EUGENE, OREGON - SEPTEMBER 17: Femke Bol of the Netherlands wins the Women's 400m Hurdles during the 2023 Prefontaine Classic and Wanda Diamond League Final at Hayward Field on September 17, 2023 in Eugene, Oregon. Ali Gradischer/Getty Images/AFP

Femke Bol blijft voor 19e(!) keer ongeslagen en pakt eindzege Diamond League

Met haar winst op de 400 meter horden tijdens de finale van de Diamond League in Eugene sluit Femke Bol haar outdoorseizoen af. Ze bleef in de zes Diamond League wedstrijden ongeslagen.

In het Amerikaanse Eugene vond afgelopen weekend de finale van de Diamond League plaats. Deze laatste van de zes Diamond League wedstrijden sluit het outdoorseizoen af. De 23-jarige Amersfoortse Femke Bol was dit seizoen onverslaanbaar op de 400 meter horden en behaalde het maximaal aantal punten. Met een tijd van 51,98 won ze niet alleen deze laatste wedstrijd, ze zette ook nog het meeting record op haar naam, die op naam stond van Dalilah Muhammed (52,77). Het was de derde keer dat Bol onder de 52 seconden dook.

Droomseizoen

Bol heeft een droomseizoen achter de rug. Tijdens de zes Diamond League wedstrijden wist ze niet alleen alle 400 meter horden races te winnen, ze sleepte ook bij elke meeting het meeting record in de wacht. In Londen wist ze bovendien het Europees Record te verbeteren naar 51,54. Het is voor het derde jaar op rij dat Bol het Diamond League-klassement wint. In totaal is ze nu al 19 wedstrijden ongeslagen op haar favoriete onderdeel, de 400 meter horden. Bovendien werd ze tweevoudig wereldkampioen in Budapest op de 400 meter horden en de 4 x 400 meter horden met het damesteam.
Nu het succesvolle outdoorseizoen is afgesloten gaat Bol op vakantie en zich voorbereiden op het indoorseizoen.

Meer Nederlands succes

In Eugene was niet alleen Bol succesvol. Bij de 100 meter sprint voor para-atleten wisten drie Nederlandse dames het podium te domineren. Fleur de Jong won goud in een tijd van 12,67 en bleef daarmee Marlene van Ganswinkel nipt voor (12,68). Kiki Hendriks completeerde het podium en liep de 100 meter in 13,10.
Lieke Klaver wist in een ijzersterke race het brons op de 400 meter te veroveren in een tijd van 50.47. Niels Laros wist een nieuw Nederlands Record te vestigen op de mijl met een tijd van 3.48,93.

 

 

 

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?