Loopevents nieuws

Sprintploegen zetten kroon op succesvolste EK ooit

Het kon dus nog mooier. De Nederlandse sprintploegen op de 4*400 meter haalden op de slotdag van de EK atletiek in Rome beiden het podium. Daarmee kwam het totaal aantal behaalde medailles op twaalf, een record.
De estafetteloopsters op de 4*400 meter zijn Europees kampioen. De regerend wereldkampioen, onder aanvoering van Femke Bol, kwam in 3,22,29 over de finish.
Femke Bol heeft zoals verwacht haar titel op de 400 meter succesvol verdedigd. Daarmee herhaalt ze haar prestatie van twee jaar geleden in München, waar ze zich ook tot Europees kampioen op deze afstand kroonde. Cathelijn Peeters werd op hetzelfde onderdeel derde. Diane van Es veroverde later op de avond verrassend zilver op de 10.000 meter.
De 25-jarige sprintster kwam na 50,08 over de finish. Een primeur, want ze won nog nooit eerder een individuele medaille op een outdoortoernooi.
Ultraloper Piet Wiersma heeft zijn mooiste zege uit zijn carrière geboekt. Bij de Comrades Marathon, een hardloopwedstrijd over 85 kilometer in Zuid-Afrika, kwam hij als eerste over de meet. "Ik wist dat ik goed voorbereid aan de start stond."
Maureen Koster heeft tijdens de 5.000 meter op de Europese kampioenschappen in Rome op een haar na de bronzen medaille misgelopen. Ze liep lange tijd op een derde positie, maar kwam uiteindelijk 0,42 seconde tekort. De Italiaanse Battocletti won het goud.
De Nederlandse ploeg is in de 4*400 meter gemengde estafette In Stadio Olimpico als derde geëindigd. Slotloopster Femke Bol dichtte in de slotronde een ruime achterstand, waardoor de ploeg toch een podiumplaats bemachtigde. Het viertal kwam na 3.10,73 over de streep. Ierland kroonde zich tot Europees kampioen.
De 24-jarige wil tijdens het evenement in de Italiaanse hoofdstad, dat van 7 tot en met 12 juni plaatsvindt, drie gouden medailles meenemen.
Tijdens deze tweede editie lopen deelnemers een gloednieuw parcours door veel unieke plekken in de binnenstad. Met zowel terugkerende als nieuwe locaties wordt dit weer een écht loopfeestje in hartje Leiden. Op zondag 7 juli krijg jij de unieke kans om door onder andere het Academiegebouw, Hortus Botanicus en nog veel meer andere locaties te lopen tijdens de Urban Trail Leiden. Tijdens deze tweede editie lopen deelnemers een gloednieuw parcours door veel unieke plekken in de binnenstad. Met zowel terugkerende als nieuwe locaties wordt dit weer een écht loopfeestje in hartje Leiden
Sifan Hassan komt zondag 7 juli naar de 43e editie van de FBK Games in Hengelo. De 31-jarige tweevoudig olympisch kampioene van Tokio in 2021 doet op de zondagavond mee aan de 1500 meter, de afstand waarop ze in Tokio én de wereldkampioenschappen in Boedapest in 2023 een bronzen medaille veroverde.
Milkwood Run: een van de mooiste halve marathons op het Afrikaanse continent Zuurstofinjectie in adembenemend Zuid-Afrika Lopen langs de Atlantische Oceaan op het meest zuidelijke punt van de West-Kaap: dat is in een notendop de definitie van de Milkwood Run. Maar dat lijkt ons te nauw gedefinieerd. Deze schitterende halve marathon neemt deelnemers mee op een panoramische route van 21,1 km langs de kust van Kommetjie tot Scarborough met magnifieke uitzichten over de kustlijn. RunningNL-lezer Sebastiaan Tips mocht het met eigen ogen – en benen – ontdekken en vertelt over zijn unieke ervaring in een van de mooiste halve marathons van Afrika.
Dennis de Knijff (38) uit Almere stond al vier keer op het podium van de Almere City Run. Nu het evenement, dat op zondag 16 juni voor de 13e keer plaatsvindt snel dichterbij komt, blikt hij met RunningNL alvast vooruit en deelt hij zijn ervaringen. “Ik loop veel races, maar in mijn eigen stad blijft écht bijzonder.”
De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles zijn vanaf vrijdag 24 mei officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol sportiviteit, plezier en gezelligheid te worden.
De 24-jarige atleet neemt in haar voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs deel aan Diamond Leaugue-meeting BAUHAUS-Galan in Stockholm. De wedstrijd vindt plaats op 2 juni in het Stockholm Olympic Stadium.
Ontdek alle hotspots voor een sportief weekendje weg in Maastricht Maastricht op z’n mooist op hardloopschoenen. De NN Marathon Rotterdam mag dan wel bekendstaan als #demooiste, ook in Limburg dingen ze graag mee naar die titel. Enige kanttekening: Maastrichts Mooiste is geen marathon, maar een sportief familie-event op zondag 9 juni 2024, met als hoogtepunt de wedstrijd over 10 mijl. Én de vlaai aan de finish, want die mag in de gezelligste provincie van het land uiteraard niet ontbreken.