Actueel in het magazine

De juiste trainingsaanpak in herfst en winter

Het gure weer en de koude temperaturen zijn het ideale ‘excuus’ om wat meer binnen te blijven. Het kan geen kwaad om in de donkerste dagen van het jaar eens een intervaltraining te skippen, maar hoe kan je de extra vrije tijd efficiënt gebruiken? Aron Verhaeghe, coach bij Energy Lab, legt uit hoe je best traint in de winter en een goede basis legt voor een sterk voorjaar.

Lees verder »

Haal meer uit je sporthorloge: wearables onder de loep

Sporthorloges, armbanden, ringen, … De zogenaamde ‘wearables’ zijn inmiddels in alle vormen, kleuren en prijsklassen verkrijgbaar. Bovendien worden ze steeds accurater en hebben ze vaak een uitgebreid spectrum aan extra mogelijkheden en technische snufjes. Van hartritmevariabiliteit tot hersteltijd: welke extra tools zijn écht nuttig en hoe zit het me de accuraatheid van die extra functies? Ward Vande Capelle, coach bij Energy Lab, testte de Garmin fenix 6, Whoop en Polar Grit X Pro en deelt zijn ervaringen.

Lees verder »

Herstel beter: de rol van voeding

Stretchen, een verkwikkende (wissel)douche nemen, misschien nog even foamrollen en je bent al aardig goed bezig om te herstellen van je sportsessie. Maar wist je dat ook voeding een belangrijke rol kan spelen bij je herstel? En dan hebben we het niet enkel over die recuperatieshake na het lopen. Diëtiste en orthomoleculair experte Marieke de Groot vertelt ons over de rol van ontstekingen, een gezond darmmicrobioom en het belang ervan voor een beter herstel.

Lees verder »

Comrades Marathon: de oudste en grootste ultramarathon ter wereld

De Comrades Marathon is de oudste en qua deelnemersveld de grootste ultramarathon ter wereld. Het is ook een van de zwaarste. Het parcours in de Zuid-Afrikaanse provincie KwaZulu-Natal is bijna 90 km lang en laat de lopers meanderen door de prachtige vallei van de duizend heuvels tussen Pietermaritzburg en Durban. Lopers hebben 12 uur de tijd om deze ultra te volbrengen. Henk Guise (58) deed dit jaar voor de zevende keer mee en deelt met RunningNL zijn ervaringen met deze mythische loop.

Lees verder »

Boost je humeur: tips uit het Hoge Noorden

Inwoners uit Scandinavische landen zijn vaker gelukkiger dan wij uit de Lage Landen, zelfs als ze minder daglicht dan wij te zien krijgen. Wat is hun geheim en wat kunnen we van hen leren om zelf mentaal sterker de winter te trotseren en ons gelukkiger te voelen?

Lees verder »

EN VERDER

ABONNEER JE HIER OF HAAL HEM IN DE WINKEL

OF BESTEL RUNNINGNL EENVOUDIG IN DE WEBSHOP