Aanmoedigen tijdens een hardloopevenement? Zo doe je dat!

Ga jij je partner, een familielid of een vriend(in) aanmoedigen? Of ga je gewoon naar een wedstrijd kijken? Met deze tips maak je geen fouten.
1. Neem voldoende eten mee

De persoon voor wie je gaat kijken, komt waarschijnlijk niet als eerste over de finish. Je brengt dus sowieso een aantal uren door rondom het parcours. Tussendoor naar de winkel gaan of ergens gaan lunchen? Dat is geen optie. Want de persoon missen die je wilt aanmoedigen is geen optie. Neem dus genoeg eten en drinken mee om de dag door te komen.

2. Wandel niet op het parcours

Niet elke marathonloper is na 30 kilometer nog gefocust op de weg. Steek daarom niet onverwachts over, maar wandel naar een oversteekpunt waar je veilig naar de overkant gebracht wordt. Zo vermijd je botsingen.

3. Roep naar iedereen

Roep naar elke loper die voorbij komt. Het geeft hen energie. Want niet iedere loper heeft supporters bij zich. Zij kunnen dat beetje extra motivatie dus wel gebruiken. Dus ook al ken je ze niet, moedig iedereen aan!

4. Spreek af waar je elkaar gaat zien

Als loper kijk je niet constant naar de supporters. En als supporter zie je duizenden andere lopers voorbij komen. Je kunt elkaar dus makkelijk missen in alle chaos. Spreek af dat je elkaar in een bepaalde bocht of na een aantal kilometer ziet. Zo weet de persoon die je aanmoedigt precies waar hij of zij jou verwacht. Als je dit vooraf afspreekt, mis je elkaar minder snel.

5. Neem genoeg tijd

Op de dag van de wedstrijd is de verkeerssituatie waarschijnlijk aangepast. Check dit dus vooraf! Neem je best de fiets of het openbaar vervoer? Zijn er voldoende parkeerplaatsen? Zorg ervoor dat je dit al weet voor de dag van de wedstrijd, zo ervaar je minder stress op de dag zelf.

6. Maak een spandoek

Voor elke loper is het leuk om aanmoedigende of grappige boodschappen te lezen. Dit hoeft niks extreem creatiefs te zijn: een simpele aanmoediging is al voldoende. Zorg ervoor dat die gericht is aan iedereen, zo bereik je de andere lopers ook. Wedden dat het bij sommigen een lach op hun gezicht tovert én een extra motivatie is?

7. Roep nooit: ‘je bent er bijna!’

Tenzij je dicht bij de finish staat, natuurlijk. Maar roep je dit op kilometer 22 bij een marathon, dan weet je zelf ook dat dit niet waar is. Er zijn genoeg andere leuke dingen om naar je loper te roepen!

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?