VIDEOS

Krachtoefeningen bij heuveltraining

In het maartnummer van RunningNL geven we tips om je voor te bereiden op een heuvel- of bergtrail in het vlakke Nederland. De coaches van Energy Lab geven daarnaast ook enkele oefeningen mee om je spieren klaar te maken om efficiënt bergop- en bergafwaarts te lopen. Via de video's hieronder kan je de juiste uitvoering van de oefeningen bekijken.
Hoeveel uren per week ga je lopen? En hoeveel tijd investeer je in herstel? Terwijl je de eerste vraag nog relatief makkelijk kan beantwoorden, is de vraag over herstel vaak minder makkelijk te beantwoorden. Je zou er toch beter rekening mee houden, want je herstel is net zo essentieel als je training zelf om een betere en sterkere sporter te worden.  
Je lichaam in balans brengen, blessures voorkomen, flexibeler en/of krachtiger worden, je ademhaling verbeteren, je mentaal sterker maken: yoga doet het allemaal. Met haar boek ‘Slimmer sporten met yoga’ toont Annick Cuvelier op een heldere manier hoe yoga een perfecte aanvulling is voor jouw favoriete (loop)sport.