6 hardloop-apps die je loopmotivatie verhogen

In coronatijden heb je misschien wat extra loopmotivatie nodig omdat je je vaste loopmaatjes mist of altijd hetzelfde rondje loopt. Wij zetten 6 apps op een rijtje om je trainingen bij te houden en je motivatie aan te scherpen!

Strava

Misschien wel de populairste aller loop apps. Niet voor niks wordt er gezegd ‘If it’s not on Strava, it didn’t happen’. Op Strava draait alles rond virtuele competitie en records halen op bepaalde segmenten. Dat werkt motiverend! Met de gratis versie kan je je trainingen makkelijk analyseren (in principe volstaat dit), de betalende premiumversie biedt uitvoerigere mogelijkheden voor wie dat wil.

Garmin Connect

Deze app werkt het best met de sporthorloges van Garmin maar kan ook verbonden worden met andere merken (mits dataconversie). Je krijgt in deze app niet enkel heldere grafieken en trainingsgegevens, maar ook live running tracking. Zo kunnen je vrienden je volgen tijdens het sporten! Je kan ook records bijhouden, racen tegen anderen en trainingsschema’s (niet op maat) gebruiken. Gratis app.

Nike Run Club

Deze app houdt je afstand, snelheid en tijd bij. Veel meer dan dat is het niet, hier draait het vooral om plezier, beloning en motivatie onder virtuele vrienden. Je kan ook deelnemen aan challenges om jezelf extra uit te dagen. Gratis app.

Endomondo

Eenvoudige app die alles biedt wat je als beginnende of ervaren loper nodig hebt; tijd, afstand, tempo, calorieteller, hoogtemeter. Je kan doelen stellen, uitdagingen aangaan, resultaten delen en reageren op trainingen van vrienden. Gratis versie of betalende versie, die biedt toegang tot persoonlijke trainingsschema’s en geavanceerde statistieken en analyses.

Hardlopen met Evy

Hardlopen met Evy is een running app voor op de smartphone. Je loopt op de deuntjes van je lievelingsmuziek en wordt tijdens je trainingssessies persoonlijk begeleid en aangemoedigd door Evy Gruyaert. Deze app is ideaal om je voor te bereiden op je eerste 5 km. Je kunt deelnemen aan uitdagingen waarmee prijzen te winnen vallen en de Hardlopen met Evy-club bevat tal van voordelen exclusief voor leden. Begin 2020 onderging de app een hele metamorfose met technische optimalisaties en een nieuwe abonnementsformule. Je kunt de Hardlopen met Evy-app gratis downloaden om vrije trainingen te registreren en deel te nemen aan de uitdagingen. Met een betalende abonnementsformule krijg je toegang tot specifieke loopschema’s en informatie.

Map my Run

Dit is méér dan een hardloop app: Map my Run brengt je ganse levensstijl in kaart. Naast een overzicht van de ‘gewoonlijke’ data als snelheid, afstand, tijd en calorieën kan je hier je voedingsgewoonten bijhouden. De app laat je dan weten hoe je eventueel je voeding kan aanpassen op basis van je persoonlijk profiel en je trainingen. Gratis versie of betalende versie, die biedt toegang tot extra functies als live tracking, persoonlijke trainingsplannen en routevinders.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?