7 marathons op 7 continenten in 7 dagen: dit pasgetrouwde stel deed het

Arno en Meriem van Triest besloten hun huwelijksreis niet op een romantisch strand door te brengen. Het pasgetrouwde stel koos voor een sportieve uitdaging. En niet zomaar eentje. Het stel voltooide een ware monstertocht. Ze legden 7 marathons af in 7 dagen tijd en deden dat ook nog eens op 7 verschillende continenten.

Gisteren sloten ze de uitdaging met succes af. De trip begon op de Zuidpool en vervolgens deden de lopers Kaapstad, Perth, Dubai, Madrid en Santiago de Chile aan, alvorens te finishen in Miami. De deelnemers aan deze zogenaamde World Marathon Challenge werden na iedere marathon gezamenlijk per vliegtuig naar de bestemming gebracht. En dat was misschien nog wel het zwaarste aan de hele tocht: het reizen, de slechte nachtrust en de vliegtuigmaaltijden.

Voor romantiek was er weinig ruimte op deze ‘huwelijksreis’. ‘We sliepen allemaal in het vliegtuig, je hebt geen privacy. Romantiek en dat soort dingen, haha, dat is ver te zoeken,’ aldus Arno van Triest in De Telegraaf. Maar dat wordt komende dagen waarschijnlijk goed gemaakt. Het stel vloog na dit avontuur door naar Bonaire voor 10 dagen om bij te komen.

Deelname aan deze World Marathon Challenge is overigens niet voor iedereen weggelegd. De kosten bedragen namelijk 35.000 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?