Loopevents nieuws

Recordaantal deelnemers voor Menzis 4 Mijl van Groningen

Meer dan 21.000 deelnemers staan op zondag 8 oktober aan de start van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Daarmee lopen tijdens het evenement de meeste deelnemers in jaren mee over het traditionele parcours van Haren naar de Vismarkt in Groningen. Met nog ruim een week voor de boeg is het voor enkele onderdelen nog mogelijk om in te schrijven.
De 18e editie van de legendarische DYNAFIT Transalpine Run zit erop. Deze bijzondere etappewedstrijd doorkruist de Alpen in zeven etappes door drie landen via ruige, veeleisende maar vooral adembenemende trails . Onze redacteur verscheen op 9 september aan de start en bereikte zeven dagen, ruim 220 km en 13.000 hoogtemeters later de finish in het Italiaanse Prato allo Stelvio. Al kwam het avontuur na 2 dagen bijna abrupt tot een einde.
Na de spraakmakende winnaars en verbluffende records van de afgelopen jaren staat op zondag 14 april de 43ste editie op het programma. Het is vanaf vandaag mogelijk om in te schrijven voor alle onderdelen. Onder het motto 'Be Part of History' belooft de organisatie er een gedenkwaardige editie van te maken.
Over tien dagen staat de Marathon Eindhoven voor heel wat marathonlopers op de loopkalender. Hoe bereid jij je voor in de laatste dagen en welke veelvoorkomende 'marathonfouten' kun je maar beter vermijden?
Of je nu kwam om je persoonlijk record verbreken of voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse onderdelen, kon echt iedere hardloper van start in Tilburg.
Hardloopfanaten kunnen zich opmaken voor de oudste loop van Groningen op zaterdag 4 november. Het is dit jaar een jubileumeditie van de traditionele loop door het Noorderplantsoen. Het is dit jaar de 65e editie van de hardloopklassieker, waarvan de inschrijving nu geopend is.
Een aantal talentvolle Nederlandse atleten gaat zondag 24 september de strijd aan met internationale toplopers om de winst op de CZ Tilburg Ten Miles. Dit jaar strijden bij de elite zowel de mannen als de vrouwen op de 10 Engelse Mijl (16,1 km).
Wanneer een fluitje, een overlevingsdeken en een EHBO-kit tot de verplichte wedstrijduitrusting behoren, dan weet je dat het geen alledaagse tocht wordt. Met vijf wedstrijden, verdeeld over afstanden van 16 tot 110 km, heeft de Grossglockner Ultra-Trail (GGUT) zich in acht jaar tijd ontpopt tot een van de mooiste, maar ook meest veeleisende Alpentrails.
De KLM Urban Trail Series maakt zich op voor een spectaculaire terugkeer in het najaar. Hardloopliefhebbers kunnen de hardloopschoenen weer uit de kast halen, want dit is een unieke kans om Nederlandse steden op een geheel nieuwe manier te ontdekken.
De wedstrijd over 10 Engelse Mijl, die start in Amsterdam en finisht in Zaandam, werd zondag 17 september gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. Traditiegetrouw stond er veel publiek langs het parcours, waardoor de sfeer uitstekend was.
De inschrijvingen voor de tweede editie van de Stadspark Nightrun Groningen zijn geopend. Het evenement dat voorheen werd georganiseerd op Groningen Airport Eelde staat gepland op vrijdagavond 15 december 2023.
De wereldkampioenschappen in Boedapest zijn op dit moment in volle gang. Alle reden om eens terug te kijken naar de vorige editie. Die vond in 2022 plaats in het Amerikaanse Eugene, de bakermat van het sportmerk Nike en een stad waarin het lopen sterk in het DNA verweven zit. Normaal gesproken vindt een WK een keer in de twee jaar plaats, maar vanwege de coronapandemie werd het een jaar opgeschoven. RunningNL vloog vorig jaar voordat de hele wereldtop in Eugene arriveerde naar Eugene. Daar maakten we deze reportage over de Amerikaanse hardloopcultuur in een stad van nog geen 170.000 inwoners.
De inschrijvingen voor de 33e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam zijn geopend. Het Rotterdamse hardloopevenement vindt traditiegetrouw plaats in december en staat dit jaar gepland op zondag 10 december 2023. Met 12.000 deelnemers was de vorige editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam wederom volledig uitverkocht.
De Belgische ultraloper Karel Sabbe ligt op schema om de snelste tijd ooit van de Pacific Crest Trail (PCT) te verbreken. 
Van sfeer en gezelligheid weten ze in Tilburg alles, kijk alleen maar naar het carnaval en de Tilburgse kermis. Die herkenbare sfeer en gezelligheid zijn er ook bij de CZ Tilburg Ten Miles, die dit jaar op 23 en 24 september plaatsvindt. Behalve dat er voor iedereen wel een afstand is door de sfeervol versierde Tilburgse wijken, wordt er na afloop met een drankje in de hand en de verdiende medaille om de nek ook nog hartstochtelijk aangemoedigd. Kortom, bij deze loop kan iedereen in beweging komen en de Brabantse gezelligheid proeven.