Loopevents nieuws

Throwback Thursday: terug naar het WK 2022 in ‘Tracktown USA’ Eugene

De wereldkampioenschappen in Boedapest zijn op dit moment in volle gang. Alle reden om eens terug te kijken naar de vorige editie. Die vond in 2022 plaats in het Amerikaanse Eugene, de bakermat van het sportmerk Nike en een stad waarin het lopen sterk in het DNA verweven zit. Normaal gesproken vindt een WK een keer in de twee jaar plaats, maar vanwege de coronapandemie werd het een jaar opgeschoven. RunningNL vloog vorig jaar voordat de hele wereldtop in Eugene arriveerde naar Eugene. Daar maakten we deze reportage over de Amerikaanse hardloopcultuur in een stad van nog geen 170.000 inwoners.
De inschrijvingen voor de 33e editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam zijn geopend. Het Rotterdamse hardloopevenement vindt traditiegetrouw plaats in december en staat dit jaar gepland op zondag 10 december 2023. Met 12.000 deelnemers was de vorige editie van de DSW Bruggenloop Rotterdam wederom volledig uitverkocht.
De Belgische ultraloper Karel Sabbe ligt op schema om de snelste tijd ooit van de Pacific Crest Trail (PCT) te verbreken. 
Van sfeer en gezelligheid weten ze in Tilburg alles, kijk alleen maar naar het carnaval en de Tilburgse kermis. Die herkenbare sfeer en gezelligheid zijn er ook bij de CZ Tilburg Ten Miles, die dit jaar op 23 en 24 september plaatsvindt. Behalve dat er voor iedereen wel een afstand is door de sfeervol versierde Tilburgse wijken, wordt er na afloop met een drankje in de hand en de verdiende medaille om de nek ook nog hartstochtelijk aangemoedigd. Kortom, bij deze loop kan iedereen in beweging komen en de Brabantse gezelligheid proeven.
De ASML Marathon Eindhoven trekt jaarlijks duizenden hardlopers van over de hele wereld. Het lopen van de marathon is de perfecte kennismaking met de stad. Het parcours van de 39e editie gaat namelijk langs dé highlights van Eindhoven. In dit artikel nemen we je graag mee langs de mooiste locaties van Brabants grootste tweedaagse hardloopevenement. 
De Amerikaanse ultratrailloopster wint nu ook de gerenommeerde Hardrock 100, amper drie weken na haar overwinning op de Western States 100.
Het is nog maar vier maanden geleden dat de Belg Karel Sabbe als 17e atleet ooit de Barkleys Marathon voltooide, een race die geldt als de zwaarste ultraloop ter wereld. Maar zijn honger naar records is nog niet gestild. Sabbe is maandag 10 juli van start gegaan aan de Pacific Crest Trail (PCT), die hij in een kleine 50 dagen wil afleggen.
Terwijl de meeste mensen in het weekend van 8 en 9 juli de verkoeling van water of de airco opzochten, was de atletiekbaan van Altis in Amersfoort en een deel van het Schothorsterpark het decor van het Ultra Festival Amersfoort.
Zo’n 2.500 deelnemers genoten onder zonnige omstandigheden van een sfeervol hardloopfeestje vol cultuur en gezelligheid door de Hofstad. Een verslag van de 6e editie van de KLM Urban Trail Den Haag, georganiseerd op zondag 2 juli.
Nederland is een mooi hardloopland, maar buiten ons vlakke landje is nog veel meer te beleven. In deze rubriek delen we daarom de hardloopavonturen van lopers op bijzondere plekken. In de achtste aflevering vertelt Barry van der Stel (38) over de ultratrail in Val d’Aran, in het hart van de Spaanse Pyreneeën. En daarnaast blik hij vooruit naar de UTMB, waar hij in september aan de start staat. “Het resultaat van zes jaar trainen.”
Al jaren is de CZ Tilburg Ten Miles een begrip in Midden-Brabant. Op zaterdag 23 september wandelen vele wandelaars door Tilburg en op zondag 24 worden traditiegetrouw duizenden deelnemers verwacht aan de start van het hardloopevenement. De inschrijvingen voor de 34e editie zijn nog geopend.
Ultraloopster Courtney Dauwalter heeft opnieuw een bijzondere prestatie neergezet. Ze won zondag 25 juni de legendarische Western States Endurance Run (161 kilometer) in een nieuw parcoursrecord. Ze kwam na 15 uur, 29 minuten en 23 seconde over de finish. 
Een klein half jaar na haar sensationele overwinning op de London Marathon staat Sifan Hassan opnieuw aan de start van een grote marathon. Op 8 oktober staat ze aan de start van de Chicago Marathon. Opmerkelijk, want begin augustus neemt Hassan deel aan de WK atletiek in Boedapast.
Crew captain Julie het na 45 minuten vol opzwepende beats en aanstekelijk enthousiasme zo mooi samenvat: “De afwezigen hadden ongelijk.” Gelukkig waren wij er wél bij, want dit concept wordt sowieso een schot in de roos. RunningNL was aanwezig bij de eerste Party Run van de Mizuno Midnight Runners op zaterdag 1 april in Amsterdam. Een reportage.
Na hard trainen konden de deelnemers tijdens de Yanmar Almere Cityt Run op de 10 kilometer en het Rondje Weerwater (6,4 km) laten zien wat ze waren. Voor de jongste hardlopers stond op zondag 18 juni de Jongerenloop en de Kids Run op het programma. De combinatie van natuur en stad die de stad Almere te bieden heeft kwam naar voren in het parcours. Die ging rondom het Weerwater, door het Waterlandse Bos en de start en finish op de Esplanade.