De DSW Bruggenloop verbindt: ‘Je merkt al dat het gaat kriebelen’

Op zondagmiddag 10 december 2023 verzamelen zich bij stadion de Kuip in Rotterdam tientallen teams om mee te doen aan een van de meest originele loopevenementen van het jaar, de DSW Bruggenloop Rotterdam. Deelnemen aan de DSW Bruggenloop met een team is namelijk heel populair bij bedrijven in Rotterdam en wijde omtrek. Sportiviteit, vitaliteit, gezelligheid en business komen hier samen. Hierdoor is het voor veel business runners een sfeervolle en gezonde manier van teambuilding. “De DSW Bruggenloop als team lopen geeft echt een enorme binding, veel beter dan een wekelijkse werkbespreking of vergadering.”

De DSW Bruggenloop wordt al sinds 1986 jaarlijks verlopen over een parcours door hartje Rotterdam met daarin de mooiste bruggen van de havenstad, zoals de Erasmusbrug en Van Brienenoordbrug. Er is maar één afstand, 15 kilometer. De start is aan het einde van de middag als de schemering intreedt, de finish is in het donker waarbij de kerstsfeer goed voelbaar is. Aanvankelijk werd deze loop in februari gelopen, maar sinds 2009 vindt hij vlak voor kerstmis plaats. Dat geeft de organisatie de mogelijkheid om uit te pakken met een Bruggenloop in kerstsfeer, compleet met kerstman, kerstmuziek en lichteffecten op het parcours. Bovendien krijgt elke deelnemer gratis een lampje mee zodat er een lang lint van licht zichtbaar is door Rotterdam. Naast individuele lopers is deze loop echt iets voor business runners.

Enorme binding

Chris van Wamelen (37) loopt mee in een van de teams van de Gemeente Rotterdam. “Ook bij de Gemeente Rotterdam is vitaliteit, gezondheid en sportiviteit een steeds belangrijker thema. Vandaar dat we met meerdere teams meelopen. Naast een aantal teams waarbij het alleen gaat om het uitlopen en het genieten van de ongekende sfeer, hebben we ook twee teams die mee willen doen voor de winst. In de weken voor de DSW Bruggenloop merk je al dat het gaat kriebelen binnen de teams. Het gevoel is bijna net zoals bij de NN Marathon Rotterdam in april waar je als team met elkaar een estafette-marathon kunt lopen.”

Goed trainen voor de DSW Bruggenloop is volgens Van Wamelen van groot belang om de 15 kilometer met daarin de beklimmingen en afdalingen van de Rotterdamse bruggen goed te doorstaan. “We trainen individueel, maar ook wel met het team. In de laatste week lopen we nog een keer een stuk van het parcours om alvast in de stemming te komen voor de grote dag. Op de dag zelf verzamelen alle teams in het Maasgebouw van voetbalclub Feyenoord. Dat op zich is voor Rotterdammers al een belevenis. Binnen krijgen we dan ons startnummer met daarop ‘Gemeente Rotterdam’. We maken ook alvast foto’s van de groep voor de sociale kanalen. Daarna gaan we inlopen en naar de start waar de kerstman het startsignaal geeft met zijn bel.”

Gevraagd naar de mooiste punten onderweg is Van Wamelen heel erg duidelijk: “Super is natuurlijk de passage over de 800 meter lange Erasmusbrug, het icoon van de stad. Iedereen heeft een lampje en dat geeft met op de achtergrond de Rotterdamse skyline een prachtig gezicht. Vanaf kilometer 12, op de Van Brienenoordbrug, voel je dat je er bijna bent. Ondanks de mogelijke koude tegenwind, want we lopen tenslotte in december, kun je dan geleidelijk afdalen tot bij de finish. Als ik na 14 kilometer nog iets over heb, trek ik nog een sprintje naar de prachtige en drukbezochte finish voor de Kuip, waar onze supporters een mooi plekje hebben gezocht om ons aan te moedigen. Daarna treffen onze teams zich weer in het Maasgebouw voor de kerstborrel en praten we na over wat we hebben meegemaakt. Daar sluiten we het jaar af en maken we plannen voor 2024. De DSW Bruggenloop als team lopen geeft echt een enorme binding, veel beter dan een wekelijkse werkbespreking of vergadering. Het is hier informeler en je hebt andere gespreksstof. Ik kijk nu al uit naar 10 december!”

Praktische informatie Business Run DSW Bruggenloop

Een team bij de Business Run van de DSW Bruggenloop bestaat uit minimaal 3 en maximaal 5 teamleden. De snelste drie finishtijden van de teamleden worden bij elkaar opgeteld en die tijd geldt als eindtijd van het team. Business Runners worden voorzien van alle gemakken, zoals exclusieve parkeergelegenheid, lockers, een prijsuitreiking, twee consumptiebonnen per persoon voor de ontvangst voorafgaand aan de loop en een sportieve kerstborrel na de finish. Natuurlijk is er voor iedere deelnemer een startnummer met bedrijfsnaam en een medaille. De DSW Bruggenloop is met het motto ‘Together we can beat the bridges’ een unieke manier om een bedrijfsjaar af te sluiten met businessrelaties en collega´s.
Meer info & inschrijven: www.bruggenloop.nl

Meer lezen over dit leuke event dat niet alleen voor business teams een leuk uitje is? Bestel dan het magazine of lees online via Blendle.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?