Loopevents nieuws

Femke Bol naar FBK Games: ‘Wedstrijd in Nederland geeft extra motivatie’

Femke Bol komt zondag 7 juli naar de FBK Games in Hengelo. De 24-jarige Amersfoortse loopt minder dan vier weken voor het begin van de Olympische Spelen in Parijs dus nog één keer in eigen land, in het Fanny Blankers-Koenstadion. Bol loopt de 400 meter, de afstand waarop ze in Glasgow tijdens de wereldindoorkampioenschappen haar eigen wereldrecord aanscherpte én waar ze vorig jaar in Hengelo een meeting record liep [50.11]. "Hopelijk zit het stadion helemaal vol."
Hardlopers kunnen zich inschrijven voor de 19e editie van Maastrichts Mooiste. Afgelopen jaar trotseerden de deelnemers bochtencombinatie Slavante tijdens de 10 km en ontdekten zij de binnenstad tijdens de 5 km. Op zondag 9 juni barst het feest los en keert het gezelligste hardloopevenement van Maastricht terug naar de Markt!
Op wintersportvakantie gaan en hardloopplezier beleven lijken in eerste instantie niet met elkaar te matchen. Gelukkig organiseren steeds meer skistations in de Franse Alpen een trail blanche, een trailloopwedstrijd in de sneeuw. En dat wilden we als afsluiter van het winterseizoen graag eens uitproberen tijdens de 11 kilometer lange Star Trail in Les Arcs. RunningNL-redacteur Kris Clerckx neemt je mee op zijn eerste trailloop in de sneeuw.
De 40-jarige Britse Jasmin Paris heeft geschiedenis geschreven door als eerste vrouw ooit de mythische Barkley Marathons te finishen. Vrijdagnacht haalde ze net de tijdslimiet van 60 uur en is daarmee de 20ste loper in de geschiedenis van de Barkley Marathons die de finish bereikt.
Altijd al door een museum, restaurants en een winkelcentrum willen rennen? Op Paasmaandag 1 april is dat mogelijk tijdens de Urban Trail Utrecht. Op het vernieuwde parcours hardlopen deelnemers door de leukste locaties in de binnenstad van Utrecht.
Abdi Nageeye heeft zondag 10 maart met een Nederlands record de 48e NN CPC Loop Den Haag gewonnen. De beste wegatleet van ons land won de halve marathon in 1.00.21. Daarmee verbeterde hij, ondanks darm- en hamstringklachten, zijn eigen record met drie seconden.
De Urban Trail Series keert terug naar Leiden voor een tweede editie. Na de succesvolle, maar koude, editie van afgelopen jaar kunnen deelnemers zich weer inschrijven voor een warmere editie van de Urban Trail Leiden op zondag 7 juli 2024.
Parkrun heeft in 2023 een flinke groei doorgemaakt. Het grootste wekelijkse gratis community event, dat over is komen waaien uit Verenigd Koninkrijk, groeide in aantal deelnemers én locaties.
Sifan Hassan is zondag als vierde geëindigd in de Tokio Marathon. Ze kwam na 2:18:05 over de finish. Sutume Asefa Kebede was de sterkste vrouw. Bij de mannen won de Keniaan Benson Kipruto. Hij liep lange tijd onder het wereldrecord, maar moest dat schema in de slotfase loslaten.
Sifan Hassan staat zondag 3 maart aan de start van haar derde marathon: de Tokio Marathon, de eerste major van het jaar. Drie dagen voor de race vertelt ze vanuit Tokio over haar voorbereiding in het bos, de impact van het overlijden van Kelvin Kiptum én die ene vraag: welke onderdelen gaat ze in Parijs lopen? “Ik kijk straks wel waar ik zin in heb.”
Glasgow is komend weekend, vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart, het middelpunt van de atletiek. In de schotse stad vindt dan het WK indoor atletiek plaats. Femke Bol, die onlangs het wereldrecord op de 400 meter verbeterde tot 49,24 seconde is de Nederlandse blikvanger. Maar naast Bol staan nóg 22 atleten aan de start. Bekijk hier wie dat zijn én wanneer ze van start gaan.
Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert Golazo, de organisator van de NN Marathon Rotterdam, de Kelvin Kiptum Foundation. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs, infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.
Susan Chembai is tijdens de 48ste NN CPC Loop Den Haag op zondag 10 maart de grote favoriete bij de vrouwen. De 24-jarige Keniaanse wil haar optreden op de NN Halve Marathon extra glans geven met een parcoursrecord. De snelste tijd ooit door een atlete gelopen in de hofstad staat sinds 2000 op naam van Lornah Kiplagat. De Nederlandse triomfeerde destijds in 1.06.56. Anne Luijten, de huidige Nederlandse kampioene op de halve marathon, is de Nederlandse publiekstrekker.
Hardlopers, wandelaars en fietsers kunnen zaterdag 22 en zondag 23 juni alvast in de agenda noteren, want dan barst 'het mooiste tweedaagse sportevenement van Midden-Nederland' weer los. Op zaterdag 22 juni staan de Kastelentour en Kasteelwandeling de Haar op het programma. Op zondag 23 juni kan er worden deelgenomen aan de hardlooponderdelen van AFAS Kasteelloop de Haar. Het is nu mogelijk om je voor de AFAS Kasteelloop de Haar en de Kastelentour in te schrijven.
De stad ontdekken, sportief bezig zijn en mooie plekken bezoeken op Hemelvaartsdag. Het kan allemaal met de Urban Walk Den Haag op donderdag 9 mei. Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden voor dit leuke wandelavontuur