Dit is het parcours van de ASML Marathon Eindhoven

De ASML Marathon Eindhoven trekt jaarlijks duizenden hardlopers van over de hele wereld. Het lopen van de marathon is de perfecte kennismaking met de stad. Het parcours van de 39e editie gaat namelijk langs dé highlights van Eindhoven. In dit artikel nemen we je graag mee langs de mooiste locaties van Brabants grootste tweedaagse hardloopevenement. 
Start op de Mathildelaan

De Mathildelaan vormt het vertrekpunt van de ASML Marathon Eindhoven. Met zijn ruime opzet en grote gebouwen biedt dit gebied een spectaculair decor voor de start van jouw race. Hier verzamel je samen met de duizenden andere enthousiaste hardlopers, vol energie en opwinding, klaar om de uitdaging van de hele marathon aan te gaan. De ASML Halve Marathon, 1/4 Marathon en RSM City Run 5km zullen op een andere locatie van start gaan, namelijk de Montgomerylaan.

Het Philips Stadion

Al snel kom je langs één van de meest iconische locaties van Eindhoven: het Philips Stadion. Dit voetbalstadion, de thuishaven van PSV, is een symbool van sportieve trots voor de stad. Hier zul je direct ervaren hoe groots de marathon van Eindhoven is, want hier staan veel uitbundige toeschouwers.Evoluon

Een ander opmerkelijk punt op het parcours is het Evoluon. Dit futuristische gebouw, oorspronkelijk gebouwd als een museum voor wetenschap en technologie, is een mooi beeld van het innovatieve Eindhoven. De mooie brede weg met op de achtergrond het Evoluon levert mooie plaatjes op, dus houdt onze fotografen goed in de gaten!

De Herdgang


Voordat je nog een keer langs het Philips Stadion loopt via Strijp-S, kom je eerst langs de Herdgang. Dit is het trainingscomplex van PSV. Dit is een rustig en groen gebied waar je kan genieten van de mooie omgeving. De Herdgang is een populair trainingsgebied onder de Eindhovense hardlopers. In de bosrijke omgeving vliegen de eerste kilometers zo voorbij, voordat je de bruisende binnenstad inloopt.


Montgomerylaan

Halverwege de marathon loop je door de binnenstad waar je veel toeschouwers tegenkomt.  Op precies 21,1km vind je op de Montgomerylaan de start van de ASML Halve Marathon, 1/4 Marathon en RSM City Run 5km. De deelnemers op de ASML Halve Marathon lopen enkel het tweede gedeelte van de marathon en gaan pas van start als de marathonlopers dit punt gepasseerd hebben.

18 Septemberplein


Het 18 Septemberplein is een bruisend plein in het hart van Eindhoven, vernoemd naar de bevrijding van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog. Duizenden toeschouwers verwelkomen de lopers hier in het centrum van de lichtstad voor de laatste kilometers.

Stratumseind, het bruisende hart van de stad

Stratumseind is een levendige straat die bekendstaat als de langste caféstraat van Nederland. Tijdens de ASML Marathon Eindhoven geeft deze straat je de meeste energie! Hier word je naar de finish gedragen door de feestvierende toeschouwers. De muziek van de verschillende bars en restaurants geeft je de stimulans om nog even door te zetten. Na afloop gaat op Stratumseind het feest door tot in de nachtelijke uurtjes.

 

De Finish op de Vestdijk

De straat waar vele hardlopers momenteel van dromen, de Vestdijk. De plek waar jij die felbegeerde medaille in ontvangst mag nemen. Onder luid gejuich van duizenden toeschouwers finishen hier op 8 oktober duizenden lopers met ieder hun eigen doel.

Bekijk de parcourskaart


Het parcours van de ASML Marathon Eindhoven is niet alleen een uitdagende route voor hardlopers, maar ook een kennismaking met de prachtige stad Eindhoven. Van de start op de Mathildelaan tot de finish op de Vestdijk, dit parcours heeft traditioneel veel mooie locaties van de Lichtstad. Natuur, Brabantse gezelligheid en mooie gebouwen, alles komt voorbij tijdens deze 39e editie.

Bekijk de officiële parcourskaart hier.

Overige afstanden

De ASML Marathon Eindhoven bestaat uiteraard niet alleen uit de hele marathon. Naast de marathon hebben is op zondag ook nog de ASML Halve Marathon Eindhoven, de ¼ Marathon, RSM City Run (5KM), Jumbo Mini Marathon (1,6KM). De zaterdag bestaat uit twee Urban walks van 12 en 20 km en de ASML Your Marathon Challenge. Dit maakt de ASML Marathon Eindhoven het grootste tweedaagse hardloopevenement van Noord-Brabant.

De verschillende afstanden geven iedereen de kans om een deel van het prachtige parcours van de hele marathon te ervaren en te finishen op de Vestdijk.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?