Gezondheid

Te moe om te lopen? Doe de 12 minuten-regel!

Voel jij je soms te futloos om te sporten? De 12 minuten-regel helpt je om te bepalen of je écht te moe bent om te gaan sporten.
Een recente studie toont aan dat de meerderheid van ultra- en trailrunners de sport beoefent omdat het mentale voordelen oplevert. 
Veel hardlopers krijgen te maken met hoofdpijn na het lopen. Vaak is er een goede verklaring voor te vinden. Te weinig gedronken, te weinig gegeten of te diep gegaan.
Bij zonsondergang begint morgen, woensdag 22 maart, de ramadan. Het vasten duurt dan tot en met donderdag 20 april. Moslims mogen in die periode tussen zonsopgang en zonsondergang niet eten en drinken. Een intensieve tijd die invloed heeft op je fysieke gesteldheid. Toch betekent het niet dat je jouw rondje hardlopen moet laten schieten. Wij delen een aantal tips hoe je op een gezonde manier kunt hardlopen tijdens de Ramadan.
Kramp, tegensputterende spieren of overbelaste pezen. Iedere hardloper herkent het. Een massage helpt die pijn te verlichten én om goed te herstellen van een inspanning. Een belangrijk onderdeel van jouw trainingsprogramma.
Dagelijks 57 gram amandelen eten zorgt ervoor dat je na een zware sportieve inspanning minder spierschade hebt en dat je je minder vermoeid voelt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Appalachian State University.
Onderzoek van de University of Kent en University of Reading toont aan dat ons geluksniveau stijgt door de consumptie van fruit & groenten én door lichaamsbeweging. 
Lopersdiarree, ook wel bekend onder de Engelse naam runner's trot, is verschrikkelijk vervelend. Hoe krijg je het? En kan je er iets tegen doen?
Je bent verliefd op een hardloper. Proficiat! Volgens ons zijn het namelijk de leukste personen op aarde, maar ze hebben natuurlijk ook hun 'bijzondere' gewoontes. Dus als je een lange relatie wil, kun je vooraf beter een paar dingen weten. Daarom hebben we een paar 'gouden regels' voor je opgesteld. Een garantie om jouw favoriete loper gelukkig te maken en te houden. 
Onderzoek toont het verband tussen gewichtstoename en een slechte nachtrust.
Een maand zonder alcohol? Dit is waarom je het zou moeten doen én hoe je het vol houdt.
Hoe fitter je bent, hoe minder hard je zweet? Niet helemaal. Je zweetproductie stijgt juist als je beter in conditie bent.
Extra motivatie nodig om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden? Check dan vooral de nieuwste documentaire ‘Mind Games - The Experiment.’ Het nieuwe onderzoek laat zien dat regelmatig sporten de cognitieve functies van onze hersenen aanzienlijk verbetert.
Helaas, meer is niet altijd beter.
We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Toch is het voor velen of op sommige dagen moeilijk om aan die aanbevolen 10.000 stappen per dag te raken. Daarom willen we je graag een handje (of voetje) helpen en zet je met volgende tips minstens 1000 stappen extra per dag.