Doe mee aan onze gratis(!) 7 Day Mobility Challenge voor hardlopers

RunningNL en LIFT lanceren een eerste Mobility Challenge voor hardlopers. Vanaf maandag 25 maart geven de fysiotherapeuten van LIFT je dagelijks oefeningen mee om je mobiliteit te verbeteren in 7 praktische video’s. Het doel? Blessures voorkomen en je hardlooploopprestatie optimaliseren.
Voor deze 7 Day Mobility Challenge slaan de fysiotherapeuten van LIFT en RunningNL de handen in elkaar. We vertellen je over het belang van een goede mobiliteit en tonen in praktische oefenvideo’s hoe je deze verbetert. En dat is niet onbelangrijk: dankzij de juiste mobiliteitsoefeningen kun je namelijk je hardloopervaring verbeteren, blessures voorkomen en je loopprestatie optimaliseren.
Waarom een Mobility Challenge voor hardlopers?

“Mobiliteit gaat verder dan alleen lenigheid: het is de hoeksteen van hoe je lichaam beweegt”, aldus fysiotherapeut Matthias Brammer, die de oefeningen begeleidt. “Het heeft een onmiddellijke invloed op je loopefficiëntie, blessurerisico en algemeen lichaamsgevoel. Door regelmatig aan je mobiliteit te werken, verminder je niet alleen de spanning in je spieren en gewrichten, maar verbeter je ook de functie van je gewrichten. Daardoor kun je vrijer en sterker bewegen.”

Om het maximale uit jouw hardlooptraining te halen, is het cruciaal om aandacht te besteden aan mobiliteit. Door de flexibiliteit en stabiliteit van je gewrichten te vergroten, kun je efficiënter en met minder weerstand bewegen. Het resultaat? Een betere loopstijl en verbetering van je algehele sportprestaties op de lange termijn.

Kortom: tijdens deze 7 Day Mobility Challenge reiken gediplomeerde fysiotherapeuten jou mobiliteitsoefeningen aan, waarmee je je gewrichtsbereik vergroot, je gewrichten sterker en veerkrachtiger maakt en je neuromusculaire systeem optimaliseert. Matthias: “Je zal langer comfortabel kunnen blijven lopen en het blessurerisico aanzienlijk verkleinen. Dankzij een verbeterde mobiliteit kan je overbelasting en blessures voorkomen doordat je stress gelijkmatiger over je lichaam verdeelt en je gewrichten beschermt tegen onnodige slijtage.”

Hoe neem je deel aan de Mobility Challenge?

Overtuigd van de voordelen van mobiliteit en wil je kennis maken met efficiënte, praktische en doelgerichte oefeningen? Neem dan gratis deel aan deze challenge en voer de oefeningen thuis uit. Elke dag op een moment dat jou het best past.

  • Registreer je via de website. 
  • Vanaf maandag 25 maart krijg je gedurende 7 dagen ’s ochtends een routine (10 tot 15 minuten) met oefeningen toegestuurd.
  • Voer de oefeningen samen uit met LIFT.

 

Heb je de 7 Day Mobility Challenge volbracht? Dan ontvang je een kortingscode voor tal van andere oefenvideo’s van LIFT én maak je bovendien kans om een LIFT-abonnement en RunningNL-abonnement te winnen! Ben je al abonnee? Dan verlengen we jouw abonnement gratis met één jaar.

Volg Lift en RunningNL op Instagram om op de hoogte te blijven van al het nieuws rond de challenge.
Instagram LIFT
Instagram RunningNL

Lees ook: Voorkom hardloopblessures: RunningNL slaat handen in elkaar met fysiotherapeuten van LIFT – RunningNL

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?