TILBURG, 03-09-2017 CZ Tilburg Ten Miles en Ladies Run foto: Kees Nouws / Kim Dillen

Dillen en Choukoud doen Olympische limietpoging tijdens Marathon Eindhoven

De 36e Marathon Eindhoven, powered by ASML krijgt met de komst van de Eindhovense topatlete Kim Dillen en de Hagenees Khalid Choukoud twee Nederlandse topatleten aan de start, die op jacht gaan naar de Olympische marathonlimiet voor Tokyo 2020. Dillen hoopt in Eindhoven onder de 2 uur 28 minuten en 30 seconden te lopen. Choukoud dient te voldoen aan de limiet van 2 uur 11 minuten en 30 seconden.  

Kim Dillen
Kim Dillen werd op 12 juli 2018 moeder van dochter Laurenne, maar heeft daarna de keuze gemaakt om zich volledig op de Olympische Marathon te richten. Haar persoonlijke record van 2 uur 33 minuten en 24 seconden stamt uit 2017 en liep ze in Berlijn. Dillen: “Ik merk aan alles dat ik fitter ben dan ooit. Natuurlijk moet ik een flinke stap maken om de limiet te lopen, maar als mijn voorbereiding naar wens verloopt ben ik ervan overtuigd dat het gaat lukken. Het is een extra stimulans om de limietpoging in mijn eigen Eindhoven te kunnen doen.”  

Khalid Choukoud
Khalid Choukoud liep al eens 2 uur 10 minuten en 52 seconden op de marathon. In 2017 en 2018 wilde het voor de sympathieke Hagenees van Marokkaanse komaf niet echt lukken op de marathonafstand. Tijdens de NN Marathon Rotterdam op 6 april van dit jaar wist Choukoud zichzelf te revancheren. Na een rustig opgebouwde race finishte hij als tweede Nederlander in een tijd van 2 uur 13 minuten en 41 seconden. Choukoud: “De prestatie in Rotterdam heeft me vertrouwen gegeven. Ik wil me heel graag in Eindhoven kwalificeren voor de Olympische Spelen. Ik heb al twee keer sneller gelopen dan de huidige limiet, dus ik begin mijn voorbereiding vol vertrouwen.”  

Edgar de Veer, namens de organisatie: “Wij faciliteren jaarlijks lopers en loopsters op jacht naar hun persoonlijke doelen, maar het is natuurlijk fantastisch dat Kim en Khalid voor Marathon Eindhoven kiezen om hun Olympische hardloopdroom te realiseren. Het parcours en de omstandigheden in Eindhoven zijn van internationaal topniveau. Wij hopen van harte dat Khalid en Kim via Eindhoven naar Tokyo gaan.”  

36e editie
De 36e editie van Marathon Eindhoven vindt plaats op zondag 13 oktober 2019. Naast de marathon kunnen lopers deelnemen aan de Halve Marathon gepresenteerd door ED, Jumbo 10km, AON City Run 5km of de Mini Marathon (1EM). In totaal worden ruim 25.000 deelnemers aan de start verwacht. Inschrijven kan via www.marathoneindhoven.nl.
 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?