Jaarraport: hoe goed scoor jij tegenover de wereldwijde gemiddeldes?

Wat zijn de beweeggewoontes en trends van de afgelopen twaalf maanden? Polar geeft met het rapport '2023: Reflected' inzicht in hoe we met z'n allen in 2023 hebben bewogen, getraind én geslapen.
Trend: wandelen

Wandelen was in 2023 de op één na meest geregistreerde activiteit, wat de trend van matig-intensieve fysieke activiteit om gezond te zijn bevestigt. Wandelen was goed voor bijna 16% van alle geregistreerde workouts.  Gemiddeld wandelden gebruikers in alle leeftijdsgroepen 4,4 km per wandeling van 65 minuten. Mensen bereikten zo het tempo en de hoeveelheid die nodig is om van de gezondheidsvoordelen van wandelen te genieten. De cijfers komen namelijk overeen met het tempo en de cadans die door een wetenschappelijke review uit The British Journal of Sports Medicine gesuggereerd wordt. De onderzoekers stelden vast dat een fikse wandeling aan een tempo van rond de 4,3 km/u goed is voor je gezondheid.

Meer aandacht voor onze slaap

We zijn ons steeds meer bewust van het verband tussen onze fysieke activiteit en slaapkwaliteit. Dat blijkt ook uit de data van Polar. Meer mensen dragen hun horloge ook ’s nachts om zo nog meer inzicht te krijgen in hun gezondheid. Uit het ‘2023. Gemiddeld staan we op om 7:02 en gaan we naar bed om 23:32. Daaruit wordt geconcludeerd dat we de minimaal aanbevolen hoeveelheid slapen behalen.

Lopen blijft populairste sport

Ook in 2023 blijft hardlopen de populairste sport. Volgens de data van dit jaar was hardlopen goed voor 19,22% van alle geregistreerde workouts bij de Polar-gebruikers. Gemiddeld werd er 7,8 km hard gelopen. Wereldwijd was de gemiddelde finishtijd op de marathon 4u10′.

“2023: Reflected” is gebaseerd op anonieme data van miljoenen Polar-gebruikers wereldwijd en kan een benchmark zijn die gebruikers de mogelijkheid biedt om hun workouts, activiteiten en slaapdata te vergelijken. Alle Polar-gebruikers kunnen hun persoonlijke jaarstatistieken bekijken in hun Polar Flow-account.

BELANGRIJKSTE INZICHTEN VAN “2023: REFLECTED”

Populairste sporten:
 • Meer dan 150+ verschillende sporten geregistreerd
 • De meest populaire sporten waren hardlopen, wandelen, krachttraining, fietsen en indooractiviteiten.
Wekelijkse activiteit:
 • Polar-gebruikers sportten gemiddeld 5 uur en 39 minuten.
 • Dinsdag was de populairste dag om te sporten.
Hardlopen:
 • Gemiddelde afstand per hardloopsessie is 7,8 km
Krachttraining:
 • Gemiddelde krachttraining duurt 65 minuten
Fietsen:
 • Gemiddelde afstand per fietssessie is 19,6 km
Hiken:
 • Gemiddelde afstand per wandelsesiie is 7,2 km
 • Gemiddelde stijging per sessie is 305 m
Slaap:
 • Gemiddelde slaapscore: 73.
 • Gemiddelde slaapduur: 7 uur en 29 minuten

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?