Brooks breidt Energize-collectie uit met nieuwe modellen
Brooks breidt Energize-collectie uit met nieuwe modellen

Brooks breidt Energize-collectie uit met nieuwe modellen


Brooks lanceerde vorig jaar zijn eerste schoen met een tussenzool van DNA AMP: de Levitate. Het is een nieuw soort polyurethaan dat in samenwerking met chemieconcern BASF werd ontwikkeld. Het materiaal kenmerkt zich door een ongekende energieteruggave. Dit wordt bewerkstelligd door het polyurethaan (PU) te vatten in een huid van thermoplastische polyurethaan. Deze huid zorgt ervoor dat de zool niet horizontaal kan uitzetten. Alle opgeslagen energie van de landing wordt daardoor bij de afzet weer in verticale richting meegegeven.

Dit jaar heeft Brooks deze Energize-collectie uitgebreid met nieuwe modellen. Naast de opvolger van de Levitate brengt Brooks nu ook de Bedlam en de Ricochet op de markt.

Levitate 2

De Levitate 2 is opnieuw voorzien van de DNA AMP-technologie en de verbeterde tussenzool geeft nog meer energie terug tijdens de afzet. Ook de buitenzool is aangepakt. Deze is voorzien van pijlvormige groeven die moeten zorgen voor een uiterst flexibele afwikkeling van de voet. Het gebreide bovenwerk ziet er niet alleen super comfortabel uit, het voelt ook zo. De verborgen hielkap zorgt echter wel voor voldoende stabiliteit.

Levitate 2

Ricochet

De Ricochet combineert de DNA AMP met een andere bekende technologie van Brooks: BioMoGo DNA. Dit betekent meer energieteruggave met minder gewicht. Kortom, een schoen die in alles gebouwd is voor snelheid. Dankzij de geweven constructie van elastisch materiaal zorgt het gebreide bovenwerk ervoor dat de schoenen aansluiten als een sok.

Ricochet

Bedlam

De Bedlam is de meest stabiele en comfortabele schoen uit de reeks. Deze schoen garandeert maximale energieteruggave én uitzonderlijke ondersteuning van de tenen tot aan de knieën. Het gebreide bovenwerk past als een sok en is voorzien van een speciaal vetersysteem dat bijdraagt aan de optimale pasvorm en een goede ondersteuning. Door de holistische ondersteuning is de Bedlam ook geschikt voor licht pronerende lopers.

Avatar
Meer over

Dennis Kaspori

Dennis Kaspori richtte in 2007 samen met Vivian Ruijters hardloopplatform Losse Veter op, de voorloper van RunningNL. Hij is bovendien een van de initiatiefnemers van de Rotterdam Running Crew en bedenker van de Cruyff Foundation 14K Run. Zijn passie gaat uit naar ontwikkelingen op het snijvlak van sport, urban culture en technologie.