In plaats van kant-en-klare energierepen te kopen in de winkel, maak je ze beter zelf. Veel lekkerder én gezonder!
Kant-en-klare energierepen uit de supermarkt zien er lekker en vooral makkelijk uit maar het gezondst van al is natuurlijk om ze zelf te maken. Want hoewel veel repen zich profileren als gezond, is dat in de praktijk niet altijd het geval. Ze bevatten namelijk veel toegevoegde suikers! Maar geen nood want de allerlekkerste energierepen, die maak je gewoon zelf.
Wij geven je een snel en overheerlijk recept voor een energiereep met quinoa en kokosvlokken!
Wat heb je nodig voor 12 repen:
- 300 gram quinoa (ongekookt)
- 100 gram gehakte noten naar keuze
- 50 gram zaden naar keuze (pompoenpitten, zonnebloempitten, lijnzaad, chiazaad…)
- 50 gram ongezoete kokosvlokken
- 1 ei
- 200 milliliter Griekse yoghurt (of sojayoghurt)
- 80 gram pindakaas of notenboter
- 3 theelepels honing
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 200 gram gedroogde vruchten naar keuze (rozijnen, abrikozen, mango…)
- Een snuifje vanillepoeder of -extract
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180°. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Leg de quinoa, de noten, het zaad en de kokosvlokken in een pan met wat gezonde vetstof (bv. kokosolie). Rooster/bak ongeveer 8 minuten.
- Giet het mengsel in een grote kom en laat afkoelen. Meng er vervolgens de rest van de ingrediënten onder tot het een smeuïg mengsel wordt.
- Plaats het 14 minuten op de bakplaat in de oven tot er een korstje verschijnt.
- Verdeel met een mes in 12 repen.
Deze repen zijn ideaal als energieboost voor het lopen, of als herstelsnack erna. Smakelijk!