Loopevents nieuws

Teleurstelling bij Abdi Nageeye: vierde in New York

De Nederlander Abdi Nageeye heeft bij de New York City Marathon zondag 5 november zijn derde plaats van vorig jaar niet kunnen verbeteren. Nageeye werd vierde, op ruimte afstand van het podium.
Het staat al jaren op de bucketlist: de New York City Marathon. Zondag 5 november is het zover, dan staat het koppel Paul van den Kerkhof (36) en Anne Ploegman (29) uit het Limburgse Maasbree aan de start op Staten Island. Ook Anne’s vader Wiel en stiefmoeder Nina nemen deel. “Uitlopen is het belangrijkste. Het is een mijlpaal dat ik dit weer kan.”
De wereldrecordhouder op de marathon Kelvin Kiptum staat op zondag 14 april 2024 aan de start van de NN Rotterdam Marathon. Ongetwijfeld gaat hij daar een poging doen om onder de 2 uur te lopen.
Aan toppers geen gebrek tijdens de 38e editie van de NN Zevenheuvelenloop. Zowel bij de mannen als vrouwen keert de winnaar van afgelopen jaar terug, zowel de Oegandees Rogers Kibet als Beatrice Chepkoech staan aan de start. Namens Nederland zijn Anne Luijten, die onlangs in Amsterdam de limiet liep voor de Olympische Spelen, Khalid Choukoud en thuisloper Mike Foppen de meest in het oog springende namen.
Het is een van de grootste marathons ter wereld: de New York City Marathon. Zondag 5 november is het weer zover, dan gaan ruim 50.000 hardlopers van start bij de 52e editie. We nemen je mee in een evenement dat voor veel mensen op de bucketlist staat. Overigens meer dan terecht!
Het WK Backyard Ultra in het Amerikaanse Bell Buckle (Tennessee) zit erop. De Amerikaan Harvey Lewis hield het 108 rondjes vol en zette zo een nieuw wereldrecord neer in deze extreme hardloopwedstrijd. De Nederlander Roman Packbier verbeterde het Nederlands record met één ronde.
Altijd nieuwsgierig geweest naar de Delftsche Studenten Bond, TU Delft Hortus Botanicus en PadelCity Delft? En wil je deze locaties op een sportieve manier bezoeken? Tijdens de KLM Urban Trail Delft op zondag 29 oktober kunnen deelnemers 16 bijzondere locaties ontdekken in het hartje van Delft en daarbuiten. Het vernieuwde, bijzondere parcours is bekend en gaat door de Delftse binnenstad vol grachten, steegjes en historische gebouwen.
In het Litouwse Vilnius is Femke Bol zaterdagavond 21 oktober uitgeroepen tot Europees atlete van het jaar. Het is voor het tweede jaar op rij dat de Nederlandse de prijs wint. Alleen Dafne Schippers ging haar voor, zij won de prijs in 2014 en 2015.
De derde editie van de Antwerp Marathon vindt zondag 22 oktober vindt plaats met 1.337 Nederlanders aan de start. In totaal schreven al meer dan 12.000 lopers in, meer dan een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar, waardoor het sowieso een recordeditie wordt. De deelnemers vertrekken aan de Droogdokkenweg, finishen aan het MAS en kunnen kiezen uit drie afstanden: marathon, halve marathon en 8 km. Online inschrijven is vandaag nog mogelijk.
Deelnemers in Almere bezoeken op zondag 22 oktober onder andere de Kunstlinie, Almere Underground Events en het Stadhuis. In Haarlem gaan de hardlopers op zondag 5 november door Pathé bioscoop Haarlem en DeDAKKAS. 
De voormalig Giro-winnaar kwam zondag 15 oktober in Amsterdam na 1 uur, 10 minuten en 4 seconde over de meet. Dat is een gemiddelde van ruim 18 kilometer per uur. Maar die inspanning bleef niet zonder gevolgen, want een dag later had hij overal pijn. "Het is totaal anders dan wielrennen."
Luijten kwam na 2 uur, 26 minuten en 36 seconde over de streep in het Olympisch Stadion.
De 25-jarige Keniaan kwam in het Olympisch Stadion over de streep na een tijd van 2:04:18.
Vanwege de afmelding van Nienke Brinkman zijn zondag 15 oktober veel ogen gericht op Khalid Choukoud. Hij wil in Amsterdam de limiet lopen voor de Olympische Spelen in Parijs. "Maar die tijd staat heel scherp. Alles moet meezitten."
Ze was een van de grote publiekstrekkers komende zondag 15 oktober tijdens de TSC Marathon Amsterdam. Maar een blessure gooit roeit in het eten. Marathonloopster Brinkman heeft afgezegd.