Brabantse gezelligheid in de zon tijdens Tilburg Ten Miles

Of je nu kwam om je persoonlijk record verbreken of voor de Brabantse gezelligheid: de CZ Tilburg Ten Miles is altijd fantastisch. Zo ook de 34e editie op zondag 24 september 2023. Met meer dan 11.000 deelnemers aan de start van de diverse onderdelen, kon echt iedere hardloper van start in Tilburg.
Sterre MiniRun

Traditiegetrouw stonden in de ochtend de hardlooptalenten van de toekomst centraal. Onder aanmoediging van het vele publiek langs het parcours, konden alle kinderen hun sportiviteit laten zien. Zowel bij de finishers van de Sterre MiniRun, Kids Run, De Wever TTM4You én CZ Family Run was er een glimlach van oor tot oor te zien. Na een high five van de coaches kreeg iedereen een welverdiende medaille. Een sportieve prestatie waar jullie trots op mogen zijn!

SPAR City Run 5 kilometer

De SPAR City Run over 5 km was ook deze editie weer voor jong en oud een groot feest. Beginnend met de jeugd, waarbij er zowaar twee keer een internationaal podium was. Zowel bij de jongens (Axl Hermans) als de meisjes (Roos van Zundert) wist een Belgische atleet de winst te pakken. Bij de senioren waren Marco Otten (14.47) en Elena Ecker (17.10) de winnaars. Naast deze winnaars werden alle lopers bij de finish door de enthousiaste vrijwilligers beloond met een mooie medaille.

10 kilometer

Na het middaguur was het tijd voor de volgende startlocatie. Vanuit de Koepelhal trokken de vele deelnemers aan de Rabobank 10 km naar de start op de Besterdring. Met een parcours van 10 km door de stad, was het zowel voor lopers als toeschouwers echt genieten. Het zonnige weer maakt het echt een feest om vandaag te lopen! Op de hoogste trede op het podium zien we Koen van Dijk (32.24) als snelste man en Imana Truyens (35.17) als winnaar bij de vrouwen.

10EM

Om 13.45 uur klonk het startschot voor de meeste lopers: de start van het hoofdonderdeel, de 10 Engelse Mijl! Met diverse topatleten aan de start, was het zowel bij de mannen als de vrouwen een indrukwekkende wedstrijd. Bij de mannen streed een kopgroep van drie man, bestaande uit bestaande uit Jamal Kiprono, Youssef Ben Hadi en Edwin Kiptoo, om de winst. Jamal Kiprono wist na het 10km punt een gat te slaan en met 46.28 de winst op zijn naam te zetten. Youssef Ben Hadi finishte uiteindelijk 16 seconden later in een tijd van 46.44. Brons was voor Edwin Kiptoo in 47.00.

Bij de vrouwen was de Keniaanse Emily Chebet direct al de sterkte atlete aan de start. Ze liet haar concurrentie vrijwel direct achter zich en finishte uiteindelijk met een voorsprong van 40 seconden. Ze zette 52.08 op de klok voor de 10 Engelse Mijl. Susan Chembai (52.48) en Roselida Jepketer (53.09) vergezelden haar op het podium
Beste Nederlanders zijn Bart van Nunen (4e) en Maureen Koster (4e vrouw).

Brabantse gezelligheid

De CZ Tilburg Ten Miles staat bekend om het snelle, gezellige parcours. Naast de vele persoonlijke records die er gebroken werden, zat het met de gezelligheid ook zeker goed. De straten zijn versierd, vele bandjes onderweg gaven het ritme aan en overal stonden de inwoners in “hun” wijk de lopers toe te juichen. Voor de duizenden lopers op de 10 Engelse Mijl was het dan ook een groot feest om door Tilburg te lopen. Het was weer écht #DeGezelligste.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?