Loopevents nieuws

Zonder stress leeft Hassan toe naar Tokio Marathon, die geldt als tussenstop naar Parijs: ‘Ik ben geen normaal persoon’

Sifan Hassan staat zondag 3 maart aan de start van haar derde marathon: de Tokio Marathon, de eerste major van het jaar. Drie dagen voor de race vertelt ze vanuit Tokio over haar voorbereiding in het bos, de impact van het overlijden van Kelvin Kiptum én die ene vraag: welke onderdelen gaat ze in Parijs lopen? “Ik kijk straks wel waar ik zin in heb.”
Glasgow is komend weekend, vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart, het middelpunt van de atletiek. In de schotse stad vindt dan het WK indoor atletiek plaats. Femke Bol, die onlangs het wereldrecord op de 400 meter verbeterde tot 49,24 seconde is de Nederlandse blikvanger. Maar naast Bol staan nóg 22 atleten aan de start. Bekijk hier wie dat zijn én wanneer ze van start gaan.
Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert Golazo, de organisator van de NN Marathon Rotterdam, de Kelvin Kiptum Foundation. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs, infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.
Susan Chembai is tijdens de 48ste NN CPC Loop Den Haag op zondag 10 maart de grote favoriete bij de vrouwen. De 24-jarige Keniaanse wil haar optreden op de NN Halve Marathon extra glans geven met een parcoursrecord. De snelste tijd ooit door een atlete gelopen in de hofstad staat sinds 2000 op naam van Lornah Kiplagat. De Nederlandse triomfeerde destijds in 1.06.56. Anne Luijten, de huidige Nederlandse kampioene op de halve marathon, is de Nederlandse publiekstrekker.
Hardlopers, wandelaars en fietsers kunnen zaterdag 22 en zondag 23 juni alvast in de agenda noteren, want dan barst 'het mooiste tweedaagse sportevenement van Midden-Nederland' weer los. Op zaterdag 22 juni staan de Kastelentour en Kasteelwandeling de Haar op het programma. Op zondag 23 juni kan er worden deelgenomen aan de hardlooponderdelen van AFAS Kasteelloop de Haar. Het is nu mogelijk om je voor de AFAS Kasteelloop de Haar en de Kastelentour in te schrijven.
De stad ontdekken, sportief bezig zijn en mooie plekken bezoeken op Hemelvaartsdag. Het kan allemaal met de Urban Walk Den Haag op donderdag 9 mei. Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden voor dit leuke wandelavontuur
Ruim vijfhonderd supporters van Sparta reisde zaterdag 27 januari naar Waalwijk voor de uitwedstrijd tegen RKC. Eén van hen, Ruud Ammerlaan, legde de afstand hardlopend af. Hij liep vanaf Het Kasteel, de thuishaven van Sparta, naar het Mandemakers Stadion om geld in te zamelen voor Stichting Kika.
Het nieuwe jaar is gestart! Ook in 2024 zullen er weer zes Urban Walks terugkeren op de kalender. Voor de Urban Walk Haarlem op zondag 3 maart 2024 is de inschrijving geopend. 
Het duurt nog meer dan een jaar, maar dan vinden voor het eerst de European Running Championships plaats. Kies je afstand en wie weet start jij zij aan zij met de elite-lopers. Want dit kampioenschap is open voor iedere hardloper!
De ruim 18.000 hardlopers leggen zondag 14 januari een alternatief parcours af. Reden is de vele regen van de afgelopen maanden, waardoor het grondwater gestegen is. Daardoor kan er volledig over het oorspronkelijk parcours gelopen worden. 
Ren jij straks ook door een kerk, restaurant of theater? Maak je dan klaar voor een sportieve ontdekkingstocht dit voorjaar want de inschrijvingen voor de Urban Trails in Rotterdam, Utrecht en Breda zijn geopend!
De Baloise Antwerp 10 Miles vind plaats op zondag 21 april. Inschrijven voor het grootste hardloopfeest van België is inmiddels mogelijk.
De schotse tiener wil met zijn recordpoging het wereldrecord aanscherpen: dat staat op naam van Ron Hill. Hij liep 52 jaar en 39 dagen achter elkaar minimaal 1,6 kilometer. 
De jubileumeditie van de Utrecht Marathon vindt zondag 19 mei plaats. Verschillende afstanden zullen tijdens deze jubileum editie van start gaan, waardoor het een spektakel wordt voor alle type lopers en leeftijden. De start en finish bevinden zich op het Utrecht Science Park.
Wil jij deelnemen aan dé Belgische belevingsmarathon bij uitstek? Tijdens de Great Breweries Marathon kan je een sportieve topprestatie combineren met een uitgelezen bierdegustatie. De inschrijvingen voor de zevende editie op zondag 5 mei 2024 zijn geopend.