Dit zijn de parcoursen voor de 40ste jubileumeditie van de ASML Marathon Eindhoven

Bij de 40ste editie van de ASML Marathon Eindhoven zijn er een aantal grote wijzigingen ten opzichte van vorige edities. Zo is het programma van het gehele weekend aangepast en zijn de parcoursen geüpdatet.

Zaterdag 12 oktober

Op zaterdagmiddag vinden dit jaar naast de Marathon Eindhoven Urban Walk en ASML Your Marathon Challenge ook de Jumbo Mini Marathon over 2 afstanden en City Run over 5 km plaats. De nieuwe plaats in het programma biedt ruimte om met een geheel nieuw parcours te komen. De route van de Marathon Eindhoven Urban Walk wordt later bekendgemaakt.

Alle onderdelen van de zaterdagmiddag zullen starten op de Parklaan. Vanaf hier lopen de routes van de ASML Your Marathon Challenge, Jumbo Mini Marathon en City Run via de wijk Villapark richting de Dommel. De lopers op de City Run van 5 km zullen hun route vervolgen langs de Kanaaldijk-Noord en Kanaaldijk-Zuid. Alle deelnemers finishen op de Vestdijk, waar een tribune bij de finish is voor publiek.

Zondag 13 oktober

Op zondag starten de RSM 1/4 Marathon, ASML Marathon en ASML Halve Marathon allemaal op de Veldmaarschalk Montgomerylaan. De routes van de RSM 1/4 Marathon en ASML Marathon zijn vergelijkbaar met afgelopen jaren en lopen onder andere langs de Herdgang.

De marathonlopers krijgen een nieuw parcours voorgeschoteld: deze lopers zullen eerst richting het Noorden lopen waarbij de eerste 14 km het parcours van de ASML Halve Marathon gevolgd wordt. In de buurt van het Evoluon is het halve marathonpunt. Vervolgens lopen de lopers de zuidelijke lus, langs onder andere de High Tech Campus en Genneper Parken. De laatste kilometers volgen het traditionele parcours langs het Philips-stadion, door Stratumseind en finish op de Vestdijk.

Bekijk alle informatie in detail over de parcoursen hier.

Meer info & inschrijven: www.asmlmarathoneindhoven.nl 

Lees ook onze interviews met Maron Janssen en Harm Sengers over de feestelijke editie van de ASML Marathon Eindhoven in het nieuwste RunningNL-magazine.

ASML Marathon Eindhoven viert 40ste editie

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?