NIEUWS

Ontdek de volledig vernieuwde RunningNL website!

Overzichtelijker, aantrekkelijker én nog steeds boordevol tips voor de recreatieve loper & inspiratie voor een gezonde, actieve levensstijl.
In het nieuwste RunningNL magazine lees je dit keer alles om er een sportieve topzomer van te maken. Op onze cover schittert niemand minder dan marathon- én trailfenomeen Nienke Brinkman, die jouw zomers loopvuur nog meer aanwakkert. Verder krijg je de beste tips om te lopen op reis, ontdek je toffe looproutes aan de Nederlandse kust en laten we je even wegdromen bij de meest idyllische loopplekken. Dit en veel meer lees je in het juli/augustusnummer van RunningNL. Ontdek het hier!
Wil je graag wat overtollige kilo’s kwijt? Dan kan intervaltraining een effectieve methode zijn om sneller gewicht te verliezen.
Als nieuwe abonnee op RunningNL magazine ontvang je nu een RUN PUMA-hardloopshirt gratis én krijg je nog eens 10% korting op de PUMA-collectie bij RunningDirect.nl erbovenop. Ontdek hier de nieuwe abo-actie en scoor snel je voodeel.
Na haar masterclass tijdens de 41ste NN Marathon Rotterdam verheugt Nienke Brinkman (28) zich op nieuwe uitdagingen. De sportvrouw die een aardverschuiving teweegbracht in de Nederlandse atletiekwereld, wil ook imponeren bij de EK in München en tijdens de befaamde Golden Trail World Series. Bovendien kijkt ze als geofysicus uit naar afronding van haar promotieonderzoek naar de planeet Mars. Daarna kan ze nog meer tijd vrijmaken om te ontdekken welke graad van perfectie ze in de sport kan bereiken.
Heb je deze zomer een korte of lange vakantie aan de Hollandse costa gepland? Dan vergeet jij natuurlijk je hardloopschoenen niet. Langs de Nederlandse kust heb je namelijk tal van prachtige hardlooproutes die je nu eindelijk eens kunt uitproberen. Wij hebben enkele mooie routes op het strand, over de duinen en door de bossen voor je uitgezocht en op een rijtje gezet, van Schoorl tot aan Zeeland.
Eindelijk, de zomer is in het land! De temperaturen nodigen volop uit tot gezellige terrasjes en lange BBQ-avonden op het terras of in de tuin met familie en vrienden. Maar hoe kan je als sporter meegenieten van al dat lekkers zonder je voorbije inspanningen teniet te doen? Wij zetten alvast enkele do’s en don’ts op een rijtje.
Hoera, je vertrekt op reis! Lekker ontspannen, nieuwe plekken ontdekken en eindelijk meer tijd om te doen wat je graag doet. Misschien wil je je stilgevallen looppassie op vakantie nieuw leven inblazen onder de Spaanse zon. Of ben je je aan het voorbereiden op een groot doel in het najaar en wil je verder trainen in la douce France. Hoe dan ook: een loopje tijdens je vakantie is een aanrader. Begin er echter niet onvoorbereid aan. We gingen te rade bij twee experts die door hun werk meer in het buitenland vertoeven dan in eigen land en daar regelmatig de loopschoenen aantrekken. Dit zijn hun tien tips.
Nog maar zelden zijn de wereldkampioenschappen atletiek toegewezen aan een stad waar het lopen zo sterk in het DNA verweven zit. Eugene is de bakermat van het sportmerk Nike, van hieruit verspreidde het ‘jogging’ concept zich over heel Amerika (en de rest van de wereld) en met de Prefontaine Classic vindt in deze stad van amper 170.0000 inwoners jaarlijks de Amerikaanse manche van de Diamond League plaats. Voor RunningNL aanleiding om kort voor het WK naar de Amerikaanse westkust te vliegen en in Eugene op zoek te gaan naar de roots van de Amerikaanse loopcultuur.