12 tips om te lopen met een buggy

Gaan lopen met je kind in de buggy is ideaal voor jonge ouders die het soms moeilijk vinden om hun loopsessies in hun agenda te plannen. Zo hoef je geen opvang te regelen voor je kind én het is een leuke manier van quality time! Met deze tips haal je het maximum uit je buggy runs.

Technische tips

 1. Duw de buggy met één hand vooruitt. Bij elke armzwaai kan je duwen. Bijsturen kan met de andere hand, maar dit hoef je eigenlijk bijna niet te doen door het vaste voorwiel (zie tip 6).
 2. Loop een beetje naast de buggy. Zo zie je je kind en het gaat ook vlotter om te duwen op die manier.
 3. Je zal automatisch kleinere passen nemen en meer op je middenvoet landen. Je pasfrequentie zal dan weer hoger liggen als je met de buggy loopt. Dat is volstrekt normaal.
 4. Neem iets mee om te eten en te drinken, voor jezelf en voor je kind. En stop bij een lange training even onderweg. Dan kan je koter even spelen en kan jij uitrusten of enkele oefeningen doen.
 5. Loop nog een extra rondje als je kind in slaap valt. Goed voor jouw conditie en geef toe: wat is er zaliger dan slapen terwijl mama of papa je heerlijk wiegt?

Praktische tips

Een buggy kopen om te gaan lopen? Let dan hierop:

 1. Kun je het voorwiel vastzetten? Dan hoef je bijna niet te sturen en kan je de buggy gemakkelijker voor je uit duwen.
 2. Let op het aantal wielen: kies voor een buggy met drie wielen. Die is wendbaarder dan een gewone buggy met vier wielen.
 3. Let op de grootte van de wielen: hoe groter de wielen, hoe stabieler de buggy. Zorg ervoor dat de banden voldoende opgepompt zijn zodat je vlot over de weg kan rollen. Anders maak je het jezelf alleen maar lastiger.
 4. Een goede rem is onmisbaar op een heuvel of een brug!
 5. Wat het gewicht betreft, moet je de buggy met één hand kunnen duwen.
 6. Check de verstelbaarheid: kan je de hoogte van het handvat aanpassen aan je lengte? En kan je de positie van je kind aanpassen naarmate het groter wordt?
 7. Accessoires: een regenkap die ook wind en insecten tegenhoudt, creëert een cocon voor zoon of dochter. Een bagagerekje is handig om wat water en een babytas mee te nemen.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?