Loopevents nieuws

Gloednieuw parcours Urban Trail Utrecht start bij Stadsschouwburg

Altijd al door een museum, restaurants en een winkelcentrum willen rennen? Op Paasmaandag 1 april is dat mogelijk tijdens de Urban Trail Utrecht. Op het vernieuwde parcours hardlopen deelnemers door de leukste locaties in de binnenstad van Utrecht.
Abdi Nageeye heeft zondag 10 maart met een Nederlands record de 48e NN CPC Loop Den Haag gewonnen. De beste wegatleet van ons land won de halve marathon in 1.00.21. Daarmee verbeterde hij, ondanks darm- en hamstringklachten, zijn eigen record met drie seconden.
De Urban Trail Series keert terug naar Leiden voor een tweede editie. Na de succesvolle, maar koude, editie van afgelopen jaar kunnen deelnemers zich weer inschrijven voor een warmere editie van de Urban Trail Leiden op zondag 7 juli 2024.
Parkrun heeft in 2023 een flinke groei doorgemaakt. Het grootste wekelijkse gratis community event, dat over is komen waaien uit Verenigd Koninkrijk, groeide in aantal deelnemers én locaties.
Sifan Hassan is zondag als vierde geëindigd in de Tokio Marathon. Ze kwam na 2:18:05 over de finish. Sutume Asefa Kebede was de sterkste vrouw. Bij de mannen won de Keniaan Benson Kipruto. Hij liep lange tijd onder het wereldrecord, maar moest dat schema in de slotfase loslaten.
Sifan Hassan staat zondag 3 maart aan de start van haar derde marathon: de Tokio Marathon, de eerste major van het jaar. Drie dagen voor de race vertelt ze vanuit Tokio over haar voorbereiding in het bos, de impact van het overlijden van Kelvin Kiptum én die ene vraag: welke onderdelen gaat ze in Parijs lopen? “Ik kijk straks wel waar ik zin in heb.”
Glasgow is komend weekend, vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart, het middelpunt van de atletiek. In de schotse stad vindt dan het WK indoor atletiek plaats. Femke Bol, die onlangs het wereldrecord op de 400 meter verbeterde tot 49,24 seconde is de Nederlandse blikvanger. Maar naast Bol staan nóg 22 atleten aan de start. Bekijk hier wie dat zijn én wanneer ze van start gaan.
Om de nagedachtenis aan Kelvin Kiptum levend te houden en zijn familie en omgeving te ondersteunen, lanceert Golazo, de organisator van de NN Marathon Rotterdam, de Kelvin Kiptum Foundation. Met het fonds zal vooral worden ingezet op financiële ondersteuning op het vlak van onderwijs, infrastructuur en op sportieve initiatieven voor jonge marathonlopers in Kenia.
Susan Chembai is tijdens de 48ste NN CPC Loop Den Haag op zondag 10 maart de grote favoriete bij de vrouwen. De 24-jarige Keniaanse wil haar optreden op de NN Halve Marathon extra glans geven met een parcoursrecord. De snelste tijd ooit door een atlete gelopen in de hofstad staat sinds 2000 op naam van Lornah Kiplagat. De Nederlandse triomfeerde destijds in 1.06.56. Anne Luijten, de huidige Nederlandse kampioene op de halve marathon, is de Nederlandse publiekstrekker.
Hardlopers, wandelaars en fietsers kunnen zaterdag 22 en zondag 23 juni alvast in de agenda noteren, want dan barst 'het mooiste tweedaagse sportevenement van Midden-Nederland' weer los. Op zaterdag 22 juni staan de Kastelentour en Kasteelwandeling de Haar op het programma. Op zondag 23 juni kan er worden deelgenomen aan de hardlooponderdelen van AFAS Kasteelloop de Haar. Het is nu mogelijk om je voor de AFAS Kasteelloop de Haar en de Kastelentour in te schrijven.
De stad ontdekken, sportief bezig zijn en mooie plekken bezoeken op Hemelvaartsdag. Het kan allemaal met de Urban Walk Den Haag op donderdag 9 mei. Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden voor dit leuke wandelavontuur
Ruim vijfhonderd supporters van Sparta reisde zaterdag 27 januari naar Waalwijk voor de uitwedstrijd tegen RKC. Eén van hen, Ruud Ammerlaan, legde de afstand hardlopend af. Hij liep vanaf Het Kasteel, de thuishaven van Sparta, naar het Mandemakers Stadion om geld in te zamelen voor Stichting Kika.
Het nieuwe jaar is gestart! Ook in 2024 zullen er weer zes Urban Walks terugkeren op de kalender. Voor de Urban Walk Haarlem op zondag 3 maart 2024 is de inschrijving geopend. 
Het duurt nog meer dan een jaar, maar dan vinden voor het eerst de European Running Championships plaats. Kies je afstand en wie weet start jij zij aan zij met de elite-lopers. Want dit kampioenschap is open voor iedere hardloper!
De ruim 18.000 hardlopers leggen zondag 14 januari een alternatief parcours af. Reden is de vele regen van de afgelopen maanden, waardoor het grondwater gestegen is. Daardoor kan er volledig over het oorspronkelijk parcours gelopen worden.