Dit zijn de warmste hardloopwedstrijden ter wereld

De Marathon des Sables, waarbij de temperatuur in 2022 tot 64 graden steeg, kennen we intussen allemaal. Maar er is ook nog een aantal andere wedstrijden waar je spontaan een fata morgana van zou krijgen. Wil je jouw hittetraining naar een next level tillen? Of ben je op zoek naar een écht extreme uitdaging? Zet dan de volgende wedstrijden op je bucketlist.
Badwater Ultramarathon

Badwater is een legendarische race waarbij de deelnemers de verzengende hitte van de Death Valley-woestijn in Californië trotseren. Op 10 juli 1913 werd op die plek de heetste luchttemperatuur ooit op aarde gemeten, een verschroeiende 56,7 graden Celsius. Deze 217 km lange lijdensweg vindt traditioneel plaats in juli, wanneer de temperaturen vlotjes boven de 45 graden stijgen. Het loodzware parcours, met enkele steile beklimmingen, maakt de uitdaging compleet.

Lees ook: Train verstandig: let op de risico’s bij lopen met warm weer – RunningNL

Jungle Ultra

‘Beyond the ultimate’ is de leuze van de Jungle Ultra. In vijf etappes lopen deelnemers 230 km dwars door het Amazone-regenwoud van het Manu National Park in Peru. Overdag gaan de temperaturen makkelijk tot 30 graden, met uitschieters boven de 35 graden Celsius. Vooral de hoge luchtvochtigheid maakt van de Jungle Ultra een echte uitputtingsslag. Om nog maar te zwijgen over de dichte vegetatie, het uitdagende terrein en de voortdurende angst om oog in oog te staan met een wild dier.

Borneo Ultra Trail Marathon

Ook in Zuidoost-Azië kan je terecht voor wat heet loopplezier, op het eiland Borneo bijvoorbeeld. Daar vindt in maart de Borneo Ultra Trail Marathon plaats, met keuze uit afstanden van 9 tot 106 km. Sinds 2020 is er in juni ook een 160 km-versie van dezelfde organisatie. Op de website van het evenement staat een artikel dat volledig gewijd is aan ‘heat management’, omdat in de warme en vochtige omgeving elk jaar veel deelnemers moeten opgeven door uitdroging of zelfs met een hitteslag. Misschien toch nog even nadenken voor je deze op je bucketlist plaatst?

Inschrijven op nieuwsbrief – RunningNL

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?