Loopevents nieuws

Hardlopend de historische binnenstad van Leeuwarden ontdekken

Hardlopers krijgen op zondag 25 september de kans om de binnenstad van Leeuwarden op een unieke manier te ontdekken tijdens de KLM Urban Trail Leeuwarden.
De inschrijvingen voor Urban Walks Utrecht, Rotterdam en Breda zijn weer geopend. Bij de Urban Walk Series ontdekken deelnemers al wandelend de mooiste steden van Nederland. Wandelroutes nemen wandelaars mee naar bijzondere en onontdekte locaties waar je zelf niet snel (binnen)komt. Er zijn diverse muziekpunten langs de route als entertainment voor alle wandelaars. Ook zijn de routes voorzien van een audiotour. Na afloop van de wandeltocht krijgen deelnemers een unieke Urban Walk herinnering mee.
Op zondag 11 september vindt de derde editie van de KLM Urban Trail Den Bosch plaats. De KLM Urban Trails Series biedt lopers op een toegankelijke manier een uniek inkijkje in Nederlandse steden, waaronder Den Bosch. Met de boot door de Binnedieze, een bezoekje aan de Sint-Janskathedraal en daarna een Bossche Bol bij bakkerij De Groot. Het typische dagje Den Bosch kennen we allemaal. Dat kan spannender, actiever en leuker met de KLM Urban Trail Den Bosch!  
Goed nieuws voor sportievelingen. De inschrijving voor de 32e editie van de DSW Brugenloop Rotterdam is vandaag van start gegaan. De Bruggenloop vindt plaatst op zondag 11 december 2022.
Bij hoge uitzondering mag er dit weekend gerend worden door de GVB Garage en de Kesbeke augurkenfabriek. Dat allemaal dankzij de KLM Urban Trail die komende zondag wordt gehouden in Amsterdam.
Tijdens de 38e editie van de ASML Marathon Eindhoven zal op zondag 9 oktober ook het Belgisch Kampioenschap Marathon plaatsvinden. De ASML Marathon Eindhoven was van 2015 tot en met 2019 ook het decor voor het Belgisch Kampioenschap Marathon. Door de ligging van Eindhoven dicht bij de Belgische grens, is er al jaren een groot deelnemersveld uit België afkomstig. Het vlakke en brede parcours leidt tot snelle eindtijden en wordt goed ontvangen door de deelnemers. Met meerdere internationale toplopers aan de start wordt er een mooie strijd verwacht.