Femke Bol volgt Sifan Hassan op

Atlete Femke Bol (22) volgt Sifan Hassan op als Nederlandse atleet van het jaar. Tijdens het gala van de Atletiekunie op zaterdag 19 november werd de prijs uitgereikt. Bol werd eerder dit jaar al uitgeroepen het Europese atlete van het jaar 2022.
Bol kreeg van het publiek en de vakjury de voorkeur boven kogelstootster Jessica Schilder en marathonloopster Nienke Brinkman. Bol won dit jaar op de WK outdoor in Eugene zilver op de 400 meter horden. Ook op het WK indoor in Belgrado veroverde ze een zilveren medaille. Dat deed ze daar op de 400 meter. Het hoogtepunt van haar seizoen beleefde ze op het EK in München. Daar won ze zowel de 400 meter als de 400 meter horden. Maar dat was niet alles, want ook met de estafetteploeg was ze de beste.
MUNCHEN – Nienke Brinkman in actie tijdens de marathon voor vrouwen op de vijfde dag van het Multi-EK. De Duitse stad Munchen huisveste in 2022 een gecombineerd EK van diverse sporten. ANP IRIS VAN DEN BROEK
Nienke Brinkman (29) liep dit jaar een Nederlands record op de marathon van 2:22:51. Ook als trailrunner beleefde ze mooie momenten, want ze pakte onlangs op Madeira de titel voor ’s werelds beste trailrunner. Kogelstootster Schilder werd dit jaar Europees kampioene met een stoot van 20 meter en 24 centimeter. Op de WK indoor én WK outdoor pakte ze de bronzen medaille.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?