Loopevents nieuws

Inschrijving Nacht van Groningen geopend

De 21e editie van de Nacht van Groningen vindt plaats op zaterdag 18 februari 2023. De inschrijving is vanaf donderdag 24 november geopend. Het programma van dit loopfeest is vernieuwd en kent een traditioneel parcours door de Groningse binnenstad. Start en finish zijn op de Ossenmarkt. 
De vierde editie van de Scheveningen Light Walk vindt zondag 10 december plaats. Tijdens de donkere wintermaand trekken duizenden wandelaars de wandelschoenen aan om te wandelen door een magisch verlicht Scheveningen. Bij de wandeltochten van 7, 12 of 18 kilometer staat licht centraal. Inschrijven is nog mogelijk.
In het prachtige Stadspark van Groningen vindt zaterdag 19 november de eerste Stadspark Nightrun Groningen plaats. En goed nieuws, want inschrijven is nog mogelijk.
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de tweede aflevering vertelt Ezra van Laar (44) uit Hasselt over de Marathon van Athene. "Ik heb de belofte aan mezelf en aan mijn gezin ingelost. Het was magisch."
De NK zijn terug bij #demooiste. De NN Marathon Rotterdam organiseert op zondag 16 april 2023 voor de zestiende keer in haar bestaan de Nederlandse kampioenschappen. De vorige gelegenheid was in 2015, toen Abdi Nageeye en Miranda Boonstra de nationale titels veroverden. Ook voor 2024 zijn de NK toegewezen aan de grootste marathon van het land.
De inschrijving voor diverse onderdelen van de 42ste NN Rotterdam Marathon is geopend. Wie er op zaterdag 15 en zondag 16 april bij wil zijn, doet er goed aan zich snel in te schrijven. 
De 64e editie van de Plantsoenloop op zaterdag 5 november 2022 was een bijzondere. Het hardloopevenement in Groningen genoot dit jaar van een recordaantal deelnemers. Ruim 3600 hardlopers liepen over een nieuw parcours door het Noorderplantsoen.
Een sprintje trekken door de muziekzalen van Patronaat of in je hardloopkleding door de kerk terwijl je wordt toegezongen door het koor. Dat kan alleen tijdens de KLM Urban Trail Haarlem. Het nieuwe parcours voor de 4e editie op zondag 6 november zit vol verrassingen. De lopers ontdekken de Spaarnestad op een bijzondere manier. Want ze lopen niet alleen langs, maar ook dwars door de bijzondere gebouwen in de binnenstad.
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de eerste aflevering vertelt Jasper van der Meer (links op foto) over de Kullamannen in Zweden.
Er staat geen maat op Nienke Brinkman. Afgelopen weekend pakte ze de eindzege bij de Golden Trail World Series in Portugal.
Na een succesvolle najaarseditie afgelopen september keert de NN CPC Loop Den Haag in 2023 weer terug in het voorjaar. Op zondag 12 maart 2023 vindt de 47e editie van deze lenteklassieker plaats.
Het was zondag 23 oktober één groot hardloopfeest in Delft tijdens de allereerste editie van de KLM Urban Trail Delft. Meer dan 1600 deelnemers genoten op de zondagochtend van het bijzondere parcours door de Delftse binnenstad vol grachten, steegjes en historische gebouwen.
Een bijzondere route van zo'n 5 of 10 kilometer, waarbij je de mooiste plekken van Delft ontdekt. Zondag 23 oktober krijgen sportievelingen die kans tijdens de allereerste editie van de KLM Urban Trail Delft. Het parcours zit vol verrassingen. 
Ga jij je partner, een familielid of een vriend(in) aanmoedigen? Of ga je gewoon naar een wedstrijd kijken? Met deze tips maak je geen fouten.
De 38ste editie van de ASML Marathon Eindhoven gaat de boeken in als een recordeditie: 25.000 deelnemers – het hoogste aantal ooit - aan de start in het weekend en een nieuw parcoursrecord bij de vrouwen. De stralende zon en vooral de aanmoedigingen van het publiek langs de kant zorgden voor het element waar het evenement inmiddels om bekend staat: Brabantse gezelligheid!