Actueel in het magazine

Ray Klaassens: “Opgeven is een beslissing, maar doorzetten ook”

Als oud-commando leerde Ray Klaassens (51) veel over leiderschap, discipline, grenzen verleggen en buiten je comfortzone treden. Die lessen debiteert hij tegenwoordig onder meer als hoofdinstructeur in het televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge, waar vijftien gewone mensen acht dagen lang de loodzware Special Forces-training ondergaan. Maar als fanatiek hardloper ziet hij ook parallellen met de hardloopsport. “Ik denk dat ik heel goed begrijp hoe ik mensen aan de gang kan krijgen om ergens moeite voor te doen. Opgeven is een beslissing, maar doorzetten ook.”

Lees verder »

Gebruik de natuur als jouw outdoorfitness

De natuur biedt ons talloze voordelen én trainingsmogelijkheden, zonder dat we het wellicht beseffen. Niet alleen biedt trainen in de natuur ons een verfrissende en motiverende omgeving om in te sporten, het is ook een kosteneffectieve manier om aan je fysieke én mentale gezondheid te werken. In dit artikel geeft sportkinesiste, krachtcoach en trailrunner Hanne Pardaens je praktische trainingstips mee om natuurlijke elementen in kracht- en cardiosessies te integreren.

Lees verder »

Trainingsschema: marathon in het najaar

Kriebelde het toen je de finishers zag in de NN Marathon Rotterdam? Dat begrijpen we! In het najaar staan er gelukkig ook nog populaire marathons in eigen land op de loopkalender. Wil jij dit najaar de 42,195 km uitlopen? Dan kan je met dit 16 wekenschema mikken op een sub 4 marathon!

Lees verder »

Grenzeloos avontuur: tips voor trailrunnen in het buitenland

De fysieke en mentale uitdaging, het verkennen van nieuwe gebieden en de verbinding met de natuur. Voeg daar nog het ontsnappen aan de dagelijkse sleur en een vleugje community aan toe en je hebt voor velen hét recept voor de ideale vakantie. Het is dan ook geen verrassing dat trailrunvakanties steeds meer in trek zijn. Maar hoe begin je eraan? Hoe kies je de juiste locatie? En hoe kan je je optimaal voorbereiden op je buitenlandse avontuur? Twee ervaringsdeskundigen delen hun verhalen en adviezen om je te inspireren voor je eigen trailruntrip.

Lees verder »

Het belang van de juiste hardloopsokken

Iedere loper die al weleens blaren heeft gehad, weet hoe belangrijk goede sokken zijn. Sokken kunnen je loopje maken of kraken. En dan vooral dat laatste, want met een blaar is het vaak einde verhaal. Maar hoe kies je de juiste sportsokken in functie van jouw doel? En hoe kunnen de juiste sokken bijdragen aan je loopprestatie? Met een handig overzicht weet je welke sokken jij nodig hebt.

Lees verder »

Ultralopers: wanneer een marathon niet ver genoeg is

Hilde Dosogne wil elke dag van het jaar een marathon lopen, Paul Musegaas heeft het Nederlands record 24 uur lopen op zijn naam staan en Matthieu Bonne besloot om het wereldrecord van meer dan 1000 km op 6 dagen aan te vallen. RunningNL sprak met drie ultralopers over hun drijfveren en doorzettingsvermogen.

Lees verder »

EN VERDER

ABONNEER JE HIER OF HAAL HEM IN DE WINKEL

OF BESTEL RUNNINGNL EENVOUDIG IN DE WEBSHOP