NIEUWS

Recordaantal deelnemers voor Menzis 4 Mijl van Groningen

Meer dan 21.000 deelnemers staan op zondag 8 oktober aan de start van de Menzis 4 Mijl van Groningen. Daarmee lopen tijdens het evenement de meeste deelnemers in jaren mee over het traditionele parcours van Haren naar de Vismarkt in Groningen. Met nog ruim een week voor de boeg is het voor enkele onderdelen nog mogelijk om in te schrijven.
In de rubriek runfluencers in het RunningNL magazine presenteren we telkens inspirerende Instagrammers uit de hardloopwereld. Deze keer Paul Waye (56). Op zijn account @wayeoflife gunt hij je een blik op zijn passies: hardlopen en ploggen.
De 18e editie van de legendarische DYNAFIT Transalpine Run zit erop. Deze bijzondere etappewedstrijd doorkruist de Alpen in zeven etappes door drie landen via ruige, veeleisende maar vooral adembenemende trails . Onze redacteur verscheen op 9 september aan de start en bereikte zeven dagen, ruim 220 km en 13.000 hoogtemeters later de finish in het Italiaanse Prato allo Stelvio. Al kwam het avontuur na 2 dagen bijna abrupt tot een einde.
Na de spraakmakende winnaars en verbluffende records van de afgelopen jaren staat op zondag 14 april de 43ste editie op het programma. Het is vanaf vandaag mogelijk om in te schrijven voor alle onderdelen. Onder het motto 'Be Part of History' belooft de organisatie er een gedenkwaardige editie van te maken.
Over tien dagen staat de Marathon Eindhoven voor heel wat marathonlopers op de loopkalender. Hoe bereid jij je voor in de laatste dagen en welke veelvoorkomende 'marathonfouten' kun je maar beter vermijden?
De tweevoudige wereldkampioene maakte dit vandaag bekend via Instagram. Schippers is tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter.
Of je nu kwam om je persoonlijk record verbreken of voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse onderdelen, kon echt iedere hardloper van start in Tilburg.
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de elfde aflevering vertelt Chris Gerretsen over zijn deelname aan de 42 kilometer van de UCKA Trail Sebo Memorial. “Genieten van twee passies in één: Kroatië en trailrunning.”
Hardloopfanaten kunnen zich opmaken voor de oudste loop van Groningen op zaterdag 4 november. Het is dit jaar een jubileumeditie van de traditionele loop door het Noorderplantsoen. Het is dit jaar de 65e editie van de hardloopklassieker, waarvan de inschrijving nu geopend is.
Een aantal talentvolle Nederlandse atleten gaat zondag 24 september de strijd aan met internationale toplopers om de winst op de CZ Tilburg Ten Miles. Dit jaar strijden bij de elite zowel de mannen als de vrouwen op de 10 Engelse Mijl (16,1 km).
Het is herfst. Althans, officieel. Hoewel de temperatuur de komende weken boven het gemiddelde blijft, doet de herfst wel degelijk zijn intrede. En dat heeft natuurlijk ook invloed op onze hardloopsessies. In dit artikel delen we zeven tips, waardoor je lekker (en veilig) kunt blijven hardlopen in misschien wel de mooiste periode van het jaar.
Wanneer een fluitje, een overlevingsdeken en een EHBO-kit tot de verplichte wedstrijduitrusting behoren, dan weet je dat het geen alledaagse tocht wordt. Met vijf wedstrijden, verdeeld over afstanden van 16 tot 110 km, heeft de Grossglockner Ultra-Trail (GGUT) zich in acht jaar tijd ontpopt tot een van de mooiste, maar ook meest veeleisende Alpentrails.
De KLM Urban Trail Series maakt zich op voor een spectaculaire terugkeer in het najaar. Hardloopliefhebbers kunnen de hardloopschoenen weer uit de kast halen, want dit is een unieke kans om Nederlandse steden op een geheel nieuwe manier te ontdekken.
De wedstrijd over 10 Engelse Mijl, die start in Amsterdam en finisht in Zaandam, werd zondag 17 september gewonnen door de Kenianen Methew Kimeli en Agnes Keino. Traditiegetrouw stond er veel publiek langs het parcours, waardoor de sfeer uitstekend was.
Met haar winst op de 400 meter horden tijdens de finale van de Diamond League in Eugene sluit Femke Bol haar outdoorseizoen af. Ze bleef in de zes Diamond League wedstrijden ongeslagen.
We weten dat voeding een cruciale rol speelt in onze gezondheid. Maar wat kunnen we nu het beste eten als we gezond ouder willen worden?
De voeten van lopers krijgen het zwaar te verduren. We staan er niet altijd bij stil: tijdens het lopen zetten we bij iedere stap twee tot drie keer ons lichaamsgewicht op onze voeten, enkels en knieën.
Regelmatig wordt me gevraagd wat ik na de Geuzenloop op 24 september ga doen: stop ik met hardlopen, of train ik door? Het liefste wil ik doorgaan, maar is dat wel zo simpel?
De zomervakantie zit erop. Back to work, back to school. De kans is groot dat je dat relaxte vakantiegevoel snel weer kwijt bent. Hoe kan je in het drukke leven van alledag balans vinden tussen werk en privé? Wij vroegen het aan psychotherapeute en topcoach Anneleen De Lille, die met haar boek ‘Minder werken, meer doen’ wil helpen om orde op zaken te stellen in je hoofd, leven en werk.
Je benen tegen de muur laten rusten lijkt een makkelijke oefening en dat is het ook. Wist je al dat dit veel voordelen heeft?
Brooks Running, expert in prestatiegerichte schoenen, is een officiële samenwerking aangegaan met Strava, het bekende sociale netwerk voor sporters. Brooks wordt Strava's allereerste, wereldwijde, maandelijkse challenge partner.
Het was warm in Winschoten, waar dit weekend het NK 100 kilometer plaatsvond tijdens het RUNweekend. Maar Sameena van der Mijden en Tjeerd Popkema mogen zich de nieuwe Nederlands Kampioenen noemen.
Is het jou al opgevallen dat je hele dag vlotter verloopt als je ’s ochtends al gesport hebt? Niet zo vreemd. Dankzij een ochtendloopje zou je een productievere en minder vermoeiende werkdag hebben.