De Trappenmarathon: de zwaarste van Nederland

Voor wie de marathons van Rotterdam, Eindhoven of Zeeland nog niet zwaar genoeg zijn is er de Trappenmarathon in Landgraaf. Komende zaterdag 1 oktober staat deze weer op de kalender. De Trappenmarathon speelt zich af op de langste buitentrap van Nederland, die tegen de Wilhelminaberg naast SnowWorld in Landgraaf ligt.

De start van de Trappenmarathon is om 09.00 uur boven op de Wilhelminaberg, met 239 meter boven NAP de hoogste kunstmatig aangelegde ‘berg’ van Nederland. Vanaf de top, waar een zeer uitgebreide verzorgingspost is ingericht, gaat het via een klinkerpad naar beneden. Daar aangekomen gaat het via de 248 meter lange en 507 treden tellende trap weer omhoog naar de volgende ronde van ongeveer 1000 meter.

Wie na 42 afdalingen en beklimmingen de Trappenmarathon voltooid heeft in totaal 21.294 treden en 3150 hoogtemeters gelopen. Naast een marathon zijn er zaterdag ook andere afstanden zoals 1 kilometer, 5 kilometer, 10 kilometer en een halve marathon. Ook is er een Last Man standing waarbij de lopers tussen 9 uur en 18 uur zoveel mogelijk rondes moeten afleggen. De organisatie verwacht 500 deelnemers in dit bijzondere evenement. Inschrijven kan tot vrijdag via deze link.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?