Loopevents nieuws

Eerste editie KLM Urban Trail Delft vol verrassingen

Een bijzondere route van zo'n 5 of 10 kilometer, waarbij je de mooiste plekken van Delft ontdekt. Zondag 23 oktober krijgen sportievelingen die kans tijdens de allereerste editie van de KLM Urban Trail Delft. Het parcours zit vol verrassingen. 
Ga jij je partner, een familielid of een vriend(in) aanmoedigen? Of ga je gewoon naar een wedstrijd kijken? Met deze tips maak je geen fouten.
De 38ste editie van de ASML Marathon Eindhoven gaat de boeken in als een recordeditie: 25.000 deelnemers – het hoogste aantal ooit - aan de start in het weekend en een nieuw parcoursrecord bij de vrouwen. De stralende zon en vooral de aanmoedigingen van het publiek langs de kant zorgden voor het element waar het evenement inmiddels om bekend staat: Brabantse gezelligheid!
Dit weekend is de ASML Marathon Eindhoven! Bij de 38e editie van het grootste hardloopevent van Noord-Brabant staat een recordaantal deelnemers aan de start van een van de onderdelen op zaterdag en zondag: in totaal zullen ongeveer 25.000 sporters van start gaan!
De 46-jarige Keniaan Mark Kiptoo doet zondag 9 oktober in de categorie 45+ een poging zijn eigen wereldrecord te verbeteren. Maar de 38e editie van de ASML Marathon Eindhoven belooft meer spektakel. De Ethiopiër Deribe Robi strijdt in de marathon om de winst met de Kenianen Felix Kirwa en Okubay Gebretnsae. Daarnaast worden de titels voor het Belgische Kampioenschap Marathon en EK Marathon voor Politie verdeeld.
Rondrennen door de Markthal of een sprintje trekken door het Hulstkamp gebouw. Op zondag 9 oktober krijgen hardlopers deze unieke kans tijdens de 5e editie van de KLM Urban Trail Rotterdam. Het volledige parcours is vandaag bekendgemaakt en zit vol verrassingen.
Loop op 13 november voor het goede doel in onze hoofdstad!
De NN CPC Loop Den Haag is op zonnige wijze teruggekeerd. Noodgedwongen door corona moest de 46ste editie drie keer worden uitgesteld, maar het was het wachten meer dan waard. Om precies te zijn 931 dagen na het 45-jarige jubileum in 2020 beleefde hét inspirerende hardloop-evenement-voor-iedereen een feestelijk vervolg. Niet, zoals gebruikelijk, in de lente maar eenmalig in het najaar.
Zondag 25 september staat de NN CPC Loop Den Haag op het programma. Deze voorjaarsklassieker wordt dit jaar gehouden in september. Ook deze editie staan er tienduizenden deelnemers aan de start van dit grote familiefeest. Waaronder een ijzersterk veld aan topatleten bij de halve marathon.
Het belooft een spannend gevecht te worden op 25 september tijdens de CZ Tilburg Ten Miles. De Nederlandse topatleten Mohamed Ali en Luuk Maas gaan de strijd aan met internationale toplopers.
Een ijzersterk deelnemersveld dit jaar bij de Rabobank Tilburg Ladies Run tijdens de CZ Tilburg Ten Miles op zondag 25 september. Wereldrecordhoudster op de 5km Ejgayehu Taye verschijnt aan de start, evenals een aantal Nederlandse topatleten.
De inschrijvingen voor de KLM Urban Trails in het najaar zijn geopend! Bij deze fun runs zie je hardlopend Den Bosch, Leeuwarden, Eindhoven, Rotterdam, Delft, Haarlem en Arnhem zoals je die steden nog niet eerder hebt gezien.
Groningen is een bijzonder loopfeest rijker. De Nightrun vindt dit jaar namelijk voor het eerst plaats in het Stadspark, en wel op zaterdag 19 november. De inschrijving voor dit evenement is vandaag officieel geopend.
Heb jij ook zo’n zin om dit najaar weer aan de start te staan van een hardloopevenement? Op de deze week gelanceerde We Like 2 Run-kalender vind je de leukste hardloopevents van Nederland bij elkaar in een handig overzicht. Neem een kijkje en schrijf je vandaag nog in!