Dit heb je nodig
- 2 bananen
- Kaneel naar smaak
- 1 rauw ei (optioneel)
Bereidingswijze
- Pel de bananen en leg deze in een bakje in de vriezer.
- Haal de bananen circa 15 minuten voordat je het tussendoortje wilt eten uit de vriezer.
- Laat ze half ontdooien in een beslagkom onder toevoeging van een beetje kaneel naar smaak.
- Mix de banaan met de elektrische mixer op volle kracht los, net zo lang tot het een soort van glad, luchtig beslag is.
- Schep het ijs uit de kom en serveer direct.
Bereidingstijd
5 minuten vanaf verwerking halfbevroren banaan
Voedingswaarde
Energie: 189 kilocalorieën
Eiwit: 3 gram
Vet: 1 gram
Koolhydraten: 44 gram
Voedingsvezels: 7 gram
Variatietip
Het bananenijs kan verrijkt worden met opgeslagen eiwitschuim. Het eiwitschuim spatel je er dan luchtig doorheen. Zodoende krijg je een ‘luchtig’ bananentoetje.
Dit recept komt uit het sportieve kookboek Goud op je Bord. Hierin geven Erik te Velthuis (Manager Topsportrestaurant Sportcentrum Papendal) en Brenda Frunt (sportvoedingsadviseur van de voedingsacademie) gezonde recepten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Het boek is hier te bestellen.