Loopevents nieuws

Inschrijving voor diverse Urban Trails 2024 is geopend!

Ren jij straks ook door een kerk, restaurant of theater? Maak je dan klaar voor een sportieve ontdekkingstocht dit voorjaar want de inschrijvingen voor de Urban Trails in Rotterdam, Utrecht en Breda zijn geopend!
De Baloise Antwerp 10 Miles vind plaats op zondag 21 april. Inschrijven voor het grootste hardloopfeest van België is inmiddels mogelijk.
De schotse tiener wil met zijn recordpoging het wereldrecord aanscherpen: dat staat op naam van Ron Hill. Hij liep 52 jaar en 39 dagen achter elkaar minimaal 1,6 kilometer. 
De jubileumeditie van de Utrecht Marathon vindt zondag 19 mei plaats. Verschillende afstanden zullen tijdens deze jubileum editie van start gaan, waardoor het een spektakel wordt voor alle type lopers en leeftijden. De start en finish bevinden zich op het Utrecht Science Park.
Wil jij deelnemen aan dé Belgische belevingsmarathon bij uitstek? Tijdens de Great Breweries Marathon kan je een sportieve topprestatie combineren met een uitgelezen bierdegustatie. De inschrijvingen voor de zevende editie op zondag 5 mei 2024 zijn geopend.
Sifan Hassan staat in 2024 aan de start bij de marathon van Tokio. De race in Japan staat gepland op 3 maart. "Het voelt alsof het kan bijdragen aan mijn olympisch vuur."
Ruim tweeduizend enthousiaste deelnemers stonden 17 december aan de start van de KLM Urban Trail Eindhoven. Het avontuur startte dit jaar bij het Evoluon, waarna de hardlopers nog veertien andere locaties passeerden.
Ricardo Rosado liet een vijfde plaats in de marathon van Malaga en het daarbij horende prijzengeld schieten omdat hij het belangrijker vond om een zwijmelende Keniaanse collega over de meet te helpen. De Spaanse toploper oogstte enorm veel lof voor zijn sportiviteit.
Aan het eind van de middag begint het te regenen en het waait ook, maar de DSW Bruggenloop Rotterdam heeft wel eens slechtere omstandigheden gekend. Geen wonder dat vrijwel iedereen bij de 33ste editie op zondag 10 december met een vrolijk gezicht over de finish stapt bij De Kuip, het iconische stadion van landskampioen Feyenoord. Een sfeerverslag.
De 23-jarige Amersfoortse, die eerder dit jaar wel tot Europees Atlete van het jaar werd verkozen, moest deze trofee laten aan de Keniaanse Faith Kipyegon.
Heb jij altijd al door het Philips Stadion heen willen rennen? Of Parktheater Eindhoven op een andere manier willen ontdekken? Dat kan tijdens de KLM Urban Trail Eindhoven op zondag 17 december! Het vernieuwde parcours is bekend en laat de deelnemers door dertien unieke plekken lopen. Zo wordt de Lichtstad op sportieve wijze (her)ontdekt.
Tapas, biertjes en Aqua de Valencia (de lokale variant van Sangria, red.). Het was voor de vrienden Patrick van Balkom (voormalig topsprinter), John van Heeswijk, Ron de Vaan, Jurgen Lootens en Koen van Nieuwburg de beloning voor het volbrengen van de prachtige Marathon van Valencia. “Het moment dat je elkaar na de race weer ziet, is geweldig.”
De marathonloper kwam na 02:07:37 juichend over de streep. Met die tijd bleef hij ruim onder de olympische limiet van 02:08:10.
De Marathon van Valencia is een populaire race. Zondag 3 december staan ruim 30.000 deelnemers aan de start. Onder hen Joshu Cheptegei van wie veel wordt verwacht. De wereldkampioen en wereldrecordhouder loopt voor het eerst een marathon.
De Litouwse Ultrarunner Aleksandr Sorokin wil vrijdag 1 en zaterdag 2 december in Taipee (Taiwan) zijn eigen wereldrecord 24 uur hardlopen verbeteren. Zijn huidige toptijd staat op 319,6 kilometer.