Gezonde taart: No-bake carrot cake

Bijna alle taarten die we maken of kopen zijn namelijk flinke caloriebommen en zitten vol met geraffineerde suikers en verzadigde vetten. Als je in shape wilt blijven laat je dat dus meestal (met tegenzin) staan. Met deze gezonde variant is dat niet meer nodig.

Bereidingstijd

30 min + 1 uur opstijven

Aantal personen

8 porties

Ingrediënten

150 g wortel
4 grote dadels
20 g walnoten
20 g kokosrasp
20 g pompoenpitten
150 g havermout
1 el honing
2 tl kaneel
½ citroen
Glazuur (optioneel):
25 g kokos crème (/santen)

Bereiding

  1. Laat de dadels wellen in heet water
  2. Rasp de wortel en doe deze samen met de rest van de ingrediënten in een foodprocessor. Gebruik alleen de rasp van de citroen. Mix grof en voeg daarna de gewelde dadels en 2 el water toe. Mix nog een keer tot je een plakkerig mengsel krijgt.
  3. Bekleed een bakvorm met bakpapier. Verdeel hier het wortelmengsel over en druk goed aan. Zet in de koelkast voor ongeveer 1 uur.
  4. Serveer de kokos crème over de cake. Voeg hier eventueel nog een beetje citroensap aan toe om het iets frisser te maken.

Like this article? Share it!

Misschien vind je deze ook interessant?