traditioneel mee naar bijzondere loopbestemmingen die ons lopershart sneller doen slaan. Dit jaar lieten we ons inspireren door ‘Epic Runs of the World’ van Lonely Planet. Klaar om je loopgrenzen te verleggen en van de ene verbazing in de andere te vallen? Reispas op zak, loopschoenen aan en ‘ready for boarding’!

Lees verder »

ASML Marathon Eindhoven viert 40ste editie

Oktober is de maand van de feestelijke (0)40ste ASML Marathon Eindhoven, het grootse loopfeest in de Brabantse lichtstad. Dat Eindhoven prachtig is om lopend te beleven, vertellen Maron Janssen en Harm Sengers. Janssen is bezig met een megaproject om door elk van de 2765 straten van Eindhoven te lopen. Sengers heeft als bijnaam ‘Mister 040’ omdat hij als Eindhovenaar lopend met startnummer 040 al diverse malen hoog in de einduitslag van de marathon eindigde.

Lees verder »

Hardlopen in eigen land: plekken om te ontdekken

Nederland is prachtig en we weten als hardlopers vaak de mooiste plekjes te vinden. Gebieden als de heuvels van Zuid-Limburg, de Nederlandse kust, de Veluwe of Utrechtse Heuvelrug zijn bij de meeste lopers wel bekend. Wij vroegen dan ook naar jullie tips. Waar moet je echt eens heen om nog meer moois van Nederland op je hardloopschoenen te ontdekken? We verzamelden jullie verrassende, leuke, inspirerende en gevarieerde tips in eigen land.

Lees verder »

EN VERDER

ABONNEER JE HIER OF HAAL HEM IN DE WINKEL

OF BESTEL RUNNINGNL EENVOUDIG IN DE WEBSHOP