Training

Blessures en overbelasting voorkomen? Ga veelzijdig bewegen!

Wist je dat veelzijdig bewegen de kans op overbelasting en blessures verkleind? René Wormhoudt, conditietrainer van het Nederlands Elftal en oprichter van het Athletic Skills Model, pleit voor een andere manier van bewegen. Voor ons magazine spraken we uitgebreid met hem. "Als je weet dat veelzijdig bewegen de kans op blessures vermindert, is het interessant om jezelf de vraag te stellen: welke grondvormen van bewegen doe ik eigenlijk? En, hoe kan ik daar iets aan veranderen?”
Daag jezelf eens uit en voeg een cross toe aan je loopagenda! Tijdens de wintermaanden is het aanbod van wegwedstrijden minder groot. Daarentegen worden er veel cross-wedstrijden georganiseerd. Ruil je wegschoenen eens om voor cross- of trailschoenen en ontdek de voordelen van de cross.
De herfst maakt plaats voor winter. Hier en daar ligt al sneeuw, het is koud en de dagen worden steeds korter. Hoe kom jij die wintermaanden door? Onder een dekentje, of kies jij voor een actieve winter met de gedachte ‘winter miles for summer smiles'?
De wintertijd is weer ingegaan en de dagen worden korter, dus de kans is groter dat jij je rondje in het donker loopt de komende maanden. Met deze tips kun je veilig op pad en vergroot je jouw zichtbaarheid.
Het stormt. Het weer is slecht. En dat blijft nog even zo. Daarom ga je de komende dagen misschien op de loopband in plaats van een lekker loopje door het bos. Een loopbond saai? Nee hoor. Als je het toestel voor een korte, pittige training gebruikt merk je dat de tijd vliegt én dat je er een kwalitatief sterke training op kunt afwerken. Wij vertellen je hoe dat moet!
Het is volop herfst. Niet alleen de blaadjes vallen van de bomen, de kans dat er een regenbui valt is ook groot. Niet iedere loper is fan van hardlopen in de regen, maar met deze tips haal je het beste uit je kletsnatte training.
Als koud weer voorspeld wordt op je wedstrijddag kan het een uitdaging zijn om warm te blijven in het startvak. Daarom hebben we zes tips verzameld om te voorkomen dat je het koud krijgt en je spieren stijf worden.
Je benen tegen de muur laten rusten lijkt een makkelijke oefening en dat is het ook. Wist je al dat dit veel voordelen heeft?
Hoewel professionele sporters al langer zweren bij ijsbaden om hun herstel te bevorderen, is er verrassend genoeg nog niet al te veel wetenschappelijk bewijs rond hitte- of koudetoepassingen. Zijn ijsbaden dan eigenlijk wel goed voor (recreatieve) lopers? Kunnen ze blessures helpen voorkomen? Of kies je toch beter voor een warm bad?
Handige tips voor beginners. Herkenbare situaties voor gevorderden.Lopen is misschien wel de makkelijkste sport om te beoefenen. Toch komt er vaak meer bij kijken dan op het eerste gezicht lijkt en leer je gaandeweg heel wat bij. Begin je net te lopen? Dan kunnen onderstaande tips helpen. Al enkele loopjaren achter de rug? Dan komt deze opsomming je misschien wel bekend voor
De 47e editie van de TCS Amsterdam Marathon heeft met Nienke Brinkman een ware publiekstrekker. Zondag 15 oktober loopt zij in onze hoofdstad de marathon met het legendarische Olympisch stadion als decor. 
Ga met ons mee naar de mooiste en verrassendste loopbestemmingen in eigen land Vakantiegevoel loert om de hoek Het voorjaar kwam maar met moeite op gang, maar nu de zomervakantie voor de deur staat, begint het bij veel mensen te kriebelen. We willen er op uit! Voor de thuisblijvers en vakantiegangers die de grens niet overgaan, zetten we onze en jullie favoriete loopbestemmingen en -ervaringen in eigen land op een rijtje. Want er valt op de hardloopschoenen genoeg te ontdekken in ons prachtige Nederland. Ga er een dagje op uit of creëer je eigen meerdaagse looptrip
Heb je een tijdje (verplicht) rust genomen of ga je binnenkort een pauze nemen? Dan wil je wellicht weten hoe snel je jouw opgebouwde conditie kwijt bent. Een bekende studie uit The Journal of Physiology) suggereert dat er een verandering plaatsvindt in de mogelijkheid van je lichaam om zuurstof te gebruiken en te verwerken. De maximale zuurstofopname (VO2-max) kan sterk dalen in slechts één maand van inactiviteit.
Meer kracht vanuit je core, sterkere spieren en een handige manier om meer kilometers te maken zijn slechts enkele voordelen van hiken.
In de rubriek runfluencers in het RunningNL magazine presenteren we telkens inspirerende Instagrammers uit de hardloopwereld. Deze keer Manon Schutter (41). Op haar account @manon_runs gunt ze je een blik op de avontuurlijke manier waarop zij hardlopen beleeft.