Loopevents nieuws

Bashir Abdi wint voor de tweede keer NN Marathon Rotterdam

Bashir Abdi heeft op overtuigende wijze de 42ste NN Marathon Rotterdam naar zijn hand gezet. De 34-jarige Belg liep na 40 kilometer weg bij zijn Keniaanse rivaal Thimothy Kiplangat en triomfeerde in 2.03.47.
Na maanden van training sta je er dan eindelijk. Aan de start van #deMooiste. RunningNL wenst alle lopers van de NN Marathon Rotterdam heel veel succes. Zet hem op!
Het is een kleine maand geleden, maar het maakt de prestatie niet minder bijzonder. De vriendinnen Lotte en Kimberley liepen op zondag 19 maart in Barcelona een bijzonder wereldrecord.
De 25-jarige ultraloper Piet Wiersma gaat op 14 mei een poging doen om het wereldrecord op de 100 kilometer te verbreken. Dat gebeurt in Vilnius, de hoofdstad van Litouwen.
Wat doe jij met de paasdagen? Voor de meeste mensen betekent het paasweekend een extra dag vrij. De perfecte mogelijkheid om een mooie paastraining in te lassen! Maar dan wel in paasthema. Met deze paastips kom jij de paasdagen wel door!
Ze begon op 22 november 2022 met haar uitdaging en is van plan dit tot en met 24 mei dit jaar vol te houden. De Amerikaanse Candice Burt is ultraloopster en bezig met een ultramarathonstreak van 200 dagen, waarmee ze het wereldrecord op haar naam wil schrijven.
Het Urban Walk seizoen werd op zondag 5 maart officieel afgetrapt met de Urban Walk Haarlem. Wandelaars kunnen ook de rest van het jaar nog op ontdekkingstocht door maar liefst vijf Nederlandse steden. Voor de Urban Walks in het najaar kunnen deelnemers zich nu inschrijven.  
Het parcours van de 39e editie van de Utrecht Marathon is bekend. Op zondag 21 mei staat de Domstad in het teken van de marathon. De start- en finishlocatie van deze hardloopklassieker zijn op het Utrecht Science Park.
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de zesde aflevering vertelt Maxime van Kemenade (29) uit Vught over de Marathon van Tokio. Ze voltooide in de Japanse hoofdstad de Big Six. "De mensen klappen hier heel beleefd.”
De 8e editie van de Two Rivers Marathon in de Bommelerwaard heeft op zondag 26 maart een aantal records opgeleverd. Winnaar was David Bouman uit Rotterdam, die in een parcoursrecord van 2:37:15 over de finish kwam.
De Amerikaanse Camille Herron legde in 48 uur 435 kilometer en 336 meter af. Gemiddeld is dat 9,07 kilometer per uur. Een nieuw bizar wereldrecord.
Hardlopen door de Universiteitsbibliotheek en in volle vaart door de IKEA? Tijdens de KLM Urban Trail Groningen op zondag 2 april ontdekken de deelnemers al hardlopend zestien bijzondere locaties. Het nieuwe parcours van deze avontuurlijke run is bekend.
De Barkley Marathons kende in 2017 voor het laatst een finisher. Dit jaar slaagden er liefst drie deelnemers in, waaronder de Belg Karel Sabbe. De bekende ultraloper had slechts 7 minuten over om binnen de tijdslimiet aan te komen, maar hij deed het en mag zich nu bij het selecte groepje van 17 lopers voegen die sinds 1985 de genadeloze wedstrijd hebben voltooid.
Organisator Laz Lake blies dinsdagmiddag 14 maart om 14:54 uur op zijn schelphoorn, waarna exact één uur later de veertig lopers vertrokken. De Barkley Marathons staat bekend als de zwaarste ultraloop ter wereld. Slechts 15 lopers haalden (in 35 jaar tijd) de finish.
De 47ste NN CPC Loop Den Haag is bij de mannen gewonnen door de Keniaan Brian Kiptoo (1.00.53). De opmerkelijkste prestatie leverde Nienke Brinkman. Ze triomfeerde bij de vrouwen en liep ondanks de lastige wind de halve marathon in een persoonlijk record van 1.07.44, bijna drie minuten sneller dan ze ooit was.