Final flight van Airport Night Run een groot muziekfeest!

Zo’n 2.000 sportievelingen genoten zaterdagavond van een uitverkochte en laatste editie van de Mobility Service Airport Night Run. Voor de derde keer stonden Groningen Airport Eelde en de omgelegen bossen centraal tijdens het sfeervolle hardloopevenement. De deelnemers genoten tijdens de speciale muziekeditie van een iconisch parcours van 6 km of 10 km waarbij ze door en langs zes verschillende muziekzones liepen. Nieuw dit jaar was de Kids Run van 3 km voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 12 jaar.


De Mobility Service Airport Night Run staat in de regio bekend als het hardloopevenement voor deelnemers die meer beleving, spanning en vernieuwing willen ervaren tijdens het lopen. Voor het eerst dit jaar werd er gekozen voor een muziekeditie. De deelnemers begonnen vanaf 20.00 uur in vier verschillende startwaves, om de twintig minuten, aan hun nachtelijke avontuur alvorens ze konden genieten van Hollandse muziek live gezongen door een volkszanger en een pianist die midden in het bos klassieke muziek ten gehore bracht. Eenmaal over de finish gekomen lag er voor iedere deelnemer een mooie medaille en bidon te wachten waarna veel deelnemers met een drankje nagenoten van een mooie avond.


Kids Run

Nieuw dit jaar was ook de deelname voor kinderen in de leeftijdscategorie van 6 tot en met 12 jaar. Bijna 250 kinderen genoten met grote ogen van al het moois wat Groningen Airport Eelde op deze koude herfstavond te bieden had. Om klokslag 19.30 uur gaf Hilda Boerma, commercieel directeur van Mobility Service Nederland, het startschot van de Kids Run. Ouders of verzorger konden tegen een gereduceerd tarief meelopen als begeleider. ‘’Het was geweldig om met mijn dochter Nimuë en zoon Rafaël over het vliegveld te lopen. Ze vonden het beiden indrukwekkend in het donker met alle muziek en lampjes’’, aldus een enthousiaste moeder na afloop van het evenement.


Final Flight

De derde editie van de Mobility Service Airport Night Run was tevens de laatste editie waarbij hardloopfanaten de mogelijkheid kregen om over het vliegveld te lopen. De Night Run zal volgend jaar op een andere, nader bekend te maken, manier invulling krijgen. Het concept van het lopen in het donker zal hetzelfde blijven, maar met een andere omgeving als decor.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?