Loopevents nieuws

‘Mooiste loopevenement van Midden-Nederland’ op naar zevende editie

De Kasteelloop De Halve van De Haar biedt voor elk wat wils. Dit jaar is het mogelijk om te wandelen, te fietsen én hard te lopen. De start is bij de kasteeltuinen Kasteel De Haar. Op zaterdag 24 juni staan een kasteelwandeling, kastelentour en een fietstocht op het programma. Op zondag 25 juni staan de hardlooponderdelen op het programma. Inschrijven is mogelijk via de website van de organisatie: www.dehalvevandehaar.nl. 
De Yanmar Almere City Run keert op 18 juni 2023 terug met de 12e editie. Het is voor alle deelnemers mogelijk om zich in te schrijven. Op het programma staan afstanden voor alle type lopers en leeftijden langs en rondom het Weerwater. De start en finish bevinden zich op de Esplanade. Het is voor deelnemers mogelijk zich in te schrijven via de website van de organisatie.
De inschrijving voor de 18e editie van Maastrichts Mooiste is geopend. Het evenement, waarbij traditiegetrouw finishen op het Vrijthof, staat gepland op zondag 11 juni 2023.
2500 enthousiaste hardlopers genoten op zaterdag 18 februari van een sfeervolle Nacht van Groningen. De 21e editie van deze Groningse hardloopwedstrijd bestond uit vier traditionele wedstrijdonderdelen: De Halve Marathon, 10 Engelse Mijl, 10 KM en 5 KM.
Op 19 maart opent Amsterdam het nieuwe seizoen van de KLM Urban Trail Series. Hierna volgen Breda (26/03), Groningen (2/04) en Utrecht (10/02). Welke stad/steden wil jij op een unieke en sportieve manier ontdekken?
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de vijfde aflevering vertelt Jeroen Reintjes over de Marathon van Valencia.
De 47ste NN CPC Loop Den Haag brengt op zondag 12 maart traditioneel een sterk en attractief deelnemersveld aan de start, met Nederlandse én internationale toppers. Bij de mannen zijn de voor Bahrein uitkomende Abraham Cheroben (pr 58.40), vorig jaar tweede, en de Keniaan Bedan Karoki (58.42) de favorieten voor de zege op de halve marathon. Bij de vrouwen kijkt iedereen uit naar het optreden van Nienke Brinkman.
De Ossenmarkt in Groningen is komende zaterdag 18 februari het decor van de start en finish van de Nacht van Groningen. De deelnemers van de 21e editie van dit hardloopevenement lopen door de traditionele binnenstad. En goed nieuws, want inschrijven is nog mogelijk.
Lekker sportief bezig zijn en tegelijkertijd de prachtige Domstad op een unieke manier (her)ontdekken? Dat kan tijdens de KLM Urban Trail Utrecht op Paasmaandag 10 april. Deze avontuurlijke run gaat onder andere door gebouwen, theaters, stadions en nog veel meer verrassende locaties. Kortom, je loopt langs en door plekken waar je (bijna) nooit komt.
Voorafgaand aan de NN Marathon Rotterdam vindt op donderdag 13 april een nieuw medisch wetenschappelijk congres plaats: Het Rotterdam Marathon Sportmedisch Congres. Op deze dag komen meerdere experts, onder andere ex-toploper Kamiel Maase, aan het woord.
Een belevingsmarathon langs drie bekende Belgische brouwerijen. Zondag 7 mei is het zover. Dan vindt de zesde editie plaats van de Great Breweries Marathon. Een bijzonder evenement bij onze zuiderburen.
Lekker sportief bezig zijn en tegelijkertijd onze prachtige hoofdstad op een unieke manier (her)ontdekken? Dat kan tijdens de KLM Urban Trail Amsterdam op zondag 19 maart. Deze avontuurlijke run gaat onder andere door gebouwen, theaters, stadions en nog veel meer verrassende locaties. Kortom, je loopt langs en door plekken waar je (bijna) nooit komt.
Khalid Choukoud, drievoudig Nederlands kampioen op zowel de hele als de halve marathon, is tot ambassadeur benoemd van de NN CPC Loop Den Haag. De Haagse topatleet zal breedtesporters uit ‘zijn’ stad en omgeving inspireren om zich sportief uit te dagen. Zelf geeft hij op zondag 12 maart het goede voorbeeld door bij de ‘CPC’ deel te nemen aan de NN Halve Marathon.
De 42ste NN Marathon Rotterdam brengt op zondag 16 april een gevarieerd scala aan toppers aan de start. Onder wie de houder van het Europees en parcoursrecord, een regerend én een voormalig Europees kampioen(e), en de snelste Nederlandse atleet ooit. Twee van hen triomfeerden met hun beste prestatie al eerder op de Coolsingel. Bovendien strijden tal van atleten om de nationale titel, want de NK zijn terug bij #demooiste. 
Lekker sportief bezig zijn en tegelijkertijd de Martinistad op een unieke manier (her)ontdekken? Dat kan tijdens KLM Urban Trail Groningen op zondag 2 april.