Almere City Run gaat op voor 12e editie

De Yanmar Almere City Run keert op 18 juni 2023 terug met de 12e editie. Het is voor alle deelnemers mogelijk om zich in te schrijven. Op het programma staan afstanden voor alle type lopers en leeftijden langs en rondom het Weerwater. De start en finish bevinden zich op de Esplanade. Het is voor deelnemers mogelijk zich in te schrijven via de website van de organisatie.

De Almere City Run is al jaren het grootste hardloopevenement van Almere en wordt mogelijk gemaakt door de gemeente, vrijwilligers en natuurlijk de duizenden deelnemers. Waar Yanmar de afgelopen jaren sponsor was van de Yanmar 4 Mijl, wordt er nu een nieuwe weg ingeslagen als titelsponsor van de Almere City Run. Beide partijen kijken uit naar deze vernieuwde samenwerking en hopen daarmee het evenement naar een hoger niveau te tillen.

Programma en parcoursen

Bij de Yanmar Almere City Run zijn er afstanden voor jong en oud. De 15 kilometer is het hoofdonderdeel van de dag, maar daar stopt het niet bij. Deelnemers kunnen ook kiezen uit de 10 kilometer en het bekende Rondje Weerwater (6,4 kilometer). Voor de jeugd staat de Jongerenloop (2 km) en de Kids Run (800m) op het programma. Bij de finish ligt er voor iedereen een medaille klaar. Net als voorgaande edities starten de deelnemers op de Esplanade. Het parcours loopt langs het weerwater, waarbij de deelnemers van de 10 kilometer en 15 kilometer een extra lus door de natuur en langs de Lange Wetering maken. De deelnemers finishen op de sfeervolle Esplanade.

“Het evenement beloofd ook dit jaar weer een succes te worden. Met de aanpassingen in het programma en de nieuwe titelsponsor is de basis gelegd om aankomende jaren ons evenement verder te laten groeien. Het is ons doel om zo veel mogelijk inwoners van Almere in beweging te krijgen. Samenwerken met lokaal en regionaal gevestigde organisaties helpt hier enorm bij,” zegt Sophie Appeldoorn, projectmanager van Yanmar Almere City Run vol enthousiasme.

Inschrijven

Deelnemers kunnen zich inschrijven via de website van de organisatie.

Stichting Opkikker

Het goede doel van de Yanmar Almere City Run is ook deze editie Stichting Opkikker. De organisatie, zelf ook gevestigd in Almere, zet zich in voor gezinnen met een langdurig ziek kind. Het doel is om deze gezinnen ontspanning te bieden. Door middelen van een opkikker dag de ziekte even naar de achtergrond te laten verdwijnen. Deelnemers kunnen hieraan bijdragen door te doneren bij inschrijving.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?