Loopevents nieuws

Parcours KLM Urban Trail Den Haag door Korzo Theater en Amare

Altijd nieuwsgierig geweest naar het Korzo Theater, museum Beeld en Geluid of Amare? Tijdens de KLM Urban Trail Den Haag op zondag 2 juli ontdekken deelnemers op een sportieve manier vijftien bijzondere locaties in de Hofstad. En dat allemaal in één ochtend. In dit artikel vind je informatie over het nieuwe parcours en de deelnemende locaties.
Het record van de oudste man die ooit de Comrades Marathon voltooide, stond 34 jaar op naam Wally Hayward. De 81-jarige Zuid-Afrikaan Johannes Maros Mosehla verpulverde zondag 11 juni die statistiek door binnen te komen na 9 uur, 26 minuten en 10 seconden.
Ultraloper Piet Wiersma heeft opnieuw van zich laten horen. Vorige maand deed hij een wereldrecordpoging op de 100 kilometer, die hij vanwege kramp moest afbreken. Gisteren finishte hij als tweede (met slechts 2 seconde achterstand) tijdens de Comrades Marathon in Zuid-Afrika. 
De inschrijvingen van de 39e editie van ASML Marathon Eindhoven zijn geopend. Het evenement vindt traditiegetrouw plaats in het tweede weekeinde van oktober, dit jaar op zaterdag 7 en zondag 8 oktober. Met meer dan 25.000 inschrijvingen ontving de organisatie afgelopen editie een record aantal deelnemers.
Sportief bezig zijn en tegelijkertijd de leukste plekken van een stad ontdekken? Dit najaar vinden KLM Urban Trails plaats in zes grote Nederlandse steden. Hardlopers en andere sportievelingen kunnen aan de bak in Almere (22 oktober), Delft (29 oktober), Haarlem (5 november), Arnhem (19 november), Leiden (3 december) en Eindhoven (17 december).
Het grootste hardloopevenement staat op zondag 11 juni op de agenda. Maastrichts Mooiste is al jaren een begrip in de stad en ieder jaar kijken duizenden deelnemers er weer naar uit om deel te nemen. Dit jaar heeft het evenement een nieuwe startlocatie en vernieuwde parcoursen. "Het parcours laat ieder jaar weer prachtige stukken van de stad zien."
Een persoonlijk record lopen op de 10 kilometer? Dan is zondag 3 september een geschikt moment. Op die dag vindt de snelste 10 kilometer hardlopen van Nederland plaats: de BIG 10. Mike Foppen en Diane van Es gaan een aanval doen op het Nederlands record op de 10 kilometer. Daarnaast zullen nog duizenden andere Nederlandse toplopers en recreanten een poging doen om hun PR te verbreken op de wielerbaan in Rotterdam.
Sifan Hassan is verheugd dat ze zaterdag 3 en zondag 4 juni de 10.000 meter en de 1500 meter van de FBK Games in Hengelo kan lopen. "Ik train veel in het buitenland en het is voor mij daarom extra bijzonder om in Nederland voor eigen publiek te lopen."
Op zaterdag 24 en zondag 25 juni staat AFAS SB+ De Halve van De Haar weer op het programma. Uniek is dat Kasteel de Haar zowel het vertrek- als eindpunt vormt van de zevende editie. Hiermee belooft de kasteelloop in het Utrechtse Haarzuilens mooier dan ooit te worden. Samen met Carolien Verburg, van Stichting Kasteel de Haar, verkenden we het parcours. “Ik kan me weinig andere plekken bedenken die mooier zijn om een halve marathon te volbrengen."
Altijd al door de Kunsthal of Pathé Schouwburgplein willen rennen? Met de KLM Urban Trail Rotterdam kan dat op zondag 21 mei. Deelnemers ontdekken tijdens deze editie 14 bijzondere locaties in hartje Rotterdam. Het nieuwe parcours voor deze bijzondere run is bekend.
Op 7 mei 2023 kun je meedoen met de Wings for Life World Run. Over de hele wereld lopen gaan duizenden lopers gelijktijdig van start om de Catcher Car voor te blijven en zo ver mogelijk te lopen.
Dinsdag 2 mei 2023 werden om 12.00 uur de inschrijvingen voor de 36e editie van de Menzis 4 Mijl van Groningen geopend in het kantoor van Menzis. Het grootste loopfeest van Noord-Nederland vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023. Voor het eerst in 36 jaar wordt er een nieuwe afstand toegevoegd aan het programma: de Mini 4 Mijl.
Lekker sportief bezig zijn en tegelijkertijd onze prachtige Hofstad op een unieke manier (her)ontdekken? Dat kan tijdens de KLM Urban Trail Den Haag op zondag 2 juli. Deze avontuurlijke run gaat onder andere door gebouwen, theaters, stadions en nog veel meer verrassende locaties. Kortom, je loopt langs en door plekken waar je (bijna) nooit komt.
Met liefst 37.500 lopers mocht de 37ste editie van de Baloise Antwerp 10 Miles zondag een recordaantal deelnemers verwelkomen. 31.000 onder hen deden mee aan de eigenlijke 10 miles, 4700 kozen voor de 6,8 km lange Baloise Antwerp Short Run en 1800 kinderen tussen de 4 en 12 genoten van de Kids Mile van 1,8 km. Michael Somers en Hanna Vandenbussche kroonden zich tot winnaars van de Baloise Antwerp 10 Miles.
De atletiekbaan in Ede is zaterdag 29 en zondag 30 april het decor van een bijzondere recordpoging. Björn van Loon uit Waalwijk gaat dan 24 uur achter elkaar geblinddoekt hardlopen. Zijn blinde dochtertje Maja (6) is zijn grote inspiratiebron.