Voorkom hardloopblessures: RunningNL slaat handen in elkaar met fysiotherapeuten van LIFT

RunningNL slaat de handen in elkaar met LIFT, het online videoplatform dat ontwikkeld is door fysiotherapeuten. LIFT biedt tal van tips en tricks over hoe je mobiliteit kan verbeteren en zo ook hardloopblessures kan behandelen én voorkomen. De video's van ‘LIFT YOUR RUN’ worden begeleid door Belgisch profatleet, Michael Somers.

Ongeveer 65 procent van de hardlopers meldt jaarlijks een blessure. Een groot deel van deze blessures zijn overbelastingblessures. Het goede nieuws? Je kan je lichaam trainen, waardoor het het minder snel overbelast tijdens het hardlopen.

Samen met LIFT ontwikkelen we daarom een serie educatieve én praktische video’s die je helpen om de meest voorkomende blessures te behandelen en te voorkomen. De video’s zijn ontworpen om jou de nodige kennis en vaardigheden geven, waardoor je makkelijker blessures kunt vermijden en verhelpen. Zo kan je blijven genieten van het hardlopen en je spieren en gewrichten gezond en sterk houden. Of je nu een beginnende loper bent of al jarenlang loopt, de video’s zijn een waardevolle bron van informatie en advies.

De experts

De video’s van LIFT YOUR RUN worden opgesteld door oprichter Matthias Brammer en begeleid door atleet Michael Somers. Matthias en Michael leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding Kinesitherapie aan de KU Leuven. Sindsdien werkt Matthias als sport- en manueel fysiotherapeut en schopte Michael het tot profatleet. Michael werd in 2022 Belgisch kampioen veldlopen nadat hij eerder in 2019 al de Belgische titel voor de 5000 meter behaalde. Hij won ook de Crosscup ‘22 en maar liefst drie maal op rij de Baloise Antwerp 10 Miles. Eerder dit jaar liep Michael zijn eerste marathon en zorgde daar meteen voor het snelste Belgische debuut op die afstand. Naast het verder uitbouwen van zijn carrière als profafleet, werkt Michael als loopcoach. Matthias werkt als sportfysiotherapeut, manueel therapeut en is mobiliteitscoach.

Met hun gebundelde theoretische kennis en praktijkervaring werkten ze LIFT YOUR RUN uit om jou te helpen op je weg naar pijnvrij lopen en leven.

 

In elk RunningNL magazine gaan de experts van LIFT dieper in op een bekende hardloopblessure.
In het zomernummer (verkrijgbaar in de winkel en hier online) bespreken we de lopersknie.
De oefening om deze hardnekkige blessure te voorkomen en behandelen is nu te bekijken op de exclusieve webpagina van Lift x RunningNL.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?