Brooks lanceert nieuwe Catamount 2 met Skyvault-technologie en eerste complete trailcollectie

Goed nieuws voor liefhebbers van de trails. Vanaf 1 maart is de nieuwste versie van de Brooks Catamount verkrijgbaar: de technische trailschoen is ontworpen voor lopers die nieuwe snelheden nastreven. De Catamount 2 heeft een geïntegreerde SkyVault-voortstuwingsplaat die heuvelop lopen eenvoudiger maakt. En bij een technische schoen hoort een technische outfit: de High Point-collectie, die speciaal ontworpen is met de behoeften van traillopers in gedachten, namelijk bescherming, opbergruimte en bewegingsvrijheid.
Catamount 2

De Brooks Catamount 2 is een perfecte keuze voor traillopers die het tempo de hoogte willen injagen en nieuwe hoogtes willen bereiken op onverharde routes. De unieke vorm van de schoen zorgt voor flexibiliteit op technisch terrein, maar ook voor stabiliteit en comfort op afdalingen. De nieuwe SkyVault-voortstuwingsplaat is geïntegreerd in de zool om traillopers te helpen bij het efficiënt bergop lopen en tegelijkertijd als rotsschild te fungeren. Wanneer je op de plaat stapt en je afzet, buigt de plaat en klikt deze vervolgens terug op zijn plaats. Dit zorgt heuvelop voor extra voortstuwing en ondersteuning.

De DNA FLASH-zool, gemaakt van met stikstof geïnjecteerd materiaal, biedt responsiviteit en adaptieve demping voor een snelle pas op elk terrein. De zool van TrailTrack-rubber biedt grip op zowel natte als droge oppervlakken en de afvoerspleten zorgen ervoor dat water de schoen snel verlaat, zodat de voeten sneller drogen.

De Catamount 2 bevat ook heel wat gerecycleerd materiaal om de impact op de natuur te beperken. Zo beschikt het bovenwerk van airmesh over een hydrofobe buitenlaag en een zachte binnenlaag die gemaakt is van 100% gerecycleerde polyestervezels. De tong en inzetrand zijn gemaakt van 100% gerecycleerd polyester. Het nieuwe model van de Catamount bestaat voor 16% uit gerecycleerde materialen. Dat is het equivalent van 8 plastic flessen.

Technische trailoutfit

Samen met de Catamount 2 voor heren en dames introduceert Brooks een volledige lijn trailkleding: de High Point-collectie. Deze collectie is ontworpen om verschillende weersomstandigheden te trotseren en elk detail is erop gericht om te voldoen aan de behoeften van traillopers. De kleding is behandeld met duurzaam waterafweermiddel (DWR) en is vervaardigd om licht en uitzonderlijk ademend te blijven, zelfs tijdens zware tochten.

Brooks combineert een diepgaand inzicht van biomechanica met uitgebreide trailervaring om erachter te komen wat traillopers nodig hebben: bescherming, mobiliteit en opbergruimte. De collectie bestaat uit onder meer het High Point waterdichte jack, de High Point 3” 2-1 whorts voor dames en High Point 7” 2-1 shorts voor heren en de High Point Crew- en Quarter-sokken.

De Brooks Catamount 2 en de High Point-collectie zijn vanaf 1 maart 2023 verkrijgbaar bij geselecteerde winkels en op www.brooksrunning.nl

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?