Onderzoek: 48 procent hardlopers voelt zich onveilig in het donker

65 procent van de hardlopers loopt regelmatig hard bij weinig licht. Bijna de helft van hen geeft aan zich regelmatig onveilig te voelen. Dat blijkt uit een onderzoek dat hardloopmerk Brooks liet uitvoeren.

Aan de hand van enkele vragen leggen we de resultaten aan je uit.

1.Waarom gaan mensen hardlopen in het donker?

Een groot deel van de respondenten zegt dat ze in het donker hardlopen, omdat dit het enige moment van de dag is waarop ze tijd hebben. Daardoor hebben ze geen andere keuze.

2.Waarom gaan mensen NIET hardlopen in het donker?

Toch zegt een groot deel van de ondervraagden dat ze zich niet veilig voelen in het donker (48 procent), bang zijn voor aankomend verkeer (ongeveer 50 procent) en bang zijn als ze alleen zijn (37 procent). 34 procent stelt zich simpelweg energieker te voelen als ze gaan hardlopen als het buiten licht is.

3.Hoe vaak lopen mensen eigenlijk hard in het donker?

Zo’n twee derde loopt af en toe hard bij weinig licht. Ruim een derde (35 procent) zegt dat nooit te zullen doen. Opvallend is dat 48 procent van hen geen andere sport doet.

4.Welke maatregelen nemen hardlopers in het donker?

Veel hardlopers nemen extra maatregelen als ze in het donker gaan lopen. Wat ze zoal doen? 53 procent kiest een route waarvan ze weten dat die veilig is. 27 procent deelt hun live locatie tijdens het hardlopen. Een derde van de ondervraagden geeft aan dat ze vaker zouden gaan hardlopen als er meer verlichting zou zijn op de plaatsen waar ze gaan hardlopen.

5.Gebruik je de juiste uitrusting?

Hoewel veel hardlopers tijdens het sporten reflecterende voorwerpen gebruiken ( Driekwart van de hardlopers loopt tussen zonsopgang en zonsondergang met reflecterende kleding aan), zijn ze niet overtuigd dat ze ook daadwerkelijk de juiste uitrusting gebruiken (52 procent). Ook geeft 50 procent van de hardlopers aan dat ze niet weten waar ze de uitrusting kunnen vinden. Maar de juiste uitrusting kan wel degelijk helpen om een veilig gevoel te creëren.

Lancering van Brooks

Wil je beter zichtbaar zijn in het donker? Brooks lanceerde een nieuwe update van Run Visible collectie lanceert. Die bestaat uit prestatiegerichte hardloopkleding en -schoenen waarmee je als hardloper vanaf 600 meter afstand door een rijdend voertuig wordt herkend. “De Run Visible Collection is special ontworpen om hardlopers door middel van innovatieve ontwerpkenmerken te laten herkennen als hardloper. Het heeft voldoende opbergruimte en enkelritsen om het makkelijk aan- en uittrekken. De isolerende DriLayer Threshold helpt hardlopers om warm te blijven, juist als de temperatuur daalt”, aldus Brooks.

 

Run Visible Thermal Tight

 

 

 

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?