Abdi nageeye kiest voor Amsterdam marathon

Abdi Nageeye kiest dit najaar voor de TCS Amsterdam Marathon op zondag 20 oktober. De Nederlandse marathonloper liep afgelopen april een toptijd in Rotterdam. In 2.06.17 verpulverde hij zijn eigen Nederlands record. In Amsterdam gaat Nageeye opnieuw proberen dit record verder aan te scherpen. Hij is bovendien de torenhoge favoriet voor de Nederlandse marathontitel, die in de hoofdstad behaald kan worden.

Nageeye, lid van het NN Running Team, staat voor de derde keer aan de start van de TCS Amsterdam Marathon. In 2015 liep hij een tijd van 2.10.24 en in 2017 pakte Nageeye de Nederlandse titel in een nationaal record van 2.08.16. In april van dit jaar was hij twee minuten sneller. Met deze prestatie werd zijn nominatie voor de Olympische marathon in Tokio in 2020 ook direct ruimschoots veiliggesteld.

Nageeye over zijn deelname: “Ik heb twee super goede herinneringen aan de TCS Amsterdam Marathon. De eerste keer liep ik de Olympische limiet voor Rio en twee jaar later verbrak ik in Amsterdam voor de eerste keer het Nederlands record. Ik ben het seizoen goed begonnen en hoop nu weer een grote stap te zetten richting snelle tijden.”

De 30-jarige marathonloper staat al jaren aan de top van de Nederlandse wegatletiek. Sinds een aantal jaar traint hij in Kenia samen met de allerbeste Afrikaanse lopers en weet hij zich te meten met de internationale top. Zo werd hij in 2018 knap zevende tijdens de internationaal hoog aangeschreven marathon van Boston. In 2016 nam hij namens Nederland deel aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waar hij als elfde eindigde op de klassieke afstand.

TCS Amsterdam Marathon
De TCS Amsterdam Marathon neemt op de wereldranglijst snelste marathonsteden de zesde plaats in en mag zich sinds 2018 ook de snelste marathon van Nederland noemen. De Keniaan Lawrence Cherono liep vorig jaar ruim een minuut van het oude parcoursrecord af: 2.04.06. Hoogtepunten in het parcours zijn de start en finish in het Olympisch Stadion, de passage onder het Rijksmuseum door en de kilometers langs de Amstel en door het Vondelpark.

(persbericht)

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?