Gezondheid

Dit doet een maand lang geen alcohol drinken met je lichaam

Een maand zonder alcohol? Dit is waarom je het zou moeten doen én hoe je het vol houdt.
Hoe fitter je bent, hoe minder hard je zweet? Niet helemaal. Je zweetproductie stijgt juist als je beter in conditie bent.
Extra motivatie nodig om je goede voornemens dit jaar wél vol te houden? Check dan vooral de nieuwste documentaire ‘Mind Games - The Experiment.’ Het nieuwe onderzoek laat zien dat regelmatig sporten de cognitieve functies van onze hersenen aanzienlijk verbetert.
Helaas, meer is niet altijd beter.
We weten allemaal hoe belangrijk het is om voldoende te bewegen. Toch is het voor velen of op sommige dagen moeilijk om aan die aanbevolen 10.000 stappen per dag te raken. Daarom willen we je graag een handje (of voetje) helpen en zet je met volgende tips minstens 1000 stappen extra per dag.
Een nieuwe studie toont aan dat 30 minuten bewegen mentale vermoeidheid tegengaat.
Onderzoek toont aan dat hardlopers vergeten hoeveel pijn hun marathon deed, waardoor ze sneller geneigd zijn om op herhaling te gaan.
Het wordt langzaam kouder. En dan is het soms moeilijk jezelf te motiveren om de hardloopschoenen aan te trekken. Deze motivatietips gaan je daarbij helpen!
Iedere hardloper heeft weleens een motivatiedipje. Onderzoekers van de University of Pennsylvania vonden een simpele manier om die dip te bestrijden, waardoor je meer gaat sporten. Een recente studie, gepubliceerd in The Journal of the Association of Consumer Research, toonde namelijk aan dat het kopiëren van sportroutines van anderen helpt om je doelen te behalen.
Het tijdstip waarop je sport kan een invloed hebben op het verkleinen van je risico op diabetes type 2, dat blijkt uit onderzoek van het Leiden Universitair Medisch Centrum (LUMC).
Hardlopen maakt je sterk. Maar het levert niet alleen fysieke voordelen op, ook mentaal pluk je er je voordelen van.
Wandelen is booming en dat is niet zonder reden: het is een toegankelijke manier om dagelijks meer te bewegen en je algemene gezondheid te verbeteren. Ook is het een makkelijke manier om wat overtollige kilo’s te verliezen of om op een gezond gewicht te blijven. Maar hoeveel stappen moet je nu écht zetten om de kilo’s binnen de perken te houden?
Stijve en pijnlijke spieren als je 's morgens opstaat? In dit artikel vertellen we je hoe dat komt en geven we je tips om het te voorkomen.
Extra slaap zorgt niet alleen voor een beter humeur, maar ook voor een betere sportprestatie. Hoeveel uurtjes slaap heb je nodig?