Gezondheid

Zo kom je goed voor de dag met Vaderdag

Een leuk cadeau voor Vaderdag is nog niet zo makkelijk. Maar geen zorgen, want je hebt nog een paar dagen voordat het zondag 18 juni is. En met deze tips krijg je vast en zeker inspiratie voor een cadeau voor een sportieve papa. 
Onderzoek laat zien dat drie op de vijf Nederlanders moeite hebben met het vinden van motivatie om te gaan of blijven sporten. Muziek blijkt een hulpmiddel om toch die loopschoenen aan te trekken. Het was voor artiest Roziena Salihu, producer Auntie Flo en ASICS de aanleiding om op Global Running Day het nummer Nothing Feels Better te lanceren. 
De eerste woensdag van juni staat ieder jaar in het teken van Global Running Day. Het is een dag waarop mensen worden aangemoedigd om te gaan hardlopen en stil te staan bij de positieve effecten van hardlopen. Ook jij kunt meedoen aan Global Running Day.
Wanneer je opstaat, heb je misschien niet de behoefte om meteen te bewegen. Maar je dag beginnen met een korte wandeling kan je veel - wetenschappelijk bewezen - voordelen opleveren!
Volgens een grootschalige wetenschappelijk studie is er een verband tussen je kofficonsumptie en je levensduur.
Het voorjaar is in volle gang. Al volgen er nog velen, maar de eerste grote hardloopevenementen zijn achter de rug. Duizenden lopers, beginners, gevorderden en professionals, wagen zich aan hele of halve marathons. Een sportmasseur kan veel betekenen in de voorbereiding en nazorg.
Voel jij je soms te futloos om te sporten? De 12 minuten-regel helpt je om te bepalen of je écht te moe bent om te gaan sporten.
Een recente studie toont aan dat de meerderheid van ultra- en trailrunners de sport beoefent omdat het mentale voordelen oplevert. 
Veel hardlopers krijgen te maken met hoofdpijn na het lopen. Vaak is er een goede verklaring voor te vinden. Te weinig gedronken, te weinig gegeten of te diep gegaan.
Kramp, tegensputterende spieren of overbelaste pezen. Iedere hardloper herkent het. Een massage helpt die pijn te verlichten én om goed te herstellen van een inspanning. Een belangrijk onderdeel van jouw trainingsprogramma.
Dagelijks 57 gram amandelen eten zorgt ervoor dat je na een zware sportieve inspanning minder spierschade hebt en dat je je minder vermoeid voelt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Appalachian State University.
Onderzoek van de University of Kent en University of Reading toont aan dat ons geluksniveau stijgt door de consumptie van fruit & groenten én door lichaamsbeweging. 
Lopersdiarree, ook wel bekend onder de Engelse naam runner's trot, is verschrikkelijk vervelend. Hoe krijg je het? En kan je er iets tegen doen?
Je bent verliefd op een hardloper. Proficiat! Volgens ons zijn het namelijk de leukste personen op aarde, maar ze hebben natuurlijk ook hun 'bijzondere' gewoontes. Dus als je een lange relatie wil, kun je vooraf beter een paar dingen weten. Daarom hebben we een paar 'gouden regels' voor je opgesteld. Een garantie om jouw favoriete loper gelukkig te maken en te houden. 
Onderzoek toont het verband tussen gewichtstoename en een slechte nachtrust.