Abdi Nageeye op jacht naar nieuw record op de halve marathon

Abdi Nageeye wil tijdens de 48e NN CPC Loop Den Haag zijn eigen Nederlandse record van 1.00.24 op de halve marathon verbeteren. Dit record staat sinds 2019 op zijn naam.

Nageeye liep in 2019 in het Japanse Marugame de snelste Nederlandse tijd op de halve marathon. Op 10 maart wil hij tijdens de NN CPC Loop Den Haag zijn eigen record uit de boeken lopen. Zal het hem lukken om onder het uur te komen?

Palmares

Met zijn palmares maakte Nageeye in de afgelopen jaren naam als internationaal topatleet. Iedereen zal zich de beelden nog wel herinneren van de Olympische marathon van 2021 in Tokio, waar Nageeye zilver veroverde en zijn Belgische trainingsmaatje Bashir Abdi naar het brons schreeuwde. In 2022 won Nageeye als eerste Nederlander de Rotterdam Marathon in een nationaal record van 2.04.56. Ook in New York liet Nageeye van zich horen. In de afgelopen twee jaar finishte hij daar als 3e en 4e.

Snel parcours

Het parcours van de NN CPC Loop Den Haag staat bekend als een snel parcours. Menig topatleet verbeterde daar het persoonlijke record, zoals Nienke Brinkman, die de race in 2023 won. Dit jaar heeft een aantal verbeteringen aan het parcours plaatsgevonden, waardoor nog snellere tijden neergezet kunnen worden. Nageeye is de eerste topatleet wiens naam door de organisatie bekend is gemaakt. Binnenkort zullen ook de namen van andere topatleten bekend gemakt worden, die op 10 maart aan de start zullen staan.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?