Loopevents nieuws

Laatste deel Utrecht Marathon 2023 dwars door binnenstad

Het parcours van de 39e editie van de Utrecht Marathon is bekend. Op zondag 21 mei staat de Domstad in het teken van de marathon. De start- en finishlocatie van deze hardloopklassieker zijn op het Utrecht Science Park.
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de zesde aflevering vertelt Maxime van Kemenade (29) uit Vught over de Marathon van Tokio. Ze voltooide in de Japanse hoofdstad de Big Six. "De mensen klappen hier heel beleefd.”
De 8e editie van de Two Rivers Marathon in de Bommelerwaard heeft op zondag 26 maart een aantal records opgeleverd. Winnaar was David Bouman uit Rotterdam, die in een parcoursrecord van 2:37:15 over de finish kwam.
De Amerikaanse Camille Herron legde in 48 uur 435 kilometer en 336 meter af. Gemiddeld is dat 9,07 kilometer per uur. Een nieuw bizar wereldrecord.
Hardlopen door de Universiteitsbibliotheek en in volle vaart door de IKEA? Tijdens de KLM Urban Trail Groningen op zondag 2 april ontdekken de deelnemers al hardlopend zestien bijzondere locaties. Het nieuwe parcours van deze avontuurlijke run is bekend.
De Barkley Marathons kende in 2017 voor het laatst een finisher. Dit jaar slaagden er liefst drie deelnemers in, waaronder de Belg Karel Sabbe. De bekende ultraloper had slechts 7 minuten over om binnen de tijdslimiet aan te komen, maar hij deed het en mag zich nu bij het selecte groepje van 17 lopers voegen die sinds 1985 de genadeloze wedstrijd hebben voltooid.
Organisator Laz Lake blies dinsdagmiddag 14 maart om 14:54 uur op zijn schelphoorn, waarna exact één uur later de veertig lopers vertrokken. De Barkley Marathons staat bekend als de zwaarste ultraloop ter wereld. Slechts 15 lopers haalden (in 35 jaar tijd) de finish.
De 47ste NN CPC Loop Den Haag is bij de mannen gewonnen door de Keniaan Brian Kiptoo (1.00.53). De opmerkelijkste prestatie leverde Nienke Brinkman. Ze triomfeerde bij de vrouwen en liep ondanks de lastige wind de halve marathon in een persoonlijk record van 1.07.44, bijna drie minuten sneller dan ze ooit was.
Hardlopen langs de delicatessen in de Foodhall en in volle vaart door de escaperoom? Tijdens de KLM Urban Trail Breda ontdekken de deelnemers al hardlopend twaalf bijzondere locaties.
Dwars door Groningen is een nieuwe stadsloop in Groningen. Na drie jaar wordt er op de tweede zondaq van juni weer hardgelopen in het centrum van Groningen. Als opvolger van de bekende Ladiesrun wordt Dwars door Groningen georganiseerd. Op 11 juni 2023 starten de deelnemers aan deze nieuwe stadsloop over 2.5, 5 of 10 km op de Vismarkt en finishen op een feestelijke Grote Markt. De inschrijving voor dit evenement is geopend.
De Kasteelloop De Halve van De Haar biedt voor elk wat wils. Dit jaar is het mogelijk om te wandelen, te fietsen én hard te lopen. De start is bij de kasteeltuinen Kasteel De Haar. Op zaterdag 24 juni staan een kasteelwandeling, kastelentour en een fietstocht op het programma. Op zondag 25 juni staan de hardlooponderdelen op het programma. Inschrijven is mogelijk via de website van de organisatie: www.dehalvevandehaar.nl. 
De Yanmar Almere City Run keert op 18 juni 2023 terug met de 12e editie. Het is voor alle deelnemers mogelijk om zich in te schrijven. Op het programma staan afstanden voor alle type lopers en leeftijden langs en rondom het Weerwater. De start en finish bevinden zich op de Esplanade. Het is voor deelnemers mogelijk zich in te schrijven via de website van de organisatie.
De inschrijving voor de 18e editie van Maastrichts Mooiste is geopend. Het evenement, waarbij traditiegetrouw finishen op het Vrijthof, staat gepland op zondag 11 juni 2023.
2500 enthousiaste hardlopers genoten op zaterdag 18 februari van een sfeervolle Nacht van Groningen. De 21e editie van deze Groningse hardloopwedstrijd bestond uit vier traditionele wedstrijdonderdelen: De Halve Marathon, 10 Engelse Mijl, 10 KM en 5 KM.
Op 19 maart opent Amsterdam het nieuwe seizoen van de KLM Urban Trail Series. Hierna volgen Breda (26/03), Groningen (2/04) en Utrecht (10/02). Welke stad/steden wil jij op een unieke en sportieve manier ontdekken?