Lekker afkoelen met dit recept voor bananenijs

Wil je met dit warme weer even afkoelen met een gezond tussendoortje? Met dit recept maak je eenvoudig een heerlijk banenijsje. En dat is ook nog eens gezond!

Dit heb je nodig

  • 2 bananen
  • Kaneel naar smaak
  • 1 rauw ei (optioneel)

Bereidingswijze

  • Pel de bananen en leg deze in een bakje in de vriezer.
  • Haal de bananen circa 15 minuten voordat je het tussendoortje wilt eten uit de vriezer.
  • Laat ze half ontdooien in een beslagkom onder toevoeging van een beetje kaneel naar smaak.
  • Mix de banaan met de elektrische mixer op volle kracht los, net zo lang tot het een soort van glad, luchtig beslag is.
  • Schep het ijs uit de kom en serveer direct.

Bereidingstijd

5 minuten vanaf verwerking halfbevroren banaan

Voedingswaarde

Energie: 189 kilocalorieën
Eiwit: 3 gram
Vet: 1 gram
Koolhydraten: 44 gram
Voedingsvezels: 7 gram

Variatietip

Het bananenijs kan verrijkt worden met opgeslagen eiwitschuim. Het eiwitschuim spatel je er dan luchtig doorheen. Zodoende krijg je een ‘luchtig’ bananentoetje.

Dit recept komt uit het sportieve kookboek Goud op je Bord. Hierin geven Erik te Velthuis (Manager Topsportrestaurant Sportcentrum Papendal) en Brenda Frunt (sportvoedingsadviseur van de voedingsacademie) gezonde recepten waarvoor je niet uren in de keuken hoeft te staan. Het boek is hier te bestellen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?