Deze pannenkoeken zijn gezond: maak ze zelf!

Pannenkoeken lijken op het eerste gezicht geen garantie voor een gezonde maaltijd. Maar dat hangt er natuurlijk van af hoe je ze klaarmaakt. Met deze variant is alvast niks mis.

Wil je wat extra brandstof ’tanken’ voor het sporten zonder dat het op je maag blijft liggen, kies dan voor pannenkoeken bereid met weinig vetten. Bij erg lange of intensieve trainingen kan je extra suikers toevoegen door honing, confituur, stroop of vers fruit te gebruiken.

Ingrediënten

  • 250 gram (volkoren)bloem
  • 3 eieren
  • 500 ml halfvolle melk
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 snuif zout

Aan de slag

  • Klop de eieren los met de bloem. Schenk er de melk bij en klop stevig op tot een glad geheel.
  • Voeg het zout, de suiker en de vanillesuiker toe.
  • Doe er vervolgens de boter of olie bij en klop nogmaals goed op zodat er geen klonters meer te zien zijn.
  • Dek af en laat het beslag 1 uur rusten op kamertemperatuur.
  • Bak de pannenkoeken in een pan met een goede antiaanbaklaag.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?