AMSTERDAM - Khalid Choukoud (r) komt over de finish van de TCS Amsterdam Marathon 2023. ANP IRIS VAN DEN BROEK

Choukoud waagt in Valencia nieuwe poging behalen olympische limiet

De Nederlandse marathonloper Khalid Choukoud gaat zondag 3 december opnieuw een poging doen de olympische limiet op de marathon te lopen. Hij staat dan aan de start bij de populaire Marathon van Valencia.

Het is zondag nog maar zeven weken geleden dat de in Marokko geboren atleet de Amsterdam Marathon liep. Choukoud haalde bijna één minuut af van zijn persoonlijke toptijd, maar het was net niet genoeg om de limiet te lopen. Hij bleef 26 seconde boven de 2:08:10, de tijd die goed zou zijn voor olympische kwalificatie.

Een minuut sneller

Na afloop van de Amsterdam Marathon liet de 37-jarige Choukoud al direct weten de handdoek niet in de ring te gooien. “Ik denk dat ik onder goede omstandigheden één minuut sneller kan lopen”, zei hij na de race. De Amsterdam Marathon werd dit jaar geteisterd door kou, regen en wind.

Snel parcours

Toch is de keuze voor Valencia niet helemaal bijzonder. De Spaanse kuststad geldt als een van de snelste marathons ter wereld (de parcoursrecord staan respectievelijk op 2:01:53 en 2:14:58). Daarnaast is het klimaat rond deze tijd van het jaar prettig, waardoor de kans op het lopen van toptijden toeneemt.

TV

Hardloopliefhebbers die de verrichtingen van Choukoud zondag willen volgen, moeten vroeg uit de veren. De marathon start om 08.15 uur. Op dat tijdstip start ook de uitzending bij Ziggo Sport.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?