Loopevents nieuws

Milkwood Run: een van de mooiste halve marathons op het Afrikaanse continent

Milkwood Run: een van de mooiste halve marathons op het Afrikaanse continent Zuurstofinjectie in adembenemend Zuid-Afrika Lopen langs de Atlantische Oceaan op het meest zuidelijke punt van de West-Kaap: dat is in een notendop de definitie van de Milkwood Run. Maar dat lijkt ons te nauw gedefinieerd. Deze schitterende halve marathon neemt deelnemers mee op een panoramische route van 21,1 km langs de kust van Kommetjie tot Scarborough met magnifieke uitzichten over de kustlijn. RunningNL-lezer Sebastiaan Tips mocht het met eigen ogen – en benen – ontdekken en vertelt over zijn unieke ervaring in een van de mooiste halve marathons van Afrika.
Dennis de Knijff (38) uit Almere stond al vier keer op het podium van de Almere City Run. Nu het evenement, dat op zondag 16 juni voor de 13e keer plaatsvindt snel dichterbij komt, blikt hij met RunningNL alvast vooruit en deelt hij zijn ervaringen. “Ik loop veel races, maar in mijn eigen stad blijft écht bijzonder.”
De inschrijvingen voor de 35e editie van de CZ Tilburg Ten Miles zijn vanaf vrijdag 24 mei officieel geopend! Dit sportieve evenement vindt plaats op zaterdag 28 en zondag 29 september. Het belooft weer een weekend vol sportiviteit, plezier en gezelligheid te worden.
De 24-jarige atleet neemt in haar voorbereiding op de Olympische Spelen in Parijs deel aan Diamond Leaugue-meeting BAUHAUS-Galan in Stockholm. De wedstrijd vindt plaats op 2 juni in het Stockholm Olympic Stadium.
Ontdek alle hotspots voor een sportief weekendje weg in Maastricht Maastricht op z’n mooist op hardloopschoenen. De NN Marathon Rotterdam mag dan wel bekendstaan als #demooiste, ook in Limburg dingen ze graag mee naar die titel. Enige kanttekening: Maastrichts Mooiste is geen marathon, maar een sportief familie-event op zondag 9 juni 2024, met als hoogtepunt de wedstrijd over 10 mijl. Én de vlaai aan de finish, want die mag in de gezelligste provincie van het land uiteraard niet ontbreken.
De 40ste editie van de Utrecht Marathon supported by Utrecht Science Park werd zondag 19 mei de grootste ooit. Bijna 14.000 deelnemers gingen van start. Van vroeg in de ochtend tot laat in de middag ademde de stad een sfeer van gezelligheid, plezier en vooral sportieve prestaties.
Het gezelligste hardloopevenement van Maastricht keert op zondag 9 juni weer terug naar de Van Hasseltkade en de Markt. Dit jaar met een vernieuwd parcours op de 10 Engelse Mijl waarbij deelnemers écht het mooiste van Maastricht ontdekken.
Six Stars Medal? Nee joh! Bemachtig de 12 Provincies Medaille Er zijn te veel Nederlandse lopers die wel door Central Park in New York hebben gelopen, maar nog nooit over het Stratumseind in Eindhoven of het Groninger Noorderplantsoen. En dat is zonde. Niks mis met een buitenlandse marathontrip, maar ga vooral ook eens hardlopend op ontdekkingstocht in eigen land! De 12 Provincies Medaille biedt daar een mooi handvat voor. Mede-initiatiefnemer en hoofdredacteur van ProRun Klaas Boomsma vertelt over het concept en legt uit hoe jij er één bemachtigt.
Jill Holterman staat zondag 19 mei aan de start van het grootste onderdeel van de Utrecht Marathon. De Nederlandse topatlete neemt deel aan de Utrecht Science Park Halve Marathon en is de favoriet voor de winst. Holterman liep de marathon van de Olympische Spelen in Tokio, maar het lukte haar niet om zich te kwalificeren voor Parijs.
De 40e editie vindt dit jaar plaats op zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Het evenement is de afgelopen jaren uitgegroeid tot het grootste tweedaagse sportevenement in de regio. Dit jaar is het programma aangepast, waardoor er over zaterdag en zondag gezamenlijk zo’n 35.000 deelnemers verwelkomd kunnen worden. Wil je meedoen? De inschrijving is geopend.
Vanaf vandaag is het mogelijk om in te schrijven voor de Lindahl’s Singelloop Utrecht. Op zondag 6 oktober staat de oudste stratenloop van Nederland op de agenda. De organisatie heeft in verband met de groei het evenementterrein uitgebreid en vernieuwingen doorgevoerd in het programma.
Marathonloopster Nienke Brinkman is zondag tijdens de marathon van Hamburg vroegtijdig uitgestapt. De wedstrijd in de Duitse stad gold voor Brinkman als een ultieme poging om de olympische limiet te lopen.
De inschrijving voor de 37e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen is open. Ook dit jaar keert het grootste loopfeest van Noord-Nederland traditiegetrouw terug in het tweede weekend van oktober, op zaterdag 12 en zondag 13 oktober. Naar verwachting doen zo'n 25.000 mensen mee.
Nederlands Recordhoudster Nadine Visser 100mH [12:51] start op zondag 7 juli tijdens de 43e editie van de FBK Games in Hengelo op de 100 meter horden, de discipline waarop ze al ruim tien jaar lang Nederlands beste atlete is en ook op internationaal niveau uitstekend voor de dag komt. Eerder kondigde Femke Bol al aan dat ze in Hengelo deelneemt.
Ruim 50.000 hardlopers namen zondag 14 april deel aan de NN Marathon Rotterdam. 17.000 stonden aan de start van de marathon. RunningNL stond aan de finishlijn en vroeg de deelnemers naar hun ervaringen onderweg. "Ik wist niet dat trainen zoveel zin had."