NIEUWS

Multi-inzetbaar: dit vonden onze testers van de New Balance Fresh Foam X 1080v12

Volgens New Balance is de Fresh Foam X 1080v12 de beste schoen die ze ooit gemaakt hebben: van beginner tot marathonloper, iedereen kan er optimaal mee presteren. Een straf statement, dat we met veel plezier grondig checken.
De DSW Bruggenloop gaat zondag 11 december van start met zo'n 12.000 deelnemers. De traditionele hardloopwedstrijd over 15 kilometer, die geldt als afsluiter van de jaarlijkse hardloopkalender, is inmiddels alweer enige tijd uitverkocht.
Bashir Abdi keert met grootse plannen terug naar de NN Marathon Rotterdam. De Belgische toploper heeft de ambitie om op zondag 16 april 2023 het Europese record, dat hij vorig jaar op de Coolsingel met 2.03.36 op zijn naam zette, verder aan te scherpen. Abdi is ervan overtuigd dat zijn favoriete marathon hem vanwege ‘het snelle parcours, het uitbundige publiek en de voortreffelijke organisatie’ de beste mogelijkheden biedt.
Onderzoek toont aan dat hardlopers vergeten hoeveel pijn hun marathon deed, waardoor ze sneller geneigd zijn om op herhaling te gaan.
Genieten zonder schuldgevoel: pure chocolade heeft zowel positieve effecten op je sportprestatie als op je algemene gezondheid.
Iedere hardloper heeft baat bij een duurloop, of je nu traint voor een vijf kilometer of een marathon. Maar waarom is deze trainingsvorm zo belangrijk? En hoe haal je er de meeste voordelen uit?
Het wordt langzaam kouder. En dan is het soms moeilijk jezelf te motiveren om de hardloopschoenen aan te trekken. Deze motivatietips gaan je daarbij helpen!
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de derde aflevering vertelt Iris de Ruiter (21) uit Hellendoorn over de halve marathon van Spitsbergen, de noordelijkste marathon ter wereld. “Gelukkig bleven de rendieren tijdens de race netjes aan de kant van de weg.”
Om goed te kunnen hardlopen, is het belangrijk dat je gezond en evenwichtig eet. We bespreken vijf supervoedingsmiddelen voor hardlopers.
Iedere hardloper heeft weleens een motivatiedipje. Onderzoekers van de University of Pennsylvania vonden een simpele manier om die dip te bestrijden, waardoor je meer gaat sporten. Een recente studie, gepubliceerd in The Journal of the Association of Consumer Research, toonde namelijk aan dat het kopiëren van sportroutines van anderen helpt om je doelen te behalen.
De 21e editie van de Nacht van Groningen vindt plaats op zaterdag 18 februari 2023. De inschrijving is vanaf donderdag 24 november geopend. Het programma van dit loopfeest is vernieuwd en kent een traditioneel parcours door de Groningse binnenstad. Start en finish zijn op de Ossenmarkt. 
Iedere hardloper raakt weleens buiten adem. Zeker beginners of mensen die opnieuw beginnen met hardlopen na een blessure. Maar natuurlijk ook gevorderde lopers die een pittige trainingen doen. Buiten adem raken is meestal het gevolg van een verhoogde intensiteit, waarbij je lichaam aan de hogere eisen van het lopen probeert te voldoen. Maar wat kan je doen om minder snel in ademnood te komen?
Atlete Femke Bol (22) volgt Sifan Hassan op als Nederlandse atleet van het jaar. Tijdens het gala van de Atletiekunie op zaterdag 19 november werd de prijs uitgereikt. Bol werd eerder dit jaar al uitgeroepen het Europese atlete van het jaar 2022.
De vierde editie van de Scheveningen Light Walk vindt zondag 10 december plaats. Tijdens de donkere wintermaand trekken duizenden wandelaars de wandelschoenen aan om te wandelen door een magisch verlicht Scheveningen. Bij de wandeltochten van 7, 12 of 18 kilometer staat licht centraal. Inschrijven is nog mogelijk.
In het prachtige Stadspark van Groningen vindt zaterdag 19 november de eerste Stadspark Nightrun Groningen plaats. En goed nieuws, want inschrijven is nog mogelijk.
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de tweede aflevering vertelt Ezra van Laar (44) uit Hasselt over de Marathon van Athene. "Ik heb de belofte aan mezelf en aan mijn gezin ingelost. Het was magisch."
Het tijdstip waarop je sport kan een invloed hebben op het verkleinen van je risico op diabetes type 2, dat blijkt uit onderzoek van het Leiden Universitair Medisch Centrum (LUMC).
Vaak wordt gedacht dat je voornamelijk spieren opbouwt via krachttraining, maar je kan ook spieren opbouwen met het juiste hardloop- en voedingsschema.
5 kilometer is voor veel lopers een haalbare afstand. Hieronder vind je vier tips om je toptijd op de 5.000 meter te verbeteren.
Koffie is erg populair in de sportwereld. Heel wat atleten zweren dan ook bij hun kopje(s) koffie als energiebooster. Hoe haal je er de meeste voordelen uit? En waar moet je rekening mee houden?
De NK zijn terug bij #demooiste. De NN Marathon Rotterdam organiseert op zondag 16 april 2023 voor de zestiende keer in haar bestaan de Nederlandse kampioenschappen. De vorige gelegenheid was in 2015, toen Abdi Nageeye en Miranda Boonstra de nationale titels veroverden. Ook voor 2024 zijn de NK toegewezen aan de grootste marathon van het land.
Soms is het een beter om een hardlooptraining over te slaan. Als je dat doet op basis van een van deze redenen, dan hoef je jezelf niet schuldig te voelen.
De inschrijving voor diverse onderdelen van de 42ste NN Rotterdam Marathon is geopend. Wie er op zaterdag 15 en zondag 16 april bij wil zijn, doet er goed aan zich snel in te schrijven. 
De 64e editie van de Plantsoenloop op zaterdag 5 november 2022 was een bijzondere. Het hardloopevenement in Groningen genoot dit jaar van een recordaantal deelnemers. Ruim 3600 hardlopers liepen over een nieuw parcours door het Noorderplantsoen.