Almere City Run opent inschrijvingen voor 13e editie

De Almere City Run wordt op 16 juni 2024 voor de dertiende keer georganiseerd. Op het volle hernieuwde programma staan diverse afstanden voor alle type lopers en leeftijden. Zo staat de mooie natuur rondom het Weerwater weer in het middelpunt van de belangstelling. De start en finish vindt traditiegetrouw plaats rond de Esplanade. Het is voor alle hardloopliefhebbers sinds vandaag mogelijk om zich in te schrijven.
Hernieuwd programma

Bij de Almere City Run zijn er afstanden voor iedereen, waarvan de Almere City Run 15 KM het hoofdonderdeel van de dag is. Het volledige programma is dit jaar naar de ochtend verhuisd. Zo kan iedere deelnemer in de koele ochtend lopen, mocht er warm weer voorkomen op de dag van het evenement. Alle sportievelingen van elk niveau en leeftijd kunnen meedoen aan de Almere City Run 15 KM, de 10 KM en het vertrouwde Rondje Weerwater (5 km). Voor de jonge lopers is er een speciale afstand van 1 km.

Schrijf je hier in voor de Almere City Run

Esplanade

De start en finish is rond de sfeervolle Esplanade. Het parcours gaat natuurlijk weer langs het Weerwater, waarna de 15 en 10 KM nog door de mooie natuur gaat. De leuke parcoursen gemixt met enthousiaste toeschouwers zullen de Almere City Run weer een onvergetelijke editie maken voor iedere hardloopliefhebber.

Goede doel – Stichting AAP

Dit jaar verbindt de Almere City Run een nieuw goed doel aan zich. Wij zijn trots om bekend te maken dat wij ons dit jaar gaan inzetten voor Stichting AAP. Het Nederlandse opvangcentrum voor exotische dieren van Stichting AAP bevindt zich al jaren in het groene hart van Almere. Veelal zijn de daar opgevangen dieren verlost van een ellendig bestaan als huis- of circusdier. De donaties van de deelnemers van de Almere City Run gaan rechtstreeks naar AAP. Deze bijdrage maakt de opvang, verzorging en bescherming van exotische dieren in heel Europa mede mogelijk.

AAP-directeur David van Gennep: “Geweldig dat AAP het goede doel is van de Almere City Run! We voelen ons al jaren thuis in Almere en veel van onze medewerkers en vrijwilligers komen hier vandaan. Dat deelnemers van dit mooie sportevenement zich samen inzetten voor ons werk om exotische dieren een betere toekomst te geven, is echt een prachtig cadeau! Samen maken we een verschil en kunnen we dieren weer dier laten zijn.”

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?