NIEUWS

Ontdek de leukste loopevents in een handig overzicht

Heb jij ook zo’n zin om dit najaar weer aan de start te staan van een hardloopevenement? Op de deze week gelanceerde We Like 2 Run-kalender vind je de leukste hardloopevents van Nederland bij elkaar in een handig overzicht. Neem een kijkje en schrijf je vandaag nog in!
Ze moest er tot de laatste meters hard voor vechten, maar een eindsprint leverde Nienke Brinkman in München het brons op bij het EK marathon. Met die prestatie in pas haar derde officiële marathon bevestigde de 28-jarige atlete opnieuw de status die iedereen haar in de atletiekwereld meegeeft: een marathonsensatie. Ze schreef ook nog eens geschiedenis, want ze is de eerste Nederlandse vrouw met een EK-medaille op de marathon.
Onderzoekers hebben gekeken naar wat er gebeurt als je je loopschoenen even in de kast laat staan.
Op warme dagen is het belangrijk om je vochthuishouding op peil te houden. Zeker als je ook nog wil blijven hardlopen moet je hier wat extra aandacht aan besteden. Dan denk je waarschijnlijk vooral aan voldoende water drinken. Het is daarnaast ook beter om specifieke voeding en drankjes wat vaker te laten staan, want dat zijn stiekeme ‘uitdrogers’.
De warmte, een zware trainingssessie, lang rechtop staan of net te lang stilzitten… Al deze zaken kunnen zware benen veroorzaken. Deze vier remedies verlichten de pijn en stijfheid.
Hardlopers krijgen op zondag 25 september de kans om de binnenstad van Leeuwarden op een unieke manier te ontdekken tijdens de KLM Urban Trail Leeuwarden.
Volgens onderzoek helpt dit populaire keukenkruid je lichaam af te koelen, waardoor je beter presteert in warme omstandigheden.
De inschrijvingen voor Urban Walks Utrecht, Rotterdam en Breda zijn weer geopend. Bij de Urban Walk Series ontdekken deelnemers al wandelend de mooiste steden van Nederland. Wandelroutes nemen wandelaars mee naar bijzondere en onontdekte locaties waar je zelf niet snel (binnen)komt. Er zijn diverse muziekpunten langs de route als entertainment voor alle wandelaars. Ook zijn de routes voorzien van een audiotour. Na afloop van de wandeltocht krijgen deelnemers een unieke Urban Walk herinnering mee.
Of je nu op zoek bent naar een nieuw persoonlijk record op een wedstrijd of je je trainingen simpelweg een boost wil geven. Je wordt sterker, sneller én fitter wanneer je je lichaam nieuwe prikkels geeft. Door volgende trainingen in je schema te integreren, werk je efficiënt aan een hogere snelheid.
Wetenschappers van de universiteit van Tel Aviv hebben vastgesteld dat een verhoogde blootstelling aan uv-licht leidt tot een verhoogde calorieopname. Of met andere woorden: meer zonlicht doet meer eten. Maar gek genoeg is dit alleen zo bij mannen, niet bij vrouwen.
Met muziek erbij gaat alles beter. Zeker als er geen kabels aan te pas komen en je kan genieten van volledige bewegingsvrijheid tijdens je sportsessie. Daarom ontwikkelde Teufel de AIRY SPORTS TWS. De oordoppen zitten net zo comfortabel als stevig in de oorschelp, bieden een resem aan handige bedieningsfuncties en overtuigen met kwalitatief hoogwaardige audio en volle basklanken.
Trek je geregeld je sportschoenen aan, om zo je voedingskeuzes te ‘verantwoorden’ en te eten wat je maar wil? Helaas: uit recent onderzoek blijkt dat je ongezonde voedingsgewoonten niet kan compenseren met lichaamsbeweging en dus kan ‘wegsporten’. Ook andersom geldt dit: gezond eten, maar inactief zijn kan het risico op bepaalde types kanker weliswaar beperken, maar verandert niets aan het sterfterisico van cardiovasculaire ziektes of andere doodsoorzaken.
Op zondag 11 september vindt de derde editie van de KLM Urban Trail Den Bosch plaats. De KLM Urban Trails Series biedt lopers op een toegankelijke manier een uniek inkijkje in Nederlandse steden, waaronder Den Bosch. Met de boot door de Binnedieze, een bezoekje aan de Sint-Janskathedraal en daarna een Bossche Bol bij bakkerij De Groot. Het typische dagje Den Bosch kennen we allemaal. Dat kan spannender, actiever en leuker met de KLM Urban Trail Den Bosch!  
Zeker in de zomer kan hardlopen over het strand een leuke en vooral pittige variatie zijn op je weglopen. Met deze 10 tips ben je goed voorbereid en kun je even lekker uitwaaien tijdens je duurloop over het strand.
Bij veel hardlopers is de zomerperiode het moment dat ze wat verslappen. Dat is ook te zien in het aantal trainingen dat met de populaire Hardlopen met Evy app wordt geregistreerd: in de lente stijgt het het aantal trainingen, maar dat trainingsvolume daalt zodra de zomervakantie begint. Hoe blijf je gemotiveerd en fit wanneer de temperaturen omhoogschieten?
De gevaarlijke combinatie van excessief sporten en een te lage energie-inname.
Langer comfortabel lopen. Dat was (heel) kort samengevat het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de New Balance Fresh Foam X 880v12. De jongste telg uit de intussen grote 880-familie kan tegen een stootje en is gewapend voor veel kilometers. Het werkpaard, zoals de 880v12 door New Balance genoemd wordt, profileert zich als een trouwe partner voor de neutrale loper. Onze man trok de 880v12 aan en liet het werkpaard doen wat hij best kan: werken.
Met dit warme weer is het belangrijk dat je hoofd ook goed beschermd tegen de zon. Dat kan prima met een hardlooppetje. Zeker op onbewolkte dagen is dit een hoofdzaak bij de keuze voor je outfit.
Goed nieuws voor sportievelingen. De inschrijving voor de 32e editie van de DSW Brugenloop Rotterdam is vandaag van start gegaan. De Bruggenloop vindt plaatst op zondag 11 december 2022.
Op hete dagen kun jij na het hardlopen wel wat verkoeling gebruiken. Drink je graag een frisse ijsthee? Maak hem gewoon zelf: lekker, gezond én makkelijk!
Het Zwitserse On lanceerde een eerste collectie sportbeha’s om de loopoutfit van vrouwelijke lopers compleet te maken.
Warm weer betekent onvermijdelijk... veel zweten! Met deze hydratatietips én eenvoudige formule om je zweetverlies te meten, weet je hoeveel je moet bijdrinken.
PUMA lanceerde onlangs de Run XX NITRO als onderdeel van de ‘Run for Her’-campagne. Deze hardloopschoen is specifiek voor vrouwen ontworpen, waarbij de vrouwelijke leest van de voet de basis vormde voor de ontwikkeling. Baanbrekend onderzoek lag hieraan ten grondslag, want in het verleden werd er in 90% van de biomechanica van schoenen alleen naar mannen gekeken. Wat maakt deze Run XX Nitro nu zo 'anders'? En hoe kan je er als vrouw je voordeel uithalen? Onze redactrice vertelt het je in deze beknopte review.