Loopevents nieuws

Arjen Robben één van 20.000 stralende gezichten tijdens Menzis 4 Mijl van Groningen

De 36e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen trok 20.000 deelnemers. Zij liepen het parcours van Haren naar de Vismarkt in Groningen, onder hen ook de bekendste Groninger Arjen Robben. Bij de toplopers wisten Filmon Tesfu en Sarah Lahti de winst te pakken.
De 39e editie van de ASML Marathon Eindhoven is zondag 8 oktober gewonnen door de Keniaan Kenneth Kipkemoi. Hij kwam als eerste over streep in een tijd van 2:04:52. Hiermee scherpt hij het parcoursrecord uit 2012 aan met meer dan 50 seconden. De Belgische Chloe Herbiet is de eerste vrouw (2:27:54) en wordt daarmee Belgisch Kampioene.
De 30-jarige Nederlandse won in de Verenigde Staten de mytische afstand in de tweede tijd ooit gelopen: 2:13:38.
De 39e editie van de ASML Marathon Eindhoven trekt een recordaantal deelnemers naar Eindhoven. Tijdens het volledig uitverkochte weekend worden er 27.000 deelnemers verwelkomd aan de start. Onder deze deelnemers ook een internationaal topatletenveld.
Na haar spectaculaire winst tijdens de marathon van Londen staat Sifan Hassan zondag 8 oktober opnieuw aan de start van een marathon. In Chicago gaat ze proberen om haar eigen Nederlands record van 2:18:33 te verbeteren.
Meer dan 13.000 deelnemers liepen zondag 13 oktober de populaire Lindahl’s Singelloop Utrecht. Het was de 71e editie van de oudste stratenloop van Nederland. Een zonnig loopfeest om van te genieten met afstanden voor jong en oud.
Meer dan 21.000 deelnemers staan op zondag 8 oktober aan de start van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Daarmee lopen tijdens het evenement de meeste deelnemers in jaren mee over het traditionele parcours van Haren naar de Vismarkt in Groningen. Met nog ruim een week voor de boeg is het voor enkele onderdelen nog mogelijk om in te schrijven.
De 18e editie van de legendarische DYNAFIT Transalpine Run zit erop. Deze bijzondere etappewedstrijd doorkruist de Alpen in zeven etappes door drie landen via ruige, veeleisende maar vooral adembenemende trails . Onze redacteur verscheen op 9 september aan de start en bereikte zeven dagen, ruim 220 km en 13.000 hoogtemeters later de finish in het Italiaanse Prato allo Stelvio. Al kwam het avontuur na 2 dagen bijna abrupt tot een einde.
Na de spraakmakende winnaars en verbluffende records van de afgelopen jaren staat op zondag 14 april de 43ste editie op het programma. Het is vanaf vandaag mogelijk om in te schrijven voor alle onderdelen. Onder het motto 'Be Part of History' belooft de organisatie er een gedenkwaardige editie van te maken.
In deze periode staat voor heel wat marathonlopers een evenement op het programma. Hoe bereid jij je voor in de laatste dagen en welke veelvoorkomende 'marathonfouten' kun je maar beter vermijden?
Of je nu kwam om je persoonlijk record verbreken of voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse onderdelen, kon echt iedere hardloper van start in Tilburg.
Hardloopfanaten kunnen zich opmaken voor de oudste loop van Groningen op zaterdag 4 november. Het is dit jaar een jubileumeditie van de traditionele loop door het Noorderplantsoen. Het is dit jaar de 65e editie van de hardloopklassieker, waarvan de inschrijving nu geopend is.
Een aantal talentvolle Nederlandse atleten gaat zondag 24 september de strijd aan met internationale toplopers om de winst op de CZ Tilburg Ten Miles. Dit jaar strijden bij de elite zowel de mannen als de vrouwen op de 10 Engelse Mijl (16,1 km).
Wanneer een fluitje, een overlevingsdeken en een EHBO-kit tot de verplichte wedstrijduitrusting behoren, dan weet je dat het geen alledaagse tocht wordt. Met vijf wedstrijden, verdeeld over afstanden van 16 tot 110 km, heeft de Grossglockner Ultra-Trail (GGUT) zich in acht jaar tijd ontpopt tot een van de mooiste, maar ook meest veeleisende Alpentrails.
De KLM Urban Trail Series maakt zich op voor een spectaculaire terugkeer in het najaar. Hardloopliefhebbers kunnen de hardloopschoenen weer uit de kast halen, want dit is een unieke kans om Nederlandse steden op een geheel nieuwe manier te ontdekken.