Brooks lanceert nieuwe sportbeha’s voor hardlopers

Met 40 jaar ervaring in het maken van sportbeha’s voor lopers, brengt Brooks nieuwe modellen op de markt: de Dare Strappy 2.0- en Drive Plunge 2.0-collectie. 

De Dare-collectie biedt ondersteuning en comfort zodat lopers hun grenzen kunnen verleggen. Kenmerken van de Dare-modellen zijn onder meer de eenvoudige verstelbaarheid van de sluitingen, versterkte materialen voor extra duurzaamheid en een bredere onderband voor een extra stevige pasvorm. De Drive-collectie biedt veelzijdige en ademende compressieve ondersteuning om borstbewegingen tijdens het hardlopen te verminderen.

Hoge impact van hardlopen

Brooks Run Bra’s zijn gemaakt voor de hoge impact van hardlopen. Overmatige beweging van de borsten kan de lengte van de passen tot wel 4 cm verkorten. Tijdens een marathon komt dat neer op meer dan 1,5 kilometer. Brooks werkte samen met de University of Portsmouth Research Group in Breast Health aan een biomechanische studie om de impact van borstbewegingen op het hardlopen te onderzoeken. Het bedrijf testte de Run Bra’s onder behadragers met een B-cup tot een E-cup om inzicht te krijgen in wat voor ondersteuning zij van hun sportbeha verlangen.

Dit heeft geresulteerd in een vernieuwde Run Bra-collectie. De Brooks Run Bra-collectie bestaat uit zowel pullover-opties als verstelbare opties, zodat lopers kunnen beslissen welke optie het beste bij hen past. Alle beha’s zijn uitgerust met verstevigde materialen en een brede onderband voor extra ondersteuning en comfort.

Comfort en ondersteuning

Helen Spalton, Brooks Running Apparel Merchandiser EMEA, over de nieuwe collectie: “Brooks Run Bra’s zijn speciaal ontworpen voor de manier waarop het vrouwelijk lichaam beweegt. De beha’s zijn op alle fronten getest om ervoor te zorgen dat ze comfort en ondersteuning bij hoge impact bieden, van de eerste tot de laatste kilometer. Onze nieuwste innovaties bieden nog meer handige verstelbaarheid, een pasvorm die goed blijft zitten en optimale ondersteuning. Deze innovaties leveren écht een prestatieverschil op, want met een goed passende hardloopbeha ga je letterlijk sneller doen lopen.”

Dare Strappy 2.0

De beha’s in de Dare-collectie hebben drie gelijke eigenschappen:

  • ‘Ready-to-run’ ondersteuning, ontworpen voor een breed scala aan maten. Ingebouwde, voorgevormde cups die ervoor zorgen dat alles stevig en comfortabel op zijn plaats blijft zitten.
  • De naadloze afwerking zorgt voor gladde randen, wat striemen en schuren vermindert.
  • Ondersteunende stof en voorgevormde cups bieden een zichtbare vorm en een glad silhouet.

Frisse look

De Dare Strappy 2.0 biedt ondersteuning bij hoge impact in een gestroomlijnde pullover-stijl, met een open rug met bandjes die voor een frisse look zorgen. De DriLayer HorsePower performance-stof zorgt voor een veilig gevoel en voert zweet af, terwijl nieuwe lasergesneden perforaties op plaatsen met veel zweet de luchtstroom optimaliseren. De Dare Strappy-hardloopbeha omhult de borst om beweging tijdens het hardlopen te verminderen. De nieuwe collectie beschikt over een breed scala aan maten van 30-44 (65-100) onderband en A-G cups, met uitzondering van de Dare Strappy 2.0, die speciaal is ontworpen voor consumenten met cup A of B.

Drive Plunge 2.0

De Drive Run Bra’s worden gekenmerkt door:

  • Compressieve ondersteuning voor een breed scala aan maten. Lichtgewicht, compressieve materialen die omsluiten en meebewegen met lichaam voor ondersteuning tijdens het hardlopen.
  • Veelzijdigheid, dankzij de verschillende modellen met onderscheidende kenmerken.
  • Naast de nieuwe collectie biedt de Drive Plunge 2.0 ook lichte bedekkingsopties dankzij de uitneembare cups en ingetogen styling.

Beschikbaarheid

Het design van de Brooks Run Bra’s is gebaseerd op onderzoek naar borstbewegingen en draagtesten op een breed scala aan lichamen en borstformaten. De nieuwe collectie is verkrijgbaar vanaf 1 maart 2023 op www.brooksrunning.nl en bij geselecteerde retailers. Prijzen lopen uiteen van EUR 40 tot 65 euro.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?