Training

Benen in de lucht: zoveel positieve effecten!

Je benen tegen de muur laten rusten lijkt een makkelijke oefening en dat is het ook. Wist je al dat dit veel voordelen heeft?
Hoewel professionele sporters al langer zweren bij ijsbaden om hun herstel te bevorderen, is er verrassend genoeg nog niet al te veel wetenschappelijk bewijs rond hitte- of koudetoepassingen. Zijn ijsbaden dan eigenlijk wel goed voor (recreatieve) lopers? Kunnen ze blessures helpen voorkomen? Of kies je toch beter voor een warm bad?
Handige tips voor beginners. Herkenbare situaties voor gevorderden.Lopen is misschien wel de makkelijkste sport om te beoefenen. Toch komt er vaak meer bij kijken dan op het eerste gezicht lijkt en leer je gaandeweg heel wat bij. Begin je net te lopen? Dan kunnen onderstaande tips helpen. Al enkele loopjaren achter de rug? Dan komt deze opsomming je misschien wel bekend voor
De 47e editie van de TCS Amsterdam Marathon heeft met Nienke Brinkman een ware publiekstrekker. Zondag 15 oktober loopt zij in onze hoofdstad de marathon met het legendarische Olympisch stadion als decor. 
Ga met ons mee naar de mooiste en verrassendste loopbestemmingen in eigen land Vakantiegevoel loert om de hoek Het voorjaar kwam maar met moeite op gang, maar nu de zomervakantie voor de deur staat, begint het bij veel mensen te kriebelen. We willen er op uit! Voor de thuisblijvers en vakantiegangers die de grens niet overgaan, zetten we onze en jullie favoriete loopbestemmingen en -ervaringen in eigen land op een rijtje. Want er valt op de hardloopschoenen genoeg te ontdekken in ons prachtige Nederland. Ga er een dagje op uit of creëer je eigen meerdaagse looptrip
Heb je een tijdje (verplicht) rust genomen of ga je binnenkort een pauze nemen? Dan wil je wellicht weten hoe snel je jouw opgebouwde conditie kwijt bent. Een bekende studie uit The Journal of Physiology) suggereert dat er een verandering plaatsvindt in de mogelijkheid van je lichaam om zuurstof te gebruiken en te verwerken. De maximale zuurstofopname (VO2-max) kan sterk dalen in slechts één maand van inactiviteit.
Meer kracht vanuit je core, sterkere spieren en een handige manier om meer kilometers te maken zijn slechts enkele voordelen van hiken.
In de rubriek runfluencers in het RunningNL magazine presenteren we telkens inspirerende Instagrammers uit de hardloopwereld. Deze keer Manon Schutter (41). Op haar account @manon_runs gunt ze je een blik op de avontuurlijke manier waarop zij hardlopen beleeft.
Zo maak je jouw hardlooptraining leuker én makkelijker. Zelfs als geen zin hebt om eraan te beginnen.
RunningNL slaat de handen in elkaar met LIFT, het online videoplatform dat ontwikkeld is door fysiotherapeuten. LIFT biedt tal van tips en tricks over hoe je mobiliteit kan verbeteren en zo ook hardloopblessures kan behandelen én voorkomen. De video's van ‘LIFT YOUR RUN’ worden begeleid door Belgisch profatleet, Michael Somers.
Irene Kinnegim (48) uit Voorschoten behoort tot de absolute top van de Nederlandse ultralopers. Zo liep ze in de afgelopen jaren met 232 kilometer een Nederlands record 24 uur hardlopen en rende ze in recordtijd het beroemde 498 kilometer lange Pieterpad van Pieterburen in Groningen naar de Sint Pietersberg in Limburg. Wie is Irene en waar haalt ze de motivatie vandaan om deze monsterafstanden succesvol te finishen?
In het RunningNL magazine wordt elke editie een inspireerde Instagrammer uitgelicht. In de laatste uitgave was dat Sunny Schippers (41), op Instagram bekend onder de naam @mistermarathon. Op weg naar zijn honderdste marathon kwam zijn boek Marathon Memoires uit. Het bleken vooral zoektochten. Naar liefde, maar ook naar de herinneringen aan zijn vader. "De marathon kan je zoveel brengen, dat wil ik er maar mee zeggen."
Je kunt duizenden verschillende trainingen vinden, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Maar deze drie type trainingen horen in ieder geval op jouw lijstje te staan. Waarom? Dan lees je in dit artikel.
Grillige bergtoppen, uitgestrekte vlaktes, bruisende steden, idyllische baaitjes en nationale parken vol wilde dieren: Zuid-Afrika heeft het allemaal. De beste manier om zo’n divers land te ontdekken? Autootje huren, loopschoenen in de koffer en elke dag al lopend op verkenning gaan. Het ultieme avontuur. Het land van The Big Five aan de hand van vijf unieke loopspots. Ga je mee? Baie pret gewaarborg!
Lopers die op de fiets springen of fietsers die de loopschoenen aantrekken. Beide sporten worden wel vaker gecombineerd, zeker nu de zon wat harder schijnt en de dagen langer worden. Maar hoe pak je dat nu het best aan en wat zijn de voordelen? Triatleet en expert Frederik Van Lierde is overtuigd: “Een paar uur fietsen is ideaal voor het actieve herstel en de mentale weerbaarheid."