Brooks breidt Energize-collectie uit met nieuwe modellen

Brooks lanceerde vorig jaar zijn eerste schoen met een tussenzool van DNA AMP: de Levitate. Het is een nieuw soort polyurethaan dat in samenwerking met chemieconcern BASF werd ontwikkeld. Het materiaal kenmerkt zich door een ongekende energieteruggave. Dit wordt bewerkstelligd door het polyurethaan (PU) te vatten in een huid van thermoplastische polyurethaan. Deze huid zorgt ervoor dat de zool niet horizontaal kan uitzetten. Alle opgeslagen energie van de landing wordt daardoor bij de afzet weer in verticale richting meegegeven.

Dit jaar heeft Brooks deze Energize-collectie uitgebreid met nieuwe modellen. Naast de opvolger van de Levitate brengt Brooks nu ook de Bedlam en de Ricochet op de markt.

Levitate 2

De Levitate 2 is opnieuw voorzien van de DNA AMP-technologie en de verbeterde tussenzool geeft nog meer energie terug tijdens de afzet. Ook de buitenzool is aangepakt. Deze is voorzien van pijlvormige groeven die moeten zorgen voor een uiterst flexibele afwikkeling van de voet. Het gebreide bovenwerk ziet er niet alleen super comfortabel uit, het voelt ook zo. De verborgen hielkap zorgt echter wel voor voldoende stabiliteit.

Levitate 2

Ricochet

De Ricochet combineert de DNA AMP met een andere bekende technologie van Brooks: BioMoGo DNA. Dit betekent meer energieteruggave met minder gewicht. Kortom, een schoen die in alles gebouwd is voor snelheid. Dankzij de geweven constructie van elastisch materiaal zorgt het gebreide bovenwerk ervoor dat de schoenen aansluiten als een sok.

Ricochet

Bedlam

De Bedlam is de meest stabiele en comfortabele schoen uit de reeks. Deze schoen garandeert maximale energieteruggave én uitzonderlijke ondersteuning van de tenen tot aan de knieën. Het gebreide bovenwerk past als een sok en is voorzien van een speciaal vetersysteem dat bijdraagt aan de optimale pasvorm en een goede ondersteuning. Door de holistische ondersteuning is de Bedlam ook geschikt voor licht pronerende lopers.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?